Globeteam

Føderation og single sign-on

Peter Langvad - Globeteam

Kontakt mig gerne, hvis du vil høre mere

IAM

Beskyt virksomhedens applikationer og data med føderation

Kan I med sikker stemme svare ja til, at I har fuld kontrol med, hvilke brugere der har adgang til hvilke ressourcer og data – uanset hvor de kommer fra? Hvis ikke, så skal I måske kigge nærmere på en føderationsløsning.

Øgede krav til compliance og beskyttelse af persondata betyder, at virksomheder er nødt til at opprioritere identitets- og adgangsstyring for at imødekomme:

I Globeteam har vi Danmarks største erfaring med at levere løsninger inden for det område under identitets- og adgangsstyring, der typisk går under betegnelsen føderation. Føderation gør det muligt for brugere at anvende samme digitale identitet og loginmetode (single sign-on) til applikationer og ressourcer på tværs af flere domæner og netværk.

IAM

I hvilke scenarier giver føderation og single sign-on værdi?

Med en føderationsløsning kan I enkelt og sikkert give brugere adgang til IT-ressourcer på baggrund af deres roller og funktioner i jeres egen organisation eller i partnerorganisationer.

Løsningen identificerer og verificerer automatisk kendte brugere, som logger ind på de tilsluttede applikationer, hvorefter de har nem adgang til alle nødvendige IT-ressourcer med single sign-on. Ligeledes får I et stærkt grundlag for compliance og governance med bl.a. fuld logning af oprettelser, logins mv., som er relevant ved f.eks. GDPR compliance, NSIS eller ISAE-revisionserklæringer.

Føderation kan anvendes:

NSIS-løsninger

I Globeteam tilbyder vi modulerbare NSIS-løsninger baseret på føderation. Teknologien gør det muligt at etablere en løsning, som opfylder præcis jeres behov – uanset om det er on-premise eller i skyen.

I kan starte småt og vælge en basis løsning, som løser nogle af udfordringerne i relation til NSIS, og som I senere kan udvide, hvis jeres behov ændrer sig – eller I kan vælge en udvidet løsning, som digitaliserer samtlige processer i relation til NSIS og giver en fuld efterlevelse af standarden.

Vi kan også hjælpe jer med at løfte det store compliance arbejde, der ligger rundt om løsningen.

Læs artikelserie om NSIS-compliance, og bliv klogere på, hvordan i overholder standarden

Fordele med føderation og single sign-on

Forretningsfordelene ved føderation tæller bl.a.:

Øget produktivitet

Medarbejderne bruger mindre eller slet ingen tid på logins i løbet af en arbejdsdag, da de blot skal være logget på deres arbejdscomputer for at have adgang til alle relevante systemer.

Frigivelse af ressourcer hos helpdesk 

Da hver bruger kun har ét password, minimeres antallet af supportsager om eksempelvis udløbne eller glemte passwords. Dette kan lettes yderligere ved at tilkoble en password reset selvbetjeningsløsning.

Enklere brugeradministration og øget adgangssikkerhed

Reducerede omkostninger til licenser

Det er ikke nødvendigt at oprette IT-konti til samarbejdspartnere og kunder, for at de kan få adgang til de fødererede systemer, da de blot anvender deres lokale login.

Øget identitetssikkerhed

Der udveksles ingen passwords mellem føderede systemer, og der udveksles kun lige præcis de brugerinformationer, der er behov for. Derved mindskes udbredelse af personfølsomme oplysninger.

Bedre service for kunder og samarbejdspartnere

Mulighed for at give brugere direkte adgang til afgrænset information i organisationens systemer.

IAM

Føderation og single sign-on til alle behov

I Globeteam har vi mange års erfaring med design og implementering af føderationsløsninger til baseret på Microsoft ADFS, Azure, Okta og Safewhere Identify, som er gennemtestede, veldokumenteret og anerkendte teknologier. Det betyder, at vi reducerer omkostninger, risici og tidsforbrug i implementeringsprocessen og til den efterfølgende drift.

Standardiseret teknologi er dog ikke lig med en standardløsning. Med udgangspunkt i jeres nuværende og eventuelt kommende IT-infrastruktur og autentificeringsmetoder, designer vi løsningen, så den matcher jeres aktuelle behov og understøtter fremtidige digitaliseringsplaner. Hvad end løsningen skal anvendes til on-prem, cloud- eller hybridsystemer. Om den skal give adgang for interne eller eksterne brugere, eller måske skal etableres som en fælles løsning mellem flere samarbejdspartnere.

Vi står selvfølgelig også for en effektiv implementering, ligesom vi kan tilbyde at varetage den efterfølgende drift, så jeres udviklingsorganisation kan fokusere på kerneforretningen.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler