Konsulent

Mød Inge Bograd

Konsulent

 

Inge Bograd har været managementkonsulent hos Globeteam i næsten 10 år og oplever, at hun her får det bedste af begge verdener – et fantastisk fagligt og kollegialt miljø kombineret med stor frihed og indflydelse til at vælge de opgaver, hun synes bedst om som selvstændig konsulent.

Det fortæller Inge mere om i interviewet her, hvor hun bl.a. også giver indblik i det store engagement, hun lægger i hele tiden at udvikle sin faglighed ved at søge læring i og uden for Danmark. Målet er at kunne blive ved med at gøre det, som er vigtigst for hende: At tilføre værdi til kunderne. 

Hvad er den vigtigste erfaring, du har gjort dig som konsulent?

Det må være, at det er tilliden, som er det bærende. Det er den, der gør forskellen. Kunderne skal opleve, at man er på deres side, og at man faktisk er dybt engageret i at prøve at hjælpe dem.

Det tager tid at opbygge tillid, men så har jeg til gengæld oplevet at blive tilkaldt igen og igen – også til opgaver, som ikke er min spidskompetence. Så har jeg måske brug for at tage nogle kollegaer med, som kan supplere med viden, men kunden har tillid til, at jeg har forståelse for deres organisation og derfor også kan hjælpe mine kollegaer med at forstå dem. Jeg er deres garant for, at projektet bliver tilpasset deres ønsker og ikke løber af sporet ved fx at blive for overambitiøst, med for lidt domæneviden eller lign.

Hvad motiverer og driver dig i dit arbejde?

Noget, som er virkelig spændende ved at være konsulent, er, når jeg får lov at komme helt ind i hjertekammeret af en organisation. Når kunden tør fortælle ærligt om deres udfordringer; Hvad er allervigtigst for dem, hvad er svært, hvad er det, der gør ondt, hvad vil de gerne have hjælp til?

Jeg har gennem årene været i en lang række organisationer, og derfor har jeg en kæmpe referenceramme og en stor værktøjskasse at trække på. Det gør, at jeg faktisk er ret god til at træde ind i en organisation og meget hurtigt se, hvilken vej de kan gå, og hvordan de med fordel kan gøre tingene anderledes.
Det en god følelse at opleve, at jeg kan noget, som kunden ikke selv kan, fordi jeg som udefrakommende kan se tingene på en anden måde og ofte har oplevet noget lignende et andet sted. De fleste mennesker vil jo gerne hjælpe og skabe værdi for andre, og det er det, man gør som konsulent. Og hvis man lykkes godt med det, så er det virkelig tilfredsstillende.

Hvorfor er det attraktivt for dig at være en del af Globeteam?

Jeg synes, at vi hos Globeteam har det bedste fra begge verdener. Vi har en rigtig god organisation, hvor man er en del af et hold og har et kæmpe fagligt bagland, og samtidig har vi som konsulenter stor frihed til at vælge de projekter og opgaver, vi har lyst til at være med på. I vid udstrækning kan vi også selv bestemme vores arbejdstid, men selvfølgelig skal det koordineres med kunder og kollegaer. Der er altid fuld opbakning fra teamet, hvis nogen har behov for at køre på halv kraft i en periode, og omvendt kan man så virkelig give den gas, når man har lyst og overskud til det.

Det passer godt til mine værdier, at vi ikke bor i et guldpalads i København. Hos Globeteam holder vi os til sagen og prøver at levere reel værdi – og kører det ikke op i noget meget fornemt og højtravende.

For mig er det også spændende at være managementkonsulent i et hus, der samtidig er meget teknisk. Når man arbejder med digitalisering, så er det også nødvendigt at holde sig tæt på teknikken, for at det reelt er hele pakken, vi kan byde ind med i et projekt. Der er nogle konsulenthuse, som er lidt svage på den tekniske del, og her har vi jo hele paletten. Det gør os rigtigt stærke.

Konsulent

Hvad fik dig til at tage beslutningen om at blive konsulent i Globeteam – og dermed gå fra fastansat til selvstændig konsulent?

Jeg kastede mig ud over skrænten, da jeg kom ind ad døren i Globeteam. Sådan føltes det i hvert fald. Det var virkelig en meget hurtig beslutning og ikke noget, jeg havde gået og drømt om i mange år. Jeg tænkte, nu prøver jeg det, og så må vi se, hvad der sker. Jeg talte med Claus Moldow (Globeteams direktør, red.), og han fik det til at lyde rigtig spændende, og jeg var til at flytte på ift. det job, hvor jeg var. Og så måtte jeg tage præmissen om at starte som selvstændig med.

Det kan føles farligt, når man kommer fra en fastansættelse. Men kommer man over den barriere og oplever, at det kan bære, så tjener man typisk mere her end som fastansat. Hvis man forvalter de penge fornuftigt, så har man jo noget kapital, man kan trække på, hvis der skulle komme trange tider. Man er sin egen arbejdsløshedsforsikring.

Hvilken type projekter arbejder du med i Globeteam-regi?

Jeg arbejder med digitalisering bredt set. Det kan være alt fra at lave en strategi til at implementere strategien, til at hjælpe med behovsafklaring og forretningsanalyse i forbindelse med anskaffelse eller systemudvikling, eller til at få nogle projekter på ret køl, der ikke kører, som de skal. Jeg arbejder også meget med implementering, feedback, læring og gevinstrealisering. Fællesnævneren er, at der altid er noget digitalisering i det og altid en forretningsmæssig vinkel, hvor ledelsen gerne vil opnå nogle ting. Typisk handler det om, at det er noget, som kunden gør så sjældent, at de ikke selv har kompetencerne til det. Det kan også være, at de er løbet lidt sur i et projekt og har brug for inspiration.

Jeg arbejder både i kommuner, stat og private virksomheder. Man taler meget om vigtigheden af domæneviden, men min oplevelse er, at det nogle gange kan være en berigelse, at jeg kan bidrage ned erfaring fra andre sektorer og brancher. Hvis der fx er noget, som man er lykkedes godt med i kommunerne, så tænker jeg, hvordan det kan overføres til en privat virksomhed.

Se nogle af de projekter og cases, som Globeteams managementkonsulenter arbejder med  

Hvordan vedligeholder du dine faglige kompetencer?

Jeg er uddannet programmør og har også læst strategi og ledelse på CBS, så jeg har både en teknisk og en forretningsmæssig baggrund. Jeg vedligeholder begge dele og har et sportsligt mål om at tage en certificering om året. Nogle af dem er ret it-fokuserede, hvor det går på arkitektur eller på at arbejde agilt med Scrum og SAFe. Men jeg har også uddannet mig som proceskonsulent og inden for change management.

Jeg forsøger så vidt muligt at deltage i kurser og undervisning i udlandet. Dels fordi jeg gerne vil holde mit faglige engelsk ved lige, og dels fordi jeg får rigtig meget ud af at sidde i et klasselokale med folk fra hele Europa. Det giver mig indsigt i, hvordan de arbejder med fx Scrum eller business architecture i vores nabolande. Så får jeg også en fornemmelse af, om vi i Danmark er gået ud ad en tangent, eller om det er en global trend, at man tænker og arbejder på en bestemt måde.

Det gør mig skarpere ude hos kunderne og giver mig en faglig selvsikkerhed omkring, at selvom jeg har været i det her game i mange år, så er jeg ikke ved at blive rusten. Fordi jeg hele tiden holder mig orienteret om, hvad der sker.

Hvad kendetegner en god managementkonsulent i Globeteams setup?

Vi lægger meget vægt på, at man skal have et selvstændigt drive. Man kan ikke læne sig tilbage og tro, at opgaverne bare kommer til en, eller at der er nogen, som sætter en i gang. Man skal være fuld af initiativ og god til at netværke. Så skal man også være lidt risikovillig – vi har mange forskellige projekter i teamet, og det skal man synes er spændende. Man må ikke være bange for at kaste sig ud i noget nyt.

Omvendt skal man også være ret stabil, forstået på den måde, at Globeteams forretningsmodel forpligter os til at udføre vores arbejde ordentligt og gøre vores leverancer færdige. Man kan ikke bare blive taget af et projekt, hvis man synes, det er er kedeligt. Vi skal holde vores aftaler, så vi kan se både kunder og kollegaer i øjnene.

Læs også interview med managementkonsulent Allan Houmann Nielsen

Bliv konsulent

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så udfyld formularen og upload evt. dit CV. 

Du kan også skrive direkte til mig på pda@globeteam.com

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler