Om Globeteam

Ferring Pharmaceuticals – stabil global infrastruktur

Ferring Pharmaceuticals' International Center-LFerring Pharmaceuticals samler den globale IT-infrastruktur på en stabil, redundant og sikker platform baseret på Windows Server 2012R2, Remote Desktop Services og Hyper-V og kan hurtigere stille værktøjer og muligheder til rådighed for forretningen og skalere efter behov. De ansatte får adgang til samme muligheder på farten, som når de sidder ved deres skrivebord, og koncernen kan nemt stille præcis de ressourcer og data til rådighed for både ansatte og eksterne konsulenter, som de har brug for.

Læs case

I 2014 rykkede Ferring de centrale IT-koncernfunktioner til et stort, topmoderne datacenter i Frankfurt og afskaffede mange lokale serverinstallationer rundt om i verden. Operationen blev planlagt og gennemført i tæt samspil med Globeteam, og den indebar bl.a., at man migrerede 800 servere fra Windows Server 2008 til 2012R2. Dels for at kunne virtualisere på én samlet, moderne platform, dels for at høste en række fordele i form af øget redundans, stabilitet, fleksibilitet og mobilitet. Samtidig gjorde skiftet til Windows Server 2012R2 det muligt at reducere antallet af fysiske servere med 40 procent, fordi platformen udnytter ressourcerne bedre end sin forgænger.

quote_icon Generelt har brugerne kun ros til overs for infrastrukturen. Den er så stabil og med så meget redundans, at en fysisk server kan gå ned med et brag, uden at nogen uden for IT lægger mærke til det; det har vi faktisk prøvet nogle gange. Så brugerne oplever ikke, at deres arbejde forstyrres eller sinkes af IT-problemer. Desuden er den tilgængelig, uanset hvor i verden du arbejder, og den øgede mobilitet gør en stor forskel i dagligdagen for de kolleger, der rejser meget. ” Allan Mørk Poulsen, teamleder, Corporate Information Systems i Ferring Pharmaceuticals.

De fleste danskere kender navnet Ferring fra de meterhøje blå bogstaver øverst på virksomhedens 20 etagers sorte tårn i Ørestad. Men de færreste er formentlig klar over, at Ferring Pharmaceuticals er blandt verdens førende medico-koncerner med speciale indenfor behandling af bl.a. barnløshed, urinvejslidelser og mave-tarmsygdomme.

En stor del af udviklingsarbejdet foregår i netop København, men Ferring har været i betydelig vækst gennem de seneste ti år og beskæftiger i dag ca. 5.800 personer fordelt på mere end 70 lokationer i over 50 lande.

”For os, der arbejder med IT, er en del af udfordringen at koble væksten med fleksibilitet og det ekstremt høje sikkerhedsniveau, som er et basalt grundvilkår i pharma-industrien,” forklarer Allan Mørk Poulsen, teamleder, Corporate Information Systems i Ferring Pharmaceuticals.

IT-driften er underlagt en række skrappe krav og skal f.eks. når som helst kunne klare en grundig myndighedsgennemgang. Derfor er hele Ferrings infrastruktur på både hardware- og softwaresiden baseret på globalt førende teknologier, og man var blandt de første koncerner, der i sin tid omfavnede Microsofts virtualiseringsmotor, Hyper-V.

Migrerede 800 servere på en måned

Væksten har imidlertid gjort det nødvendigt at nytænke infrastrukturen fra tid til anden, og i 2014 rykkede Ferring de centrale IT-koncernfunktioner til et stort, topmoderne datacenter i Frankfurt og afskaffede mange lokale serverinstallationer rundt om i verden.

Operationen blev planlagt og gennemført i tæt samspil med Globeteam, og den indebar bl.a., at man migrerede 800 servere fra Windows Server 2008 til 2012R2. Dels for at kunne virtualisere på én samlet, moderne platform, dels for at høste en række fordele i form af øget redundans, stabilitet, fleksibilitet og mobilitet. Samtidig gjorde skiftet til Windows Server 2012R2 det muligt at reducere antallet af fysiske servere med 40 procent, fordi platformen udnytter ressourcerne bedre end sin forgænger. ”Tidligere ville det have været ekstremt tidskrævende at migrere 800 servere. Men Windows Server 2012R2 giver medicinalkoncern global stabilitet, sikkerhed og fleksibilitet det foregik overvejende automatisk via System Center Virtual Machine Manager, og vi løste opgaven på en måned. Endda stort set uden at genere forretningen med andet end nogle få servicevinduer i weekenden,” siger Allan Mørk Poulsen.

”Næste gang, det er nødvendigt at migrere, gør Windows 2012 det endda muligt at foretage operationen i fuld drift, helt uden at genere forretningen,” tilføjer han.

”Vi kan hurtigt levere, hvad forretningen ønsker”

I dag afvikles Ferrings infrastruktur fra knap 1.500 servere totalt – hvoraf virtuelle servere udgør mere end 800 – med Windows Server 2012R2. Virtualiseringsmotoren er nyeste Hyper-V, og de mange virtuelle maskiner administreres via System Center Virtual Machine Manager, der giver et konsolideret og overskueligt billede af serverressourcerne.

”Vi kan sætte nye virtuelle servere i drift stort set med det samme og endda konfigurere forholdsvis komplekse virtuelle serverclusters mere smidigt. Det gør os i stand til at levere de ønskede ydelser og services hurtigere til forretningen. Og så er det for så vidt ligegyldigt, om kravet skyldes ændringer i organisationen eller når vi f.eks. skal stable ny infrastruktur på benene for at leve op til ændrede lovkrav eller andre udefrakommende forhold. Platformen er også langt mere skalérbar end hidtil, hvilket jo er af stor betydning, når den udgør rygraden i en globalt ekspanderende koncern,” siger Allan Mørk Poulsen.

Samme muligheder på farten som ved skrivebordet

Den nye infrastruktur har også gjort det muligt at stille ressourcer til rådighed for medarbejdere på udekontorer med færre end 20 ansatte med Remote Desktop Services (RDS).

”RDS er sindssygt smart i den forstand, at vi opdeler adgang til ressourcer og data meget finkornet afhængig af, hvilke opgaver, du løser i Ferring. Kommer du udefra, kan vi også nemt og sikkert definere præcis, hvilke rettigheder, du skal have. Du kan endda arbejde med dine systemer fra et vilkårligt sted i verden, blot du har netforbindelse og oplevelsen er den samme, som hvis du sad ved dit skrivebord – og du slipper for at bøvle med en ustabil VPN-forbindelse. Det er vi en del, der sætter ganske stor pris på,” konstaterer Allan Mørk Poulsen.

“Øget tilgængelighed og mobilitet går endda hånd i hånd med et meget højt sikkerhedsniveau, idet ”du som RDS-bruger reelt kun får vist skærmbilleder,” siger han.

Samtidig understøttes en langt højere grad af mobilitet end hidtil, da Ferring-ansatte nu kan løse en lang række opgaver fra en vilkårlig tablet eller pc, uanset om der står Microsoft, Apple eller Google på operativsystemet.

”Generelt har brugerne kun ros til overs for infrastrukturen. Den er så stabil og med så meget redundans, at en fysisk server kan gå ned med et brag, uden at nogen uden for IT lægger mærke til det; det har vi faktisk prøvet nogle gange. Så brugerne oplever ikke, at deres arbejde forstyrres eller sinkes af IT-problemer. Desuden er den tilgængelig, uanset hvor i verden du arbejder, og den øgede mobilitet gør en stor forskel i dagligdagen for de kolleger, der rejser meget,” konstaterer Allan Mørk Poulsen.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?