Om Globeteam

”Data bliver integreret i alting, og derfor bliver sikkerheden afgørende”

Vi er glade for at byde Morten Eeg Ejrnæs Nielsen velkommen til Globeteams Cyber- og Informationssikkerheds-enhed. Her fortæller han om, hvorfor han har valgt Globeteam, og hvad han brænder for i sit virke som sikkerhedsrådgiver.

Hvorfor valgte du at indgå samarbejde med Globeteam?

Jeg havde et ønske om en større variation og frihed, end jeg har oplevet i mit tidligere virke i den offentlige sektor. En variation i forhold til at komme ud og arbejde i forskellige sektorer kombineret med et ønske om friheden ved i højere grad selv at planlægge min arbejdstid.

Faglig sparring

Jeg kunne selvfølgelig også have indfriet disse ønsker ved at være helt selvstændig. Men når valget faldt på Globeteam, så var det blandt andet, fordi det har stor betydning for mig at have dygtige kolleger at sparre med.

Hos Globeteam får jeg nogle virkelig kompetente personer som kolleger, og især er det folk, der er rigtig dygtige indenfor områder, hvor jeg ikke selv nødvendigvis excellerer. Så der er god mulighed for at komplementere hinanden og overlappe og sammen levere en løsning, som er bedre, end jeg ville kunne gøre på egen hånd. Og dertil kommer også det sociale aspekt.

Derudover er det også væsentligt for mig, at der i Globeteam er nogen, der kan hjælpe med de i mine øjne mindre sjove opgaver som fx marketing, kommunikation og lignende.

Fleksibilitet

Jeg kommer fra den offentlige sektor, hvor der er en struktur og et hierarki, som afføder en forventning om en 37 timers arbejdsuge. Du må gerne lægge mere, men det er svært at arbejde mindre. Og jeg kunne godt tænke mig en arbejdsplads med mere fleksibilitet til at arbejde mere i perioder, hvor det passer mig godt, og hvor jeg i andre perioder kan arbejde mindre. Altså hvor jeg i højere grad selv er herre over, hvornår jeg vil holde ferie, og i hvilke perioder jeg lægger en ekstra indsats.

Hvad driver dig i dit konsulentarbejde?

Jeg er passioneret omkring databeskyttelse og informationssikkerhed. Jeg synes, at sikkerhed er noget af det vigtigste, der findes. Vi er i gang med at digitalisere verden i et enormt tempo, og man taler om eksponentiel teknologiudvikling. Jo mere man gør det, jo mere har man brug for data. Og jo mere, man har brug for data, jo mere er det vigtigt, at data både bliver behandlet korrekt og ikke brugt til noget, det ikke må bruges til, men at data også bliver beskyttet.

Det nye olie

Data bliver vigtigere og begynder at blive integreret i alting, og derfor bliver sikkerheden afgørende.

Man har længe sagt, at data er det nye olie eller guld – og det er fuldstændigt korrekt. Man kan se, hvordan alle de nye fintech-virksomheder, der kommer til, har brug for dine data for at kunne levere en tjeneste, der er skræddersyet til dig. Så det gør også, at de har brug for at kunne beskytte data – både virksomhedens egne data og dine data.

De kan mærke min passion

Man ser databrud på databrud eller ransomware-angreb, der alle sammen viser, hvor galt det kan gå, når man ikke har styr på sikkerhed eller ikke har prioriteret det.

Sikkerhed er noget, jeg virkelig brænder for. Det er min primære driver. Og når jeg er ude at snakke med folk, så kan de også mærke min passion, og at det her er vigtigt for mig. Det plejer at hjælpe ift. at kunne videreformidle og forklare, hvorfor det er vigtigt.

Hvilke egenskaber kræver det at være sikkerhedsrådgiver i Globeteam?

Det kræver passion og interesse. Og man skal have solid erfaring for at kunne repræsentere et sted som Globeteam. Du kan ikke bare komme ud fra universitetet og have taget fire fag inden for noget med sikkerhed og så komme til Globeteam. Du skal have erfaring fra det virkelige liv, og du skal være en person, som har en vis pondus.

Derudover er det vigtigt at kunne tale med mennesker og sætte sig i deres sted. Man skal kunne kommunikere både med ledelse og de øvrige lag i en virksomhed.

Inden for sikkerhed taler man ofte om, hvad der sker bottom up og top down, og det kan godt være fuldstændigt ude af sync med hinanden.

Så det er vigtigt, at man både kan kommunikere med de teknikere, der sidder og implementerer tingene, mellemlederne og direktørerne. Der skal oversættes mellem disse led for at få dem til at forstå, hvad det er, de hver især brug for, og hvordan vi kan integrere det i en løsning, hvor de alle sammen kan se sig selv og forstå egen rolle, og hvad man kan byde ind med i den.

Om man har erfaring med krisestyring, trusselshåndtering, risikovurdering, implementering af framework ude i en organisation, Identity Access Management eller er den, der går ud og sætter firewall rules op, det er mindre vigtigt. Fordi tilsammen er det nødvendigt, at vi kan det hele.

Så i mine øjne er det vigtigste erfaringen, passionen og interessen samt din evne til at tale med og forstå mennesker. De mere specifikke kompetencer kan du opbygge, og du kan sparre med dygtige kolleger.

Vil du vide mere om Globeteams sikkerhedsydelser? Dem kan du læse mere om her

Vil du også være en del af Globeteams Cyber- og Infomartionssikkerheds-enhed? Så kan du læse mere på vores karrieresite

Morten Eeg Ejrnæs Nielsen, Cyber- og Informationssikkerhed, interview

For mere information om Morten:
Konsulentprofil: Morten Eeg Ejrnæs Nielsen
E-mail: men@globeteam.com
Mobil: +45 2972 4610

Stay safe, start smart, temarække

Globeteam stiller skarpt på cybersikkerhed under temaet “Stay safe, start smart”.

Her kan du gennem fagligt inspirerende webinarer, dybdegående artikler, erfaringsudveksling og indblik i virksomheders daglige arbejde få hjælp og inspiration til at håndtere den komplekse sikkerhedsopgave.

Læs mere om temarækken her

 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Bliv konsulent
Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?