Styrk virksomhedens markedsposition med indsigt og værdiskabelse gennem data

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Brugervendte cloud-løsninger skaber værdi for både virksomhed og kunder

Danske virksomheder har stor fokus på data og målbarhed, og vi indsamler data som aldrig før. Data som skal bruges til at tage strategiske beslutninger, styrke vores markedsposition, effektivisere, målrette og meget mere. Det handler om at skabe værdi – for sin egen virksomhed og medarbejdere, men i høj grad også for virksomhedens andre interessenter som fx kunder eller brugere. Med en cloud-løsning kan I implementere virksomhedens datastrategi og dermed hurtigere reagere på nye trends og ændringer i markedet.

Hos Globeteam har vi hjulpet Danmarks Miljøportal og mange andre med at etablere en samlet cloud-arkitektur for deres applikationsportefølje og givet dem en transitionsvej til cloud, der understøtter deres forretning. Det samme kan vi gøre for jer! Det betyder for dig og din virksomhed, at:

  • I hurtigere kan omstille forretningen til nye behov, når markedet efterspørger dette.
  • I bliver bedre til at indsamle data og gøre dem tilgængelige til gavn for forretningen og på tværs af områder og interessenter.
  • Det bliver nemmere for jer at finde nye ydelser, som I kan tilbyde jeres kunder, baseret på de data I indsamler.


Behandling af store datamængder og effektiv udnyttelse af ressourcer

Med on-premise løsninger er data isoleret i applikations-siloer. Det kræver mange ressourcer og tid at sammenstille data fra forskellige forretningssystemer for at kunne foretage analyser på data og anvende disse i udviklingen af forretningen, f.eks. med AI-løsninger.

Med en sammenhængende cloud-arkitektur, kan I let og effektivt anvende avancerede cloud-værktøjer til at behandle store datamængder. I reducerer også jeres investeringer i etablering af it-infrastruktur, og fordi der kun betales efter forbrug, undgår I store kapitalbindinger i stor serverkapacitet.

Stærke kompetencer indenfor Microsoft Azure cloud

Systemerne, vi har udviklet i samarbejde med Danmarks Miljøportal, er ægte cloud-first løsninger udelukkende bygget på forbrugsafregnede standard Azure cloud-komponenter, inkl. Azure Functions, App Services og Cosmos DB. Det gør, at løsninger:

  • kan bygges hurtigere
  • giver løbende besparelser på driftsomkostninger
  • undgår komplekse og dyre versionsopgraderinger uden umiddelbar forretningsværdi


Azure cloud teknologien har været afgørende for at skalere til de datamængder, Danmarks Miljøportal arbejder med, og har gjort det muligt at foretage løbende datamigrering af 100 mio. måleresultater (se mere her), mens systemet var i luften.

Selv om data om miljø og natur ikke er berørt af Persondatafordningen, er sikkerheden i systemerne til Danmarks Miljøportal af afgørende betydning; data er f.eks. grundlaget for miljølovgivningen, og der er mange penge i spil. Derfor anvender systemerne også moderne sikkerhedsteknologier som OAuth, OpenID Connect og SAML2 og integrerer f.eks. med Nem-Login.

Hos Danmarks Miljøportal har cloud revolutioneret udviklingen af nye it-løsninger. Løsninger som Globeteam har udviklet, og som du kan læse mere om her: Arter, PULS, VanDa og her: Cloud revolutionerer udviklingen af nye it-løsninger hos Danmarks Miløportal

Skal vi også hjælpe din virksomhed med en samlet cloud-arkitektur, så I kan sætte fokus på indsamling, deling og værdiskabelse af data? Så kontakt Martin Strandbygaard på mail mas@globeteam.com.

Globeteams konsulenter har været super skrappe til at styre projektet og håndtere udviklingsopgaven i Azure. Sammenlignet med andre konsulenter, jeg har arbejdet med, vil jeg tro, at Globeteam fik løst den samme opgave dobbelt så hurtigt, fordi de kender Microsoft Cloud så godt. Der har hele vejen igennem projektet været en høj kvalitet i deres leverancer.”
Nils Høgsted, sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal.

Andre læste også
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
14. august 2023
Skal du med på kursus om AI & ChatGPT i efteråret?
Kurset er et 2-dages kursus og målrettet dig, der gerne vil lære at identificere, hvordan AI og sprogteknologi, som fx ChatGPT, kan anvendes til at skabe forretningsmæssig værdi for din virksomhed eller organisation.
7. juni 2023
Deltag i seminar om AI og ChatGPT
Få indsigt i, hvordan AI og ChatGPTs revolutionerende potentiale kan anvendes til at skabe forretningsmæssig værdi for din virksomhed. Du får konkrete eksempler, strategisk indsigt og hands-on erfaring.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler