Globeteam

IoT

Teknologier

Hvad er IoT?

Internet of Things (IoT) er en betegnelse for den teknologi, der gør, at vi kan udstyre elektroniske apparater og produkter omkring os med simkort og sensorer og på den måde etablere et ”intelligent” netværk, som kan indsamle og videresende data via internettet. Det kan være alle typer af data – fx om lokation, bevægelse eller temperatur. Ved at strukturere og analyse denne data, kan den så bruges til at optimere forretningen og dens processer. 

En IoT-løsning består typisk af minimum 5 elementer:

Ifølge Statista er over 10 mia. enheder koblet op på internettet i dag. I takt med at sensorer, netværksudstyr og forbindelser bliver billigere, bedre og hurtigere, bliver IoT også relevant i flere sammenhænge.

Teknologier

Hvordan kan din virksomhed få værdi af IoT?

Anvendelsen af IoT spænder vidt, og teknologien benyttes allerede i sundhedsvæsenet, i forsikringsbranchen og inden for bl.a. spedition, transport, produktion og forsyning.

I Globeteam ser vi særligt en business case for opsamling af trafik fra virksomhedens netværksenheder til brug for:

 • Vendor management af tilkøbte internet linjer:
  • Får man reelt den båndbredde, man har betalt for?
 • Traffic shapening for kritiske applikationer for at sikre, at de ikke “løber” tør for båndbredde.
 • Måling af strømforbrug for enheder i datacenteret:
  • Hvor meget strøm bruger de enkelte servere hvornår? Dette kan bruges både til kapacitetsplanlægning såvel som styring af virksomhedens grønne aftryk i datacentrene.
 • Identifikation af flaskehalse i netværkstrafikken for dermed at sikre netværkskapaciteten.

Derigennem kan man som virksomhed opnå følgende fordele:

 • Bedre udnyttelse af virksomhedens aktiver for at reducere sine omkostninger.
 • Øget produktivitet.
 • IT-afdelingen kan levere en bedre netværksservice til forretningen.

Desuden kan man via ovenstående få indsigt i nye sammenhænge, som kan lede til nye innovative produkter. Endvidere kan IoT også bidrage til en mere grøn profil, da man kan optimere virksomhedens ressourceforbrug.

Teknologier
Kom godt i gang med dit projekt

Et IoT-projekt handler i høj grad om at sikre, at teknologien giver reel værdi i forretningen i form af optimerede processer, bedre udnyttelse af ressourcer og bedre bundlinje.   

Uanset brugerscenarie og størrelse er det vigtigt, at du vælger den rette forbindelse og datasammensætning til din løsning, så du får et setup, der er designet præcis til din virksomhed.

Hos Globeteam står vores konsulenter klar til at sparre med dig og dele ud af deres store viden om IoT.

Vil du vide mere om den enkelte netværksteknologi, eller er du klar til at få konkretiseret, hvordan du kan udnytte teknologien til smartere løsninger? Vi kan hjælpe dig med alle faser i projektet.

Peter Langvad - Globeteam
Peter Langvad
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Kontakt mig, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få værdi af IoT. Tlf. +45 3086 4343 eller pl@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler