Kundecase

Saniona bruger Microsofts cloudteknologi

Udfordring

Ressourcekrævende driftsopgaver i eget datacenter og manuel klienthåndtering.

Løsning

Globeteam hjalp Saniona med at etablere en governance-struktur i Azure med høj kontrol og sikkerhed samt effektiv klienthåndtering via Microsoft Intune.

 

Resultat

Saniona har implementeret en cloud first-tilgang på tværs af forretningen og lagt skinnerne til fremtidige vækstscenarier, der kræver hurtig skalering og udrulning af nye enheder.

 

Saniona bruger Microsofts cloudteknologi til at understøtte deres internationale ekspansion

Den danske biofarmaceutiske virksomhed Saniona er på vej ind på det amerikanske marked. Selskabet har valgt at basere deres it-understøttelse på Microsofts cloudbaserede teknologi og får hjælp på rejsen af Globeteams eksperter indenfor it-infrastruktur, sikkerhedsrådgivning og klienthåndtering.

Biotekselskabet Saniona har så småt taget hul på deres internationale ekspansionsrejse. Virksomheden er gået fra mindre dansk virksomhed til global enterprise-virksomhed med lokal tilstedeværelse i USA. Det strategiske skifte i forretningen kan direkte aflæses i Sanionas it-strategi, hvor man har implementeret en cloud first-tilgang for at gøre sig fri af de ressourcekrævende drift- og vedligeholdelsesopgaver og få en mere agil, servicebaseret it-udvikling.

Saniona har allerede slukket for alle serverne i deres danske datacenter og flyttet standardapplikationer samt et ældre forskningssystem i Microsoft Azure. Derudover er de i gang med at skabe en strømlinet struktur for, hvordan nye klienter i fremtiden skal klargøres, udrulles og holdes opdateret med Saniona-specifikke indstillinger og indhold.

Automatiseret proces sparer tid og penge

Når IT Director i Saniona, Morten Henrik Nielsen, kigger tilbage på Sanionas daværende håndtering af nye computere, kan han godt se, hvor tidskrævende den manuelle proces egentlig var. Hver gang der skulle udleveres en ny maskine til en medarbejder, krævede det en masse små delprocesser. Det var omstændeligt og indebar også den risiko, at der skete fejl undervejs. Derfor valgte Saniona en mere automatiseret klienthåndteringsproces med brug af Windows Autopilot og Microsoft Intune – også kendt som Endpoint Manager.

“Med tilføjelsen af vores amerikanske kontor har det været vigtigt for os, at vi fremadrettet får en ensartet proces for, hvordan vi producerer en ny klient. Selvom en medarbejder befinder sig på den anden side af kloden, kan vi her i Danmark altid styre den standard, der ligger på maskinen, og dermed garantere både sikkerheden og kontrollen over en enhed,” siger Morten Henrik Nielsen.

Han forklarer, at med det nye setup kan enhver Saniona-medarbejder købe en hvilken som helst Windows-baseret computer og få adgang til vedkommendes data og applikationer, fordi alt er cloudbaseret. Så hvis en medarbejder eksempelvis mister eller får stjålet sin computer i en lufthavn, kan virksomheden hurtigt slette al data og hjælpe medarbejderen videre – uanset hvor i verden medarbejderen befinder sig.

Fra installation til integration

Globeteams specifikke leverance i forhold til etableringen af Sanionas nye klienthåndteringsproces har været at bygge den pakke, som via Intunes bliver rullet ud på nye maskiner og holder styr på compliance, sikkerhedspolitikker, applikationer og opdateringer. I øjeblikket beskæftiger Saniona ca. 45 medarbejdere på det danske og amerikanske kontor, men selskabet forventer en kraftig vækst i USA i de kommende år og skal derfor være klar til at skalere hurtigt. Med Intunes kan Saniona både servicere pc’ere og Mac-computere, mobile enheder samt virtuelle klienter til eksempelvis eksterne konsulenter.

For Morten Henrik Nielsen går den nye, automatiserede udrulningsproces hånd i hånd med Sanionas vækstambitioner og overordnede strategi om at udnytte de mange muligheder for at købe it som services i skyen.

“Hvis det bare var, fordi vi ønskede at slippe for drifts- og vedligeholdelsesopgaverne, kunne vi få vores it hosted i et hostingcenter. Men det er ikke det, vi vil. Vi ønsker et mere smidigt it-setup med adgang til nye digitale løsninger, som kan understøtte vores forretning, og som måske kan være med til at reducere den tid, vi bruger på udvikling af nye lægemidler. I Azure findes der et væld af nye teknologier, som for os vil betyde et innovationsløft, vi aldrig ville få adgang til i eget datacenter eller hos en partner,” siger han og uddyber:

Vi får en helt anden type drift. Jeg tør ikke gætte på, hvad det havde krævet, hvis vi selv skulle have investeret i de teknologier, vi får foræret gennem Azure. Dertil kommer, at vi ikke har en organisation med de kompetencer, der skal til. Det er mere fleksibelt og giver mere forretningsværdi for os at købe ind i Azure og bruge Globeteams eksperter til at få os sikkert i mål.”

Azure-platformen kvalificeret til drift af validerede systemer

Valget af Microsoft Azure som fremtidens teknologiske platform flugter også med de krav, særligt det amerikanske marked stiller til udvikling og salg af lægemidler.

Tidligere har en dansk CRO – Contract Research Organisation – kørt mange af vores kliniske forsøg, men i fremtiden vil det være noget, vi selv skal stå for og understøtte med de rette kliniske systemer. De systemer vil i givet fald blive underlagt nogle meget strenge krav fra FDA, som er USA’s fødevare- og lægemiddelmyndighed. Derfor er det også væsentligt, at Microsoft Azure som platform er kvalificeret til drift af validerede systemer,” slutter Morten Henrik Nielsen.

Henrik Szokody - Globeteam
Peder Lind Sørensen
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 3074 7474 eller pls@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler