Om Globeteam

CASE: Transport og infrastruktur

Prædiktive datamodeller skal understøtte service og vedligehold af nationalt trafikknudepunkt

Når man har ansvaret for at drifte og vedligeholde et stort, nationalt trafikknudepunkt, er der mange interessenter. Individuelle aktører bruger trafikknudepunktet til at drive deres egen kerneforretning og ligger derfor inde med interessante data. Udfordringen er, at disse data befinder sig i lukkede systemer. Så det kan godt være, at hver enkelt aktør har indsigten i sit eget forretningsområde, men det har virksomheden med det overordnede ansvar ikke. Sådan var det i hvert fald tidligere.

Globeteam har nemlig indgået et samarbejde med den driftsansvarlige virksomhed med henblik på at samkøre datakilder fra de enkelte aktører og lave tværgående analyser. Når virksomheden får et sammenhængende billede af, præcis hvordan trafikknudepunktet bliver brugt – eksempelvis brudt ned på antal privatkøretøjer, busser, lastbiler og togforbindelser – kan de bedre varetage kerneopgaven, som er at sikre stabiliteten og vedligeholdelsen af trafikknudepunktet. Det er første skridt i dataprojektet.

Næste skridt er at bruge den akkumulerede viden til at opstille prædiktive datamodeller, der blandt andet kan sige noget om, i hvilket omfang trafikknudepunktet skal vedligeholdes. Når man eksempelvis sammenholder trafikinformation med vejrdata og sensorinformation fra byggeriets betonfundament, kan man få et godt billede af, hvad det kræver, og hvad det koster at opdatere infrastrukturen om fem år, om 10 år, om 20 år osv.

Derudover vil virksomhedens berigede datamodeller også have stor værdi for andre aktører i det økosystem, der omhandler transport og infrastruktur. Man kan eksempelvis forestille sig, at forsikringsselskaber vil have en interesse i at kende brugeradfærden relateret til trafikknudepunktet, så de kan udbyde skræddersyede services og produkter til markedet.

Globeteam står for rådgivning omkring opsætningen af en data factory og en data lake bygget i Microsoft Azure, opsætning af en governance-struktur i Azure samt visualisering af data i Power BI.

Skal du selv i gang med et dataprojekt?

Så læs vores e-bog: “Få mere ud af jeres forretningdata – en praktisk tilgang til ML/AI-projekter”, hvor du bl.a. får indblik i Globeteams metode til dataprojekter og kan læse en række spændende kundecases.

I e-bogen kan blandt andet læse cases inden for:

  • Retail: Berigede lokationsdata skal optimere serviceniveauet og kundeoplevelsen i shoppingcentre
  • Forskning & uddannelse: AI skal spotte relevant indhold blandt tusindvis af videnskabelige dokumenter
  • Økonomi & regnskab: Fondsvirksomhed vil højne kvaliteten af deres regnskabsprocesser med AI
  • Transport & infrastruktur: Prædiktive datamodeller skal understøtte service og vedligehold af nationalt trafikknudepunkt
  • Bæredygtighed og property technology: Konsulentvirksomhed vil minimere madspild og optimere bygningsanvendelsen ved hjælp af data

 

 

 

For mere information, kontakt:
Jacob Elkjær
E-mail: jae@globeteam.com
Mobil: +45 2465 0165

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?