Konsulent

Mød Johannes Deltorp

Konsulent

 

Johannes Deltorp har været tilknyttet Globeteam siden 2018 og er en del af vores udviklingsteam.

Han startede sin karriere som tekniker og specialist, men har med tiden fået en meget bred profil, hvor han nu ofte varetager roller som teknisk projektleder eller arkitekt.

I Globeteam er afvekslingen og bredden i opgaverne netop en af de ting, som Johannes sætter stor pris på. Det er sjældent, at to dage ligner hinanden, og der er langt mellem rutineopgaverne. Det fortæller han mere om i interviewet her, hvor han bl.a. også sætter ord på, hvorfor det for ham virkede fornuftigt at tage en ”ufornuftig” beslutning om at gå fra fastansat til selvstændig konsulent i Globeteam.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

Jeg vil ikke kalde det et råd, men jeg har gjort mig den erfaring, at man kun fortryder det, man ikke gør. Og det budskab vil jeg gerne give videre til andre.

Hver gang jeg har skiftet job, så har jeg haft ondt i maven og været i tvivl om, hvorvidt det var den rigtige beslutning, men hver gang har min fornemmelse holdt stik, og det har vist sig at være bedre end det forrige. Og selv hvis det ikke skulle være tilfældet, så opstår der som regel hurtigt en mulighed for at rykke videre.

Derfor havde jeg faktisk heller ikke de store betænkeligheder ved at skifte den sikre tilværelse som fastansat ud med livet som selvstændig konsulent i Globeteam. Og det på trods af, at min kone og jeg lige havde købt hus, og vi stod overfor en familieforøgelse.

Jeg havde tit leget med tanken om at blive selvstændig, og jeg kendte i forvejen et par andre i teamet, som forsikrede mig om, at det nok skulle gå. Så kastede jeg mig bare ud i det.

Hvorfor er det attraktivt for dig at være en del af Globeteam?

I de fem år, jeg har været i Globeteam, har jeg aldrig manglet opgaver. Jeg arbejdede fuld tid fra dag et, og efter tre uger var jeg nærmest på dobbelt tid.

Det betyder, at jeg kan udbetale mig selv en løn, som er på niveau med eller bedre end i mine tidligere ansættelser. Samtidig har jeg fået en god opsparing i min virksomhed, der alt i alt giver mig en bedre sikkerhed end fx et tre måneders opsigelsesvarsel i en fastansat stilling.

Da jeg startede, kan jeg huske, at jeg sagde til min kone, at jeg ikke behøvede at planlægge barsel, der ville helt sikkert komme nogle arbejdsfrie uger imellem to projekter eller kunder. Det skete så bare aldrig.

Til gengæld bruger jeg den fleksibilitet, jeg har som konsulent, til at tage en fredag fri med mine børn ind imellem, ligesom vi hver vinter prioriterer at komme på en længere rejse til sol og varme. Jeg skal selvfølgelig levere det til mine kunder, som jeg har lovet – men er de glade, så har jeg en stor grad af frihed til selv at tilrettelægge mit arbejde. Og det er nok i virkeligheden den frihed, jeg sætter allermest pris på ved at være i Globeteam.

Hvad motiverer dig i dit arbejde som konsulent?

Det motiverer mig at have det fulde ansvar for mine leverancer. Da jeg var fastansat, var det andre i virksomheden, der havde solgt mig ind på et projekt eller skaffet en kunde. I Globeteam er jeg med fra start i projektforløbet og lærer kunden godt at kende, og så er det mig selv, der står på mål for, hvad jeg lover, og at jeg kan levere det til tiden.

Afveksling og variation betyder også meget for min arbejdsglæde. I Globeteam er de fleste projekter tidsbegrænsede, og samtidig er jeg sjældent fuld tid på et enkelt projekt, men arbejder typisk på tre projekter ad gangen. Hos én kunde sidder jeg måske med udviklingsopgaver, hos en anden har jeg projektleder-kasket på, og hos en tredje styrer jeg et team af enten lokale eller udenlandske udviklere. 

På den måde varierer arbejdet både fra dag til dag og fra projekt til projekt, så det aldrig bliver kedeligt og rutinepræget. Der kan være meget at holde styr på, men jeg trives og er mest effektiv, når jeg har travlt. 

Konsulent

Hvilken type projekter arbejder du med i Globeteam-regi?

Der er store udviklingsprojekter, hvor jeg typisk har en rolle som teknisk projektleder eller arkitekt og fungerer som bindeled mellem forretning og udviklere. Mine ansvarsområder kan fx være at lede udviklingsteamet, specificere udviklingsopgaverne eller foretage review af koden.

Men som sagt, så varierer det meget fra projekt til projekt. Pt. arbejder jeg fx med at bygge en integrationsplatform til en kunde, hvor jeg sidder som den eneste udvikler på projektet.

Hos en anden kunde har jeg de sidste to år arbejdet med behandling og optimering af store datamængder. Det var ikke noget, jeg på forhånd havde den helt store erfaring med, men jeg er vokset med opgaven, og opgaven er vokset på mig – jeg synes, det er rigtig spændende, og efterhånden har jeg opbygget en stor viden inden for området.

Læs mere om hvilke projekter, vores udviklingskonsulenter typisk arbejder med 

Hvordan vil du beskrive kulturen i udviklingsteamet?

Det er et hold af ligesindede og ligeværdige, hvor alle er fagligt dygtige og motiverede, og ingen bare læner sig tilbage. Her står alle på mål for sig selv.

Personligt er jeg ofte alene ude på projekter og trives godt med det, men det er rart at vide, at jeg ikke er en ”one-man army”. Teamet udgør et sikkerhedsnet, som jeg kan regne med til hjælp og sparring, hvis jeg har behov for det, eller oplever problemer af en eller anden art. Vi har konsulenter med mange års erfaring inden for næsten alle områder.

I teamet har vi også oprettet en række mindre fagforaer inden for områder som AI, arkitektur, sikkerhed osv., hvor man kan sparre og nørde i dybden.

For nylig var jeg i Las Vegas på konference sammen med en gruppe fra teamet, hvor det gav mig et kæmpe boost af motivation og engagement at være en del af det faglige fællesskab omkring konferencen. Jeg var helt euforisk på turen og i dagene før og efter, og det gav mig et skub til at få læst op på nogle ting og prøve nogle nye ting af, som jeg ellers ikke ville have sat tid af til i hverdagen.

Der er også hyggelige sociale aktiviteter i teamet, men det er ikke en stor prioritet for mig, der hvor jeg er i livet lige nu med små børn.

Hvad kendetegner en god udviklingskonsulent i Globeteams setup?

Først og fremmest skal man have den faglige selvtillid i orden. Man skal tro på sig selv, både i den forstand at man ikke skal være bange for at prøve kræfter med nye opgaver, og at man skal turde udfordre kunden, fordi man nogle gange ved bedre.

Som udviklingskonsulent i Globeteam er du også nødt til at have en rimelig bred profil, hvor du kan varetage forskellige roller i et projekt. Det er en fordel at have en baggrund som udvikler eller anden specialist, men du behøver ikke være den bedste tekniker. Det er ikke det, vores kunder har brug for os til. De har brug for nogle, der har erfaring som udviklere, men som samtidig kender til DevOps, kan tale med forretningen og også ved lidt om drift, salg og præsentation.

Læs mere om, hvad det vil sige at være udviklingskonsulent i Globeteam

Bliv konsulent

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så udfyld formularen og upload evt. dit CV. 

Du kan også skrive direkte til mig på pda@globeteam.com

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler