globeteam
Globeteams historie
Home » Om Globeteam » Historie
Globeteams historie - fra stiftelsen i 2001 til i dag
Globeteams historie starter i 2001, hvor Claus Moldow, Morten Strunge Nielsen og Erik Arnbak blev enige om at stifte en alternativ konsulentvirksomhed med udgangspunkt i deres erfaringer fra branchen.
Claus Moldow havde i rollen som salgsdirektør sammen med ledelsen i ØK Data netop forestået salget af ØK Data til Aston, og det blev startskuddet til en ny forretning.
Det var midt under dot.com-bølgen. Det var svært at tjene penge i it-branchen, og samtidig red it-konsulenterne på toppen af bølgen med høje krav til lønninger, personalegoder, rejser og alt, hvad den ellers kunne trække.
En anderledes model
Det ønskede Claus, Morten og Erik at gøre op med. I en periode blev der tænkt tanker, tegnet, skrevet og fortalt, og det hele mundede ud i en business plan.
Visionen var at skabe en model, der kunne tiltrække og fastholde de dygtigste og mest visionære konsulenter. Modellen skulle gøre det muligt at sende en større andel tilbage til konsulenterne end i en traditionel virksomhed. Og den skulle være endnu mere committende end en fastansættelse. Ligesom teamsamarbejdet skulle være i centrum frem for den individuelle konsulent.
Det blev til en forretningsmodel, hvor risikoen ikke bæres alene af ejerne, men hvor konsulenterne er villige til at investere i firmaet. Forretningsmodellen er en mellemting mellem et traditionelt konsulenthus og en freelancemodel – en hybrid mellem selvstændige og ansatte – hvor konsulenterne alene er målt og aflønnet på de resultater, de skaber ind mod teamet og hos vores kunder.
Konsulenterne har med andre ord hånden på kogepladen, og dette resulterer typisk i langvarige relationer mellem vores kunder og vores konsulenter. Forretningsmodellen er meget attraktiv for de dygtigste konsulenter, der typisk har mere end 10 års erfaring.
De spæde skridt
I april 2001 var Globeteam i luften. Herfra voksede virksomheden støt. Der kom flere konsulenter til, Globeteam måtte i større lokaler, og det blev hen ad vejen nødvendigt at ansætte administrative medarbejdere til at holde styr på først økonomi og siden marketing, salg og lignende funktioner.
Ny ledelsesstil
I 2010 havde Globeteam nået en størrelse og udformning, som nødvendiggjorde ændringer i organisationen. I forbindelse med, at konsulentgruppen blev opdelt i mindre fokuserede teams med dertilhørende teamledere, var tiden inde til, at Claus og Erik også skulle redefinere deres roller i virksomheden.
Erik ønskede at fortsætte som konsulent, men at fokusere sin øvrige tid på andre ting. Claus fortsatte som CEO og tog en beslutning om en ændret ledelsesstil. Førhen blev der ikke truffet beslutninger, før alle lederne var enige, men den model fungerede ikke med virksomhedens vækst og vores forretningsmodel. Claus startede derfor i sommeren 2010 et uddannelsesforløb som executive coach.
Det var første skridt mod en ændring fra konsensusledelse frem mod en mere coachende ledelsesstil. Den nye, omdefinerede rolle og ledelsesstil giver mulighed for dialog, hvor konsulenterne selv tager beslutningerne og på den måde er med til at sætte retning og strategi for Globeteam. Det skaber et rum med højt til loftet, hvor der er plads til uenighed og dialog.
Kirk Kapital
Over den næste årrække fortsætter Globeteam den gode vækst. Der etableres en salgsafdeling, som skal understøtte konsulenterne, Globeteams ydelser bliver fokuseret indenfor forretningsområderne Business Consulting, Infrastruktur og IT-udvikling, den positive udvikling kan aflæses i omsætningen, og Erik overlader i 2014 formandsposten i bestyrelsen til Mogens Elsberg.
Ved indgangen af 2018 får Globeteam en af erhvervslivets sværvægtere ind i ejerkredsen. Kirk Kapital, Lego-familiens holdingselskab, køber 34 pct. af Globeteam for et større tocifret millionbeløb. Det sker ved, at Kirk Kapital køber C13 samt Erik Arnbak ud af Globeteam.
“Vi ser en virksomhed med et betydeligt videre vækstpotentiale. Globeteam leverer konsulentydelser på IT-området, som i høj grad er med til at udvikle og understøtte forretningen i de virksomheder, selskabet samarbejder med. Hele området for digitalisering ser vi vil vokse mange år frem, og denne makrotrend er Globeteam godt positioneret indenfor”.
Kim Gulstad, CEO i Kirk Kapital
Læs pressemeddelelse ”Kirk Kapital køber en tredjedel af Globeteam” og artikel bragt i Børsen 19. januar 2018 ”Lego-familie på opkøb i it-firma med 75 konsulenter”
Hermed træder Erik helt ud af Globeteam både som konsulent og fra bestyrelsen.
I 2020, mens Danmark er lukket ned af corona-pandemien, lykkes Globeteam med at sadle om og følge med de behov, krisen skaber i samfundet. Det betød blandt andet, at to nye teams, som beskæftiger sig med cyber- & informationssikkerhed samt proces- & løsningsstyring, så dagens lys.
Norvestor
I 2021 køber Norvestor VIII, en fond forvaltet af den nordiske private equity-aktør Norvestor, sig til majoritetsaktieposten via Kirk Kapital og Claus Moldow. Både Kirk Kapital og Claus Moldow fortsætter som aktionærer såvel som Morten Strunge Nielsen.
”Globeteam er en virksomhed med en unik forretningsmodel, som er i stand til at levere en af markedets bedste tjenester indenfor IT. I øvrigt har selskabet haft en flot vækst og finansiel udvikling igennem en årrække. Vi er ikke i tvivl om, at der fortsat er masser af vækstmuligheder i Globeteam i Danmark. Yderligere kan vi se at det er helt oplagt i første omgang at ekspandere til det norske marked, et marked som Norvestor kender indgående. Herefter er ambitionen, at vi vil ud i resten af Skandinavien og derefter videre ud i Europa.”
Kasper Skovgaard Kristensen, investeringsdirektør i Norvestor.
Læs pressemeddelelsen ”Norvester køber sig ind i Globeteam” og artikel bragt i Børsen 16. juni 2021 ”Norsk kapitalfond bliver ny hovedaktionær i dansk it-virksomhed: Overtager aktiemajoritet fra Kirk Kapital”
Norvestors indtræden i Globeteam fører til en ny bestyrelse, som fremadrettet består af bestyrelsesformand Arne Norheim og bestyrelsesmedlemmerne Mogens Elsberg, Henning Vold, Kasper Skovgaard Kristensen og Andreas Faerk.
- 2024 – Globeteam opkøber Kons AS i Norge for at styrke selskabets position i Skandinavien
- 2024 – Globeteam ansætter Andreas Strandbygaard som ny managing director
- 2024 – Globeteam køber norske Fifteen A/S med hovedsæde i Oslo
- 2023 – Globeteam etablerer en selvstændig kursusenhed, GlobeAcademy
- 2023 – Mogens Elsberg vender tilbage som bestyrelsesformand for Globeteam
- 2022 - Globeteam opkøber konsulenthuset AM Consulting
- 2021 - Norvestor køber sig til majoritetsaktieposten
- 2020 – Globeteam udvider med to nye teams, cyber- & informationssikkerhed og proces- & løsningsstyring
- 2018 – Kirk Kapital køber en tredjedel af Globeteam
- 2014 – Globeteam etablerer base i Jylland
- 2013 – Forretningsområdet Business Consulting styrkes betragteligt
- 2012 – Globeteam fokuserer sine ydelser indenfor Business Consulting, IT-infrastruktur og Development
- 2011 – Globeteam etablerer en salgsafdeling
- 2010 – Organisationsændring til mindre, fokuserede teams
- 2010 – Globeteam tilbyder uddannelsesforløb til alle konsulenter og medarbejdere
- 2010 – Globeteam udvider forretningen med udviklere i Vietnam
- 2008 – Globeteam flytter til nye, større lokaler i Virum
- 2004 – Globeteam flytter fra Christianshavn til Gentofte
- 2001 – Globeteam tilbyder ydelser indenfor IT Strategy, Project Management og Microsoft
- 2001 – Globeteam etableres
Kontakt os
Kontakt os gerne via formularen, hvis du vil i kontakt med os, eller hvis du vil høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe din virksomhed eller organisation.
Nyhedsbrev
Få vores nyhedsbrev
Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler