Snart bliver NemID til MitID – Er I klar?

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

I løbet af august overgår NemID til MitID, og vi siger samtidig farvel til nøglekortet, som vi alle kender. I 2022 følger erhvervsløsningen MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur og skal gøre det nemmere at administrere medarbejderidentiteter og brugerrettigheder.

I det seneste år har der været stor fokus på det kommende NemLog-in3, som MitID Erhverv er en del af. En løsning, der var planlagt til at gå i drift i år.

Digitaliseringsstyrelsen har nu udskudt erhvervsløsningen til foråret 2022. COVID-19 og udfordringer med sikkerhed i den eksisterende kildekode er nogle af årsagerne til forsinkelsen.

Forsinkelsen har ingen umiddelbare konsekvenser for den enkelte virksomhed og bruger, da NemID medarbejdersignatur kan anvendes, indtil overgangen til MitID Erhverv er gennemført. Den påvirker heller ikke overgangen fra NemID til MitID for borgerne. De første borgere forventes stadig at tage MitID i brug fra august 2021. For myndighederne betyder forsinkelsen, at deres planlagte implementering forsinkes.

Den nye tidsplan for MitID ser således ud:

  • Sommer 2021: NemLog-in er klar med den offentlige MitID-broker. Det betyder, at borgere kan logge på med deres MitID på offentlige tjenester. Ligeledes understøttes MitID registrering i henholdsvis banker og borgerservice (kommuner).
  • Efterår 2021: Signeringsløsningen er klar. Det betyder, at borgere nu kan underskrive dokumenter eller aftaler i offentlige løsninger med MitID.
  • Forår 2022: MitID Erhverv lanceres. Efter en pilotfase vil migrering for myndigheder, virksomheder og foreninger køre frem til efteråret 2022.
  • Efterår 2022: Understøttelse af lokal Identitetsgivende (IdP) løsninger lanceres. Efter en pilotfase vil migrering af myndigheder og virksomheder med lokal IdP-løsninger køre frem til udgangen af 2022.
Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
2. november 2023
Globeteam og Microsoft inviterer til sikkerhedsseminar d. 29/11
I samarbejde med Microsoft inviterer Globeteam til formiddagsseminar om den integrerede sikkerhedsmodel med XDR og SIEM. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler