Konsulent

Allan Houmann Nielsen

Konsulent

Interview med Allan Houmann Nielsen

Allan Houmann Nielsen blev tilknyttet Globeteam som managementkonsulent i 2021. Allan har arbejdet med projekter og programmer indenfor digitalisering, implementering og organisationsudvikling i næsten 20 år. Det var blandt andet udsigten til et stærkt fagligt fællesskab og en stor personlig frihed, der fik ham til at tilslutte sig Globeteam.

Her fortæller han om hemmeligheden bag en god managementkonsulent, det bedste råd han nogensinde har fået og vigtigheden af at komme i tvivl.

Hvornår vidste du, at du er god til det, du laver?

Jeg kan ikke koble det op på et enkelt projekt. Det er en løbende udvikling af færdigheder tilsat erfaring. Jeg har været involveret i både succeser og fiaskoer og fået de nødvendige ar. I dag kan jeg se, at mine kunder står et bedre sted, efter jeg har været med til at forstå et problem, designe en løsning og hjulpet med at implementere den. Det betyder noget, at jeg er ombord. Det er en god følelse.

Hvad er det bedste råd, du har fået?

Jeg kan ikke huske, hvem der sagde det til mig, men vedkommende sagde, at der er en grund til, at du har to ører og kun én mund. Jeg ved godt, at det er sagt mange gange før, men det minder jeg ofte mig selv om. Jeg skal forstå ikke bare kundens problem, men også hvordan kunden ser sit problem, og det gør jeg ved at lytte. Først derefter kan jeg gå i gang med at finde løsninger. Det er ikke ualmindeligt i konsulentbranchen, at man har set en problemstilling så mange gange før, at man hiver standardløsningen frem som automatreaktion. I mange tilfælde vil det være den rigtige løsning, men i nogle tilfælde er det ikke. Som konsulenter skal vi turde at udfordre vores eget og kundernes verdensbillede. Det er lettere sagt end gjort, men det er der, de gode løsninger opstår. Jeg siger det gerne højt, hvis der er noget, jeg ikke ved. For mig er det ikke troværdigt at træde ind i et rum og have alle svar klar på rede hånd.

Hvad har overrasket dig mest ved dig selv gennem din karriere?

Som ung konsulent havde jeg nok en ide om, at vi som konsulenter lever af at vide bedre, og at alt skal være perfekt fra begyndelsen af. I dag ved jeg, at vi er nødt til at prøve os frem, korrigere og prøve igen. Det er også derfor, man er så afhængig af andres feedback. Jeg har stærke holdninger til, hvordan en opgave skal løses. Men af erfaring ved jeg, at jeg ikke selv kan få øje på alle vinkler. Jeg har brug for mine kollegaers øjne på en problemstilling, og jeg har brug for kundernes input. Hele den erkendelsesrejse er noget, der er kommet med årene.

Læs også interview med managementkonsulent Paul Halberg

Konsulent

Hvorfor valgte du at indgå i et samarbejde med Globeteam?

Jeg søgte et sted, hvor jeg kunne få lov til at være mig selv. Hvor jeg kunne få lov til at udfolde konsulentrollen, sådan som jeg mener, den skal udfoldes. I andre konsulenthuse kan man godt blive spændt for en vogn, forstået på den måde at der er lagt en karrieresti foran dig, og så handler det om at følge den skridt for skridt. Jeg vil i højere grad gerne selv definere mine opgaver og min hverdag. Globeteams forretningsmodel er både fagligt, socialt og kommercielt en god ramme at agere under. Den skaber den rigtige balance mellem at være selvstændig, men stadig en del af et team. Vi er tilbage til min ungdom. Jeg kunne både lide at spille fodbold, fordi der var et stærkt fællesskab, men jeg kunne også godt lide badminton, fordi det handlede om den individuelle præstation. Kompromiset blev en badmintondouble. Det er lidt det samme her.

Læs her, om fordelene ved at være konsulent i Globeteam

Konsulent

Hvad var førstegangsindtrykket af Globeteam?

Jeg kan huske, at jeg tænkte, at der var en hjemlig stemning, da jeg trådte ind i bygningen. Folk havde travlt, men de var venlige og tog sig tid til at være nærværende. Efter de første samtaler og på kundeprojekter konstaterede jeg, at det faglige niveau også er højt. Senere har jeg fået Globeteams kultur mere ind under huden. Det er et konsulenthus, der er etableret på infrastrukturydelser, og så har man løbende udvidet paletten, blandt andet ved at bygge egne, digitale produkter og egentlige management-konsulentydelser. Kombinationen af, at man står på et stærkt fundament, og at man er lykkes med at innovere og skabe noget, man kan sælge i et stærkt konkurrencepræget marked, mærker man som en grundlæggende selvtillid i huset.

Hvordan bliver man en god managementkonsulent i Globeteams setup?

Det, man skal være klar over, er, at man skal navigere i et lidt mere komplekst netværk af relationer end i andre konsulenthuse. Der er de kunderelationer, man selv kommer med. Der er relationerne til kunderne i Globeteams netværk. Og så er der relationerne til de andre konsulenter i Globeteam og deres netværk. Som konsulent skal man fra første dag i højere grad selv skabe sine opgaver via sit netværk og sørge for at holde sig til i forhold til andre netværk. Man skal også sørge for at kombinere sine egne, faglige styrker med husets og kollegaernes. Men når først man har gjort det, er der rige muligheder for at udfolde sig.

Bliv konsulent

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så udfyld formularen og upload evt. dit CV. 

Du kan også skrive direkte til mig på pda@globeteam.com

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler