Kundecase

Virtual Desktop i Davidsens Tømmerhandel

Udfordring

Daglige udfald på forbindelsen til ERP-systemet i Davidsens Tømmerhandels grønlandske afdeling havde negative konsekvenser for effektiviteten og kundeservicen.

Løsning

Globeteam installerede Windows Virtual Desktop i Davidsens Tømmerhandels Microsoft Azure-miljø på ca. en uge.

Resultat

Brugerne oplever ikke længere udfald, når de bruger ERP-systemet, og it-afdelingen skal ikke bruge ressourcer på at afhjælpe problemer, men kan fokusere på udviklingsopgaver for forretningen.

Virtual Desktop i Davidsens Tømmerhandel løste grønlandske forbindelsesproblemer

Fra daglig nedetid til stabil oppetid. Efter at have installeret Microsoft Windows Virtual Desktop oplever den grønlandske afdeling af Davidsens Tømmerhandel ikke længere, at de mister forbindelsen til deres ERP-system.

Nedsat produktivitet, irriterede medarbejdere og en utilfredsstillende kundeservice. Det var konsekvensen af en ustabil forbindelse til ERP-systemet i den grønlandske afdeling af Davidsens Tømmerhandel. I it-afdelingen på det danske hovedkontor i Vojens kiggede de nærmere på netværksopsætninger, firewall-indstillinger og VPN-tunneller for at afhjælpe problemet, men intet virkede. Derfor kontaktede Davidsens Tømmerhandel Globeteam for at finde en løsning.

“Globeteams konsulent foreslog, at vi benyttede Microsoft Windows Virtual Desktop til at stabilisere forbindelsen,” indleder Jonas Birkegaard Kjær, IT-Supportchef i Davidsens Tømmerhandel. “Da vi i forvejen har en strategi om at lægge mere og mere af vores it i Microsofts sky, flettede den løsning sig fint ind i vores overordnede digitaliseringsrejse. Det tog cirka en uge at sætte løsningen op, og vi har ikke haft problemer med forbindelsen siden.”

Azure-teknologi stabiliserer forbindelsen

Microsoft Windows Virtual Desktop (WVD) er en Azure-baseret løsning til virtualisering af desktops og applikationer i skyen. Tidligere oprettede Davidsens Tømmerhandel direkte forbindelse mellem ERP-serveren i Danmark og ERP-klienten på Grønland, når der skulle overføres data. Med WVD-løsningen overfører Davidsens Tømmerhandel kun skærmbilleder mellem deres lokation på Grønland og Microsofts sky. Selve dataoverførslen sker mellem Azure og ERP–serveren i Danmark. Det betyder, at man kan udnytte særlig teknologi i Azure til at gøre forbindelsen modstandsdygtig overfor udfald på linjen, så brugerne ikke oplever nedetid.

“Vi er meget tilfredse. Windows Virtual Desktop løser et specifikt problem, så medarbejderne ikke bliver bremset i det daglige arbejde. Og vi sparer ressourcer i it-afdelingen, fordi vi ikke hele tiden skal reagere på henvendelser om udfald og nedetid,” siger Jonas Birkegaard Kjær.

Han har ikke planer om at udvide WVD-løsningen på Grønland lige nu. Men da Windows Virtual Desktop bygger på Microsoft-baseret cloudteknologi, ved han, at det er relativt nemt og hurtigt at skalere løsningen op, så den eksempelvis kan dække flere applikationer end ERP-systemet, hvis behovet opstår i fremtiden.

Stor fleksibilitet

Det mest værdiskabende ved Windows Virtual Desktop er ifølge Jonas Birkegaard Kjær den fleksibilitet, der følger med. Det handler bl.a. om, at de i it-afdelingen slipper for lidt mere administrations- og vedligeholdelsesarbejde i deres eget datacenter, hver gang de lægger en tjeneste i skyen. Og det handler om, at de hurtigt kan skrue op og ned for ressourcerne, så kapaciteten til Windows Virtual Desktop altid modsvares af det aktuelle behov. Det er den form for små justeringer, som hver for sig måske ikke flytter bjerge, men som akkumuleret gør it-driften skarpere og dermed giver forretningen en større agilitet.

Som en tilføjelse til gevinsterne ved at anvende Windows Virtual Desktop ser Jonas Birkegaard Kjær også en fordel i det redundante setup i Azure.

"Hvis jeg eksempelvis skal lave en opdatering på vores ERP-system til brugerne i Danmark, skal der laves ændringer på 1.100-1.200 maskiner. De maskiner er jeg fysisk nødt til at have fat i, mens de bliver opdateret. Med Windows Virtual Desktop kan jeg tage en server ud af drift og opdatere den, mens den anden kører videre, så brugerne aldrig mærker noget, men kan arbejde videre. Det er virkelig smart,” slutter han.

Peder Lind Sørensen - Globeteam
Peder Lind Sørensen
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 3074 7474 eller pls@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler