Om Globeteam

CASE: FORSKNING & UDDANNELSE

AI skal spotte relevant indhold blandt tusindvis af videnskabelige dokumenter

I forskningsverdenen er det en velkendt udfordring, at der findes så store mængder af viden indenfor et forskningsområde, at det stort set er umuligt at lokalisere al den information, der er brug for. Men hvad der kan tage uger og måneder for det menneskelige øje at læse igennem, kan scannes på få millisekunder af en maskinintelligens.

Globeteam er involveret i et dataprojekt i en stor dansk forskningsinstitution. Forskningsinstitutionen deltager i europæiske udbudsrunder, hvor vinderen af et udbud skal lede efter relevant information indenfor et givent forskningsområde blandt de store mængder af videnskabelige publikationer, der findes internationalt.

Globeteam er ansvarlig for at udvikle en machine learning-model, der på meget kort tid kan foretage automatiserede søgninger i store datamængder og finde frem til de abstracts – resuméet i en videnskabelig afhandling – der indikerer, at publikationens indhold er relevant for forskningsformålet. ML-modellen trænes i at kende forskel på irrelevant og relevant indhold og bruger forskernes feedback til løbende at blive bedre og bedre til at foretage søgninger.

Løsningen er et eksempel på, at forskningsinstitutionen kan bruge datamodeller til at styrke virksomhedens kommercielle drift, samtidig med at forskerne kan automatisere en researchtung proces og bruge mere tid på egentlig forskning.

Globeteam leverer forretningsrådgivning og har designet ML-løsningen.

 

Skal du selv i gang med et dataprojekt?

Så læs vores e-bog: “Få mere ud af jeres forretningdata – en praktisk tilgang til ML/AI-projekter”, hvor du bl.a. får indblik i Globeteams metode til dataprojekter og kan læse en række spændende kundecases.

I e-bogen kan blandt andet læse cases inden for:

  • Retail: Berigede lokationsdata skal optimere serviceniveauet og kundeoplevelsen i shoppingcentre
  • Forskning & uddannelse: AI skal spotte relevant indhold blandt tusindvis af videnskabelige dokumenter
  • Økonomi & regnskab: Fondsvirksomhed vil højne kvaliteten af deres regnskabsprocesser med AI
  • Transport & infrastruktur: Prædiktive datamodeller skal understøtte service og vedligehold af nationalt trafikknudepunkt
  • Bæredygtighed og property technology: Konsulentvirksomhed vil minimere madspild og optimere bygningsanvendelsen ved hjælp af data

 

 

 

For mere information, kontakt:
Jacob Elkjær
E-mail: jae@globeteam.com
Mobil: +45 2465 0165

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?