Konsulent

Lisbeth Loft

Konsulent

Interview med Lisbeth Loft

Lisbeth Loft er sikkerhedsrådgiver i Globeteam. Hun har en baggrund fra anvendt forskning, hvor hun er ph.d. i demografi og statistik samt i sociologi. Hun har været tilknyttet en række af verdens førende universiteter og har derudover løbende været ansat på forskellige projekter som chefkonsulent i Børne- og Undervisningsministeriet. Qua sin store erfaring med tværfaglige opgaver og ledelse indtager Lisbeth ofte rollen som brobygger med øje for den praktiske implementering af risikostyring og organisatorisk kulturforankring.

I Globeteam skal hun være med til at optimere risikostyringen i organisationer og virksomheder. Bl.a. gennem øget dataindsigt, analyse af beslutningshierarkier samt udvikling af nye, diagnostiske værktøjer. Her fortæller hun om vigtigheden af at være autentisk i sit arbejde, styrken ved Globeteams forretningsmodel og glæden ved at blive ældre.

Hvornår vidste du, at du er god til det, du laver?

Da jeg vandt et Marie Curie Global Fellowship, som er et internationalt og meget prestigefyldt forskningsstipendium finansieret af EU. Der havnede jeg i top-1 procent på tværs af alle videnskabelige discipliner og alle deltagende lande. Det er ikke helt dårligt – sagt på godt jysk. Mit projekt handlede om integration af nye, komplekse data i samfundsvidenskabelige og aktørbaserede analysemodeller. Det er bl.a. viden fra det projekt, jeg gerne vil bruge til at styrke virksomheders sikkerhed.

Hvad har overrasket dig mest ved dig selv gennem din karriere?

Det har overrasket mig, hvor glad jeg er for at blive ældre – både fagligt og personligt. Jeg har nået en alder, hvor de fleste ikke er meget for at sige, hvor gamle de er. Sådan har jeg det ikke. Jeg synes, det er et privilegium at få lov til at blive et år ældre. Jeg værdsætter livet og det, jeg får mulighed for at lære undervejs. Erfaring har lært mig at hvile trygt i beslutninger, og det har vist mig fordelene ved at inddrage personlige perspektiver i mit arbejde. Som ung kunne jeg have lidt svært ved at løfte blikket fra den konkrete opgave.

Jeg er stadig ambitiøs og har høje standarder for kvaliteten i mit arbejde. Men i dag har jeg et godt øje for vigtigheden af at inddrage det menneskelige perspektiv og stadig komme effektivt i mål med opgaverne. Det er en vigtig egenskab.

Læs også interview med sikkerhedskonsulent Morten Eeg Nielsen

Konsulent

Hvorfor valgte du at indgå i et samarbejde med Globeteam?

Der er særligt to ting ved Globeteam, jeg ikke kan få øje på andre steder. Den første er den faglige sparring. Allerede fra det indledende møde var det tydeligt, at her var en gruppe mennesker, der ligesom jeg selv, går op i deres arbejde, stræber efter at levere den højeste kvalitet og er åbne for det udviklingspotentiale, der ligger i nye ideer og bidrag.

Den anden ting er forretningsmodellen. Jeg har længe gerne villet være selvstændig, men kom fra en verden, hvor mulighederne ikke var så store. Globeteam kunne tilbyde den helt rette mængde selvstændighed, samtidig med at jeg aktivt indgår i et engageret og dygtigt team.

Læs her, om fordelene ved at være konsulent i Globeteam

Konsulent

Hvad var førstegangsindtrykket af Globeteam?

Jeg fik et stærkt indtryk af at høre til, selvom jeg ikke har den typiske baggrund for en sikkerhedskonsulent. Det var vigtigt for mig, at Globeteam var i stand til at se andet end et begavet CV – at de kunne se mennesket og potentialet bag. Den form for åbenhed siger meget om den ånd, der er i huset.

Jeg har en kæphest om, at vi skal sigte mod at bygge systemer, så de passer til de mennesker, der skal arbejde med dem. For mig handler risikostyring i høj grad om mennesker, og derfor bestræber jeg mig altid på at forstå både mennesker, relationer og situationer i mit arbejde. Jeg fornemmede lige fra begyndelsen af, at det var perspektiver, der også var vigtige i Globeteam.

Hvordan bliver man en god sikkerhedskonsulent i Globeteams setup?

Jeg tror, at det handler meget om autenticitet. Når man skal udarbejde og levere løsninger med et afgørende aftryk i de organisationer og virksomheder, vi arbejder med, er en vigtig ingrediens originalitet. Forstået på den måde at det er vigtigt at være tro mod den eksisterende viden, egne erfaringer og kundens behov. Når det kommer til risikostyring, kan vi ikke bare implementere præfabrikerede hyldevarer på samlebånd. Vi skal være opdagelsesrejsende, der undersøger hvor de reelle udfordringer i hver enkelt organisation ligger, så vi kan få dem løst effektivt og fremtidssikret.

Bliv konsulent

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så udfyld formularen og upload evt. dit CV. 

Du kan også skrive direkte til mig på pda@globeteam.com

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler