Om Globeteam

CASE: BÆREDYGTIGHED & PROPERTY TECHNOLOGY

Konsulentvirksomhed vil minimere madspild og optimere bygningsanvendelsen ved hjælp af data

Bæredygtighed ligger højt på agendaen i mange virksomheder. Vi skal alle sammen tænke os godt om i hverdagen for at spare på ressourcerne.

I en københavnsk konsulentvirksomhed vil de bruge data til at nå nogle af deres bæredygtighedsmålsætninger. For det første arbejder virksomheden på at mindske madspild fra deres kantine. Risikoen for madspild forøges, når der er for stor forskel på det forventede og reelle antal mennesker i huset. Ved hjælp af historiske data, statistik og træning af en machine learning-model kan man ret nøjagtigt forudsige, hvor mange der vil spise frokost i kantinen baseret på antallet af medarbejdere og gæster i huset om morgenen, og køkkenet kan tilpasse både indkøb og madlavning derefter.

For det andet vil konsulentvirksomheden også bruge datamålinger til bedre at forstå, hvordan deres free seating-koncept virker. Om bygningernes samlede pladskapacitet udnyttes godt nok, om der er områder med free seating, som skal gøres større eller mindre osv. I dag har ledelsen en mavefornemmelse af, hvordan free seating-konceptet virker. Den mavefornemmelse vil de gerne have dataunderstøttet, så de kan iværksætte målrettede initiativer til at forbedre konceptet.

For det tredje vil de bruge lokationsdata fra medarbejdernes telefoner til møderumsoptimering. De vil gerne blive klogere på, i hvilket omfang virksomhedens møderum overhovedet bliver brugt, om møderum bookes uden at blive brugt, om der generelt bliver booket mere møderumskapacitet, end der er brug for osv.

Inden konsulentvirksomheden eventuelt overvejer at igangsætte nye projekter for at få mere fysisk plads, vil de kort sagt gerne have en bedre forståelse af, hvordan udnyttelsesgraden af lokalerne er i dag.

Globeteam hjælper med at udnytte den eksisterende digitale infrastruktur i virksomhedens bygninger til at opsætte løsningen. De nødvendige data bliver frembragt ved hjælp af geolocation- og mapping-teknologi, og dataene bliver håndteret og modelleret i Microsoft Azure og afslutningsvis præsenteret for virksomhedens beslutningstagere i et ønsket rapportformat.

 

Skal du selv i gang med et dataprojekt?

Så læs vores e-bog: “Få mere ud af jeres forretningdata – en praktisk tilgang til ML/AI-projekter”, hvor du bl.a. får indblik i Globeteams metode til dataprojekter og kan læse en række spændende kundecases.

I e-bogen kan blandt andet læse cases inden for:

  • Retail: Berigede lokationsdata skal optimere serviceniveauet og kundeoplevelsen i shoppingcentre
  • Forskning & uddannelse: AI skal spotte relevant indhold blandt tusindvis af videnskabelige dokumenter
  • Økonomi & regnskab: Fondsvirksomhed vil højne kvaliteten af deres regnskabsprocesser med AI
  • Transport & infrastruktur: Prædiktive datamodeller skal understøtte service og vedligehold af nationalt trafikknudepunkt
  • Bæredygtighed og property technology: Konsulentvirksomhed vil minimere madspild og optimere bygningsanvendelsen ved hjælp af data

 

 

 

For mere information, kontakt:
Jacob Elkjær
E-mail: jae@globeteam.com
Mobil: +45 2465 0165

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?