Få strategien ud af PowerPointen og skab reelle forandringer

Skrevet af
Per Andreasen
Artikel

Del indlæg

Få omsat strategi til forandringer

Det kan være svært nok i sig selv at få udarbejdet en strategi for en digital forandring, men det er ofte en endnu større udfordring at omsætte strategidokumentet (eller PowerPointen) til reelle forandringer i organisationen.

I Globeteam hjælper vi gerne med at få udformet strategien, men vi sætter endnu større ære i at hjælpe med at få gennemført forandringerne i organisationen – også selv om det er svært. Vores erfarne konsulenter har værktøjskassen i orden, men er samtidig pragmatiske og tager relevante metoder i anvendelse i tæt dialog med jer.

Skrevet af Per Andreasen, forretningskonsulent hos Globeteam

En strategiproces er spændende og lægger linjerne for de kommende års udvikling (her kan du læse om Globeteams koncept for strategiudvikling, som vi kalder “Digital ambition”). Strategien ender oftest ud i et dokument eller en PowerPoint, der godkendes på et passende ledelsesniveau, og ledelsen er typisk engageret og begejstret, både i strategiprocessen og når strategien foreligger og skal kommunikeres til organisationen.

Men derefter er det op til den underliggende organisation at få realiseret strategien og få gennemført de nødvendige forandringer – både tekniske og organisatoriske. Og det er ikke altid nemt, da der er en naturlig inerti mod forandringer, for “det går da meget godt!” eller “det er da en god idé, at der sker noget nyt, men det er mest relevant for de andre” osv.

Fra strategiske pejlemærker til konkrete forandringer

Udfordringen ligger ofte i at få omsat den overordnede strategi til konkrete strategiske pejlemærker sammen med ledelsen og de mellemledere, der er berørt af strategien. Og derefter omsætte pejlemærkerne til enten principper eller konkrete handleplaner, som alle kan blive enige om. Der kan være mange forhindringer for et fælles fodslag, da der ofte er modsatrettede interesser i organisationen. Det kræver derfor gode forandringsledelsesegenskaber og vedholdenhed, at håndtere disse modsætninger og omsætte dem til noget konstruktivt og fælles, der skaber værdi.

Forandringsprocessen kan med fordel støttes af en ekstern erfaring forandringskonsulent – enten til at strukturere og kickstarte forandringsforløbet, gennemføre yderligere analyser, sikre værdifokus og reel gevinstrealisering eller til løbende sparring og bistand under hele forløbet. Globeteams konsulenter kan begge dele – selv drive forandringsprocessen eller give sparring til jeres organisation med overdragelse af metoder og erfaring. Skal jeres interne forandringskonsulenter uddannes i metoder og værktøjer, kan vi også stå for det.

Andre læste også
2. november 2023
SAP S/4HANA – få styr på roadmap og migreringsstrategi
Realiser det fulde forretningspotentiale af SAP S/4HANA med en målrettet køreplan & strategi for migreringen. I denne artikel deler SAP ekspert Aamir Bilal Chaudhry sine erfaringer omkring roadmap og valg af migreringsstrategi
3. oktober 2023
Mød Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam
Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam, fortæller om, hvordan han har fokus på at hjælpe kunderne med at høste den fulde forretningsværdi af deres nye SAP S/4HANA-platform
11. juli 2023
Fem gode råd til ledere i hverdagen
At være leder for en gruppe af medarbejdere er en kompleks størrelse, men ofte er det de små ting, der gør dig til en bedre leder. Globeteam-konsulent og ekspert i ledelse, Preben Thalund Madsen, deler her 5 gode råd til ledere i hverdagen

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler