case

Case: Forskning og Uddannelse

AI skal spotte relevant indhold blandt tusindvis af videnskabelige dokumenter

I forskningsverdenen er det en velkendt udfordring, at der findes så store mængder af viden indenfor et forskningsområde, at det stort set er umuligt at lokalisere al den information, der er brug for. Men hvad der kan tage uger og måneder for det menneskelige øje at læse igennem, kan scannes på få millisekunder af en maskinintelligens.

Globeteam er involveret i et dataprojekt i en stor dansk forskningsinstitution. Forskningsinstitutionen deltager i europæiske udbudsrunder, hvor vinderen af et udbud skal lede efter relevant information indenfor et givent forskningsområde blandt de store mængder af videnskabelige publikationer, der findes internationalt.

Globeteam er ansvarlig for at udvikle en machine learning-model, der på meget kort tid kan foretage automatiserede søgninger i store datamængder og finde frem til de abstracts – resuméet i en videnskabelig afhandling – der indikerer, at publikationens indhold er relevant for forskningsformålet. ML-modellen trænes i at kende forskel på irrelevant og relevant indhold og bruger forskernes feedback til løbende at blive bedre og bedre til at foretage søgninger.

Løsningen er et eksempel på, at forskningsinstitutionen kan bruge datamodeller til at styrke virksomhedens kommercielle drift, samtidig med at forskerne kan automatisere en researchtung proces og bruge mere tid på egentlig forskning.

Globeteams andel i projektet

Globeteam leverer forretningsrådgivning og har designet ML-løsningen.

Skal du selv i gang med et dataprojekt?

Så læs vores e-bog: “Få mere ud af jeres forretningdata – en praktisk tilgang til ML/AI-projekter”, hvor du bl.a. får indblik i Globeteams metode til dataprojekter og kan læse en række spændende kundecases.

I e-bogen kan blandt andet læse cases inden for:

Jacob Elkjær Globeteam konsulent
Jacob Elkjær
Projektansvarlig

Kan jeg hjælpe ?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 2465 0165 eller jae@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler