Temaserie om NIS2

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Bliv klogere på, hvordan I bedst kommer i mål med NIS2-opgaven

Fra oktober 2024 skal NIS2-kravene efterleves af virksomheder og organisationer, der er omfattet af direktivet.

NIS2 er en compliance opgave på samme niveau, som GDPR var det for nogle år siden. Det bliver et omfattende arbejde, der vil kræve mange ressourcer af de omfattede virksomheder og organisationer. Og spørgsmålene er mange. Derfor har vi lavet en temaserie om NIS2, der skiller skarpt på NIS2-implementeringen og bryder den ned i overskuelige faser.

Med temaserien bestræber vi os på at komme 360 grader rundt om NIS2. Og vi har samlet alt indhold her på siden, så det er nemt for dig at finde rundt.  

I videoen herunder giver Globeteams sikkerhedsrågiver, Morten Eeg Ejrnæs Nielsen en kort opsummering på NIS2:

I alt 18 sektorer bliver omfattet af NIS2, ligesom der stilles krav til deres forsyningskæder og leverandører. Arbejder du med compliance i en af de 18 sektorer, kan du med fordel dykke ned i denne temaserie om NIS2, der består af:

Artikelserie

I artikelserien om NIS2 får du fem forskellige perspektiver på udfordringer, løsninger og den mest effektive tilgang til NIS2-implementeringen. Perspektiverne kommer fra: Juristen, Forsyningsvirksomheden, Teknologi- og sikkerhedsdirektøren, Branchedirektøren og Sikkerhedsrådgiveren.

Du kan også downloade artikelserien som e-bog

Webinar-optagelse

På dette webinar gennemgår vi, hvad direktivet får af betydning for danske virksomheder og organisationer. Vi kigger også på de ændringer, der er kommet med i den endelige tekst i forhold til Kommissionens første udkast fra 2020, samt EU-parlamentets bemærkninger fra 2021.

NIS2 Assessment Tool

Til dig, der er klar til at gå i gang med NIS2-arbejdet, tilbyder Globeteam et gratis spørgeskemabaseret værktøj, der giver et overblik over jeres NIS2-parathed og viser, hvor det giver bedst mening for jer at starte med NIS2-implementeringen.
Du kan læse mere om vores NIS2 Assessment Tool her

Blogindlæg om NIS2

Morten Eeg Ejrnæs Nielsen er en af Danmarks førende NIS2-ekspert og sikkerhedsrådgiver hos Globeteam. Han er samtidig en flittig skribent af blogindlæg i diverse IT-medier, hvor han beskriver forskellige emner og perspektiver inden for NIS2. Du finder et udpluk af hans blogindlæg her:

NIS2: I skal huske også at beskytte jeres OT

Synspunkt: NIS2 kræver flere fælles myndigheder – ikke 18 nye døgnbemandede danske tilsynsmyndigheder

Danske virksomheder bør omgående trække i arbejdstøjet: Har under to år til at blive klar til NIS2

Vigtigere end nogensinde: Derfor skal du have styr på risici hos leverandører og i forsyningskæden

NIS2 kommer – og det er på tide at komme i gang med forberedelserne: Her kan du begynde

Podcast

Globeteam medvirker i podcastserien Specialisthjørnet, der faciliteres af MarketConnect. Her vil vi, sammen med MarketConnect og udvalgte gæster, i tre afsnit undersøge, hvordan nogle af Danmarks største virksomheder forbereder sig på NIS2. 

  • Første afsnit handler om leverandørleddet. Her gæster Henning Winther, Direktør for Information & Sikkerhed i Danish Crown podcasten. Danish Crown er en af de virksomheder, der for alvor har en stor opgave foran sig, når de skal sikre ca. 80 produktionsenheder og mere end 10.000 leverandører rundt om i verden.
    Lyt med på podcasten Danish Crown: Har alle leverandører styr på NIS2?
  • Andet afsnit i serien handler om, at vi ikke må glemme OT-miljøet. Her fortæller Søren Jeppesen, Generel Manager i Eurowind Energy om sit arbejde med NIS2 i Eurowind, som producerer så store mængder energi, at både deres IT og OT er omfattet og derfor er i gang med en større opgradering. 
    Lyt med på podcasten Eurowind Energy: Er IT eller OT vigtigst i NIS2
  • Tredje og foreløbig sidste afsnit handler om beredskab. Her giver Esbern Stig Møller, Risiko- og sikkerhedsrådgiver i Globeteam, sine bedste råd til, hvordan man som virksomhed bedst laver en beredskabsplan inden NIS2 træder i kraft næste år. For det er ikke kun vigtigt at lave en plan; den skal også udfordres og testes ordentligt, hvis man skal være sikker på, at den holder den dag, man udsættes for en hændelse som f.eks. et cyberangreb.
    Lyt medpå podcasten Globeteam: Hvordan får man sit beredskab klar til NIS2?

Få Globeteams NIS2-nyhedsbrev, der henvender sig specielt til dig, der arbejder med compliance og i særdeleshed NIS2

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
2. november 2023
Globeteam og Microsoft inviterer til sikkerhedsseminar d. 29/11
I samarbejde med Microsoft inviterer Globeteam til formiddagsseminar om den integrerede sikkerhedsmodel med XDR og SIEM. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler