Temaserie om værdiskabende dataanvendelse og AI

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Få mere ud af jeres forretningsdata med en datastrategi og ML/AI

Alle virksomheder genererer enorme mængder af data i form af regnskabsdata, personaledata, logistikdata, sikkerhedsdata, applikationsdata, netværksdata osv. Det er der absolut ikke noget nyt i.

Det nye består i muligheden for at udvælge, indsamle, strukturere, analysere og i et vist omfang aggregere og anonymisere data, så værdien af data kan øge indsigten i egen forretning, give et bedre beslutningsgrundlag og ultimativt styrke konkurrenceevnen. Men man skal vide, hvad man leder efter, og man skal vide, hvordan man finder det. Ellers risikerer man at bruge meget tid og mange kræfter på at famle omkring.

Det er denne kløft mellem uforløst forretningspotentiale og praktisk virkelighed, som Globeteam kan hjælpe med at bygge bro over, så dataprojekter – herunder brugen af machine learning (ML) og artificial intelligence (AI) – understøtter virksomhedens kerneforretning og forretningsmålsætning med dataprojektet.

De første skridt til jeres datastrategi

Der er så mange veje at gå i brugen af forretningsdata, hvorfor det er væsentligt i et dataprojekt tidligt i processen at få afgrænset anvendelsesområdet og lagt en datastrategi.

Skal dataanalyserne eksempelvis ende med at give en dybere forståelse af indkøbsadfærden i en organisation? Skal de bruges til at foretage indeklimamålinger i en bygning? Vil man tracke kundernes bevægelsesmønstre i en fysisk butik? Skal der udføres automatiserede regnskabskontroller i økonomiafdelingen? Vil man øge sin visibilitet og situationsforståelse relateret til virksomhedens risikoeksponering?

Hos Globeteam har vi udviklet en standardiseret tilgang til at skabe konkret forretningsværdi i dataprojekter, som vi struktureret arbejder efter, således at de rigtige, berigede data udvælges og bliver praktisk anvendelige og et uundværligt strategisk ledelsesredskab.

Få inspiration til at tage næste skridt på jeres datarejse

Hos Globeteam har vi sammensat et nøje udvalgt hold af eksperter, der arbejder med dataprojekter og datastrategi. Vi er over 50 konsulenter, der har mange forskellige afsæt for vores dataarbejde. Vi har stor styrke i at besætte vores projekter med stor diversitet i fagligheden, så vi kan støtte vores kunder bredt og dybt i dataprojekter – strategisk og operationelt – og således sikre, at projektet understøtter et specifikt forretningsmål, så datahåndteringen får både mening og retning.

På dette fundament har vi hos Globeteam bistået vores kunder med eksempelvis foranalyse af projektets samlede forretningspotentiale med angivelse af anbefalede indsatser, forventet effektmåling mm. I selve eksekveringen af projektet med forretningsrådgivning, vejledning til den tekniske opsætning af AI-modellerne, opsætning af governance-strukturen i Microsoft Azure samt al udvikling af løsningen.

Globeteams kunder tæller såvel private som offentlige kunder. Her kan du læse spændende cases inden for:

Læs også…

Få mere inspiration til at øge værdien af din virksomheds data med AI og ML. 

Andre læste også
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
14. august 2023
Skal du med på kursus om AI & ChatGPT i efteråret?
Kurset er et 2-dages kursus og målrettet dig, der gerne vil lære at identificere, hvordan AI og sprogteknologi, som fx ChatGPT, kan anvendes til at skabe forretningsmæssig værdi for din virksomhed eller organisation.
7. juni 2023
Deltag i seminar om AI og ChatGPT
Få indsigt i, hvordan AI og ChatGPTs revolutionerende potentiale kan anvendes til at skabe forretningsmæssig værdi for din virksomhed. Du får konkrete eksempler, strategisk indsigt og hands-on erfaring.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler