Globeteam sætter fokus på NIS2 i ny artikelserie

Skrevet af
Globeteam
Artikel

Del indlæg

Artikelserie om NIS2 skal ruste virksomheder til NIS2-opgaven

NIS2 kan umiddelbart synes som en stor og for nogles vedkommende uoverskuelig opgave. Derfor sætter vi, i en ny artikelserie om NIS2, fokus på, hvordan man som organisationen ruster sig til opgaven og får taget de nødvendige skridt i den rigtige rækkefølge. Spørgsmål som:

  • Hvad bliver den største hovedpine, når NIS2 skal implementeres?
  • Kan man forvandle det slidsomme sikkerhedsarbejde til en forretningsfordel?
  • Og hvordan kommer man bedst og mest effektivt i gang?

er nogle af de emner, vores artikelserie om NIS2 kommer til at behandle over de kommende uger.

Artikelserien kommer bredt omkring. Vi har fået adgang til en forsyningsvirksomhed (Aalborg Forsyning), et advokatkontor (Focus Advokater), en brancheforening (DI Digital) og en teknologileverandør (Microsoft), som fra hver deres vinkel vil komme med interessante perspektiver på NIS2. Derudover bidrager vores egen sikkerhedsekspert ligeledes til artikelserien, og vi håber således, at vi kan give dig lidt inspiration til jeres eget NIS2-arbejde. 

Herunder finder du links til de forskellige artikler, der udgives løbende henover de kommende uger. Første artikel udkommer torsdag d. 16. februar.

Husk at tilmelde dig vores NIS2-nyhedsbrev. Så er du sikker på at modtage alle artikler i serien, helt automatisk.

Focus Advokater i Odense
Associeret partner, advokat (L), Ph.D Jesper Løffler Nielsen sætter rammerne for de nye, juridiske krav, der stilles til de
organisationer, der er omfattet af lovgivningen. 
Læs første artikel “Juristen: Personligt ledelsesansvar og minimumskrav til cybersikkerhed er et nybrud” her

Aalborg Forsyning
CIO René Bisgaard Kure fortæller om, hvad der for dem har været vigtigt i deres NIS2-arbejde. Hvor de begynder og hvordan. 
Læs anden artikel: Forsyningsvirksomheden: Vi skal finde den rette balance mellem fluebenstiltag og reelle sikkerhedsforbedringer

Microsoft
National Director of Technology & Security Ole Kjeldsen sætter ord på, hvilke teknologiområder man først og fremmest bør have styr på.
Læs tredje artikel: Teknologi- og sikkerhedsdirektøren: “Man kan ikke køre rundt i, hvad der svarer til en it-sikkerhedsmæssig Trabant og samtidig være NIS2-compliant”

DI Digital
Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed Morten Rosted Vang og Branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg giver deres bedste råd til NIS2-arbejdet og kommer med sammenligninger til tidligere sikkerhedsimplementeringer, fx GDPR.
Læs fjerde artikel: Branchedirektøren: Der er ikke tid til at vente på myndighederne – virksomheder og organisationer skal i gang med NIS2-arbejdet nu

Globeteam
Sikkerhedsekspert Morten Eeg Ejrnæs Nielsen bidrager til artikelserien med sine vigtigste betragtninger på NIS2.

Du kan læse mere om NIS2 her

Tilmeld dig NIS2-nyhedsbrev her

Vil du være sikker på at modtage alle artikler i NIS2-artikelserien, så husk at tilmelde dig vores NIS2-nyhedsbrev, som er målrettet personer, der arbejder med compliance og i særdeleshed NIS2.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
2. november 2023
Globeteam og Microsoft inviterer til sikkerhedsseminar d. 29/11
I samarbejde med Microsoft inviterer Globeteam til formiddagsseminar om den integrerede sikkerhedsmodel med XDR og SIEM. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler