Globeteam

Databricks

Teknologier

Hvad er Databricks?

Databricks er en cloudbaseret platform bygget på en såkaldt “lakehouse”-arkitektur, der muliggør effektiv behandling af store datamængder, avanceret dataanalyse og anvendelse af AI-funktioner.

Med Databricks får I samlet alle jeres kapaciteter til datalagring og -behandling i et enkelt system med et fælles interface, hvor IT- og dataspecialister kan samarbejde på tværs af virksomheden. Det gør samarbejdet omkring udvikling af nye AI-løsninger mere effektivt og accelererer tidskrævende processer som datavalidering, datamodellering og indsigtsgenerering. 

Databricks er baseret på etablerede, open source teknlogier som Apache Spark, Delta Lake og MLflow. Væsentlige funktioner med platformen er:

 • MLflow er en nøglekomponent i Databricks’ økosystem, som tilbyder værktøjer til eksperimentstyring, modelversionering og implementering og dermed gør det enklere at udføre, spore, dele og styre dataeksperimenter.
 • Unity Catalog centraliserer governance og sikkerhed på tværs af alle dataressourcer. Dermed bliver alle dataaktiviteter – fra adgang til analyse – underlagt strenge sikkerhedsstandarder og compliancekrav.
 • Data Intelligence Engine forstår unikheden i jeres data og er designet til brug med naturligt sprog, hvilket markant forenkler brugeroplevelsen og gør dataopdagelse så let som at stille et spørgsmål til en kollega.
 • AI: Databricks-platformen indeholder et bredt udvalg af forudtrænede LLM-modeller og API-endepunkter til modeller til hurtigere implementering og skalering af AI-løsninger. Læs mere om vores øvrige kompetencer inden for AI og data 

Databricks supporterer alle de gængse programmeringssprog inden for data science som bl.a. Python og Spark SQL og gør det muligt frit at kombinere og skifte mellem dem. 

Teknologier

Globeteam er officiel Databricks partner

Partnerskabet er en blåstempling af vores kompetencer inden for Databricks-platformen og med til at sikre, at vi kan tilbyde vores kunder de mest avancerede og fremtidssikre dataløsninger.

I kraft af partnerskabet har vi bl.a. adgang til specialiseret træning og uddannelse samt samarbejde med Databricks egne løsningsarkitekter. 

Desuden har vi i Globeteam to konsulenter Lau Johansson og Mathias Kristiansen, der er anerkendt af Databricks som Champions. I den titel ligger, at de er førende eksperter inden for implementering af Databricks løsninger. 

Teknologier

Hvordan kan Databricks skabe værdi for forretningen?

Databricks kan transformere, hvordan I som virksomhed håndterer og udnytter jeres data:

 • Real-time dataanalyse og indsigt: Med muligheden for at behandle store datamængder i realtid kan I træffe informerede beslutninger hurtigere.
 • Datadrevet beslutningstagning: Ved at centralisere og organisere data, gør Databricks det nemmere for beslutningstagere at få adgang til og analysere oplysninger, hvilket fører til mere præcise og effektive beslutninger.
 • Øget samarbejde: Hidtil siloopdelte roller bliver bragt sammen på en enkelt platform, hvor Data Engineers, Data Scientist og Data Analysts kan samarbejde tæt sammen om at skabe forretningsværdi.
 • Kosteffektivitet: Med en cloudbaseret infrastruktur og lakehouse-arkitektur, der adskiller computer og storage fra hinanden, hjælper Databricks med at reducere omkostningerne ved lagring og behandling af data.
 • Øget produktivitet: Teams kan nemt opbygge pålidelige data pipelines og håndtere metadata samt dataadgang med avancerede sikkerhedsfunktioner.​​
 • Sikkerhed og compliance: Robuste sikkerhedsfunktioner sikrer datasikkerhed og overholdelse af branchestandarder og regulativer. ​​
 • Innovation: Accelerer udviklingen og implementeringen af machine learning og AI-applikationer.
Teknologier

Sådan kan Globeteam hjælpe jer

Hos Globeteam forstår vi både potentialet og de tekniske udfordringer forbundet med at integrere Databricks i jeres teknologiske landskab. Vores team af eksperter har kompetencerne til at lede jeres organisation gennem alle faser af implementeringen, fra den indledende vurdering og planlægning til den tekniske udrulning og efterfølgende optimering af jeres datainfrastruktur. 

Vi sikrer, at I kommer godt i mål med den tekniske implementering ved at anvende best practices, Infrastructure as Code (IaC), Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD), og kodeacceleratorer. Hermed får I en stærk dataplatform, der optimerer data pipelines, time-to-market, reducerer teknisk gæld og holder cloud omkostningerne nede.

Det er vigtigt, at platformen bliver tilpasset jeres organisatoriske struktur og strategiske mål. Her kan vi bistå med rådgivning om bedste praksisser for datahåndtering, udvikling af AI-kompetencer indenfor jeres teams, og støtte til at maksimere udbyttet af AI og machine learning modeller gennem Databricks.

Vil I opgradere virksomhedens egne kompetencer inden for Databricks og Microsoft Fabric? Så tilbyder Globeteams specialister også kurser i de to dataplatforme. Læs mere her

Start jeres rejse mod en mere intelligens- og datadrevet fremtid med Globeteam. Vores mål er at sikre, at jeres investering ikke blot er teknologisk, men også en katalysator for forretningsmæssig vækst og innovation.

Nick Rishøj Danmand - Globeteam
Nick Rishøj
Data Science konsulent

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med at få værdi af Databricks? Kontakt mig på +45 2983 8585 eller nrd@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler