Om Globeteam

Snart bliver NemID til MitID – Er I klar?

I løbet af august overgår NemID til MitID, og vi siger samtidig farvel til nøglekortet, som vi alle kender. I 2022 følger erhvervsløsningen MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur og skal gøre det nemmere at administrere medarbejderidentiteter og brugerrettigheder.

I det seneste år har der været stor fokus på det kommende NemLog-in3, som MitID Erhverv er en del af. En løsning, der var planlagt til at gå i drift i år.

Digitaliseringsstyrelsen har nu udskudt erhvervsløsningen til foråret 2022. COVID-19 og udfordringer med sikkerhed i den eksisterende kildekode er nogle af årsagerne til forsinkelsen.

Forsinkelsen har ingen umiddelbare konsekvenser for den enkelte virksomhed og bruger, da NemID medarbejdersignatur kan anvendes, indtil overgangen til MitID Erhverv er gennemført. Den påvirker heller ikke overgangen fra NemID til MitID for borgerne. De første borgere forventes stadig at tage MitID i brug fra august 2021. For myndighederne betyder forsinkelsen, at deres planlagte implementering forsinkes.

Den nye tidsplan ser således ud:

  • Sommer 2021: NemLog-in er klar med den offentlige MitID-broker. Det betyder, at borgere kan logge på med deres MitID på offentlige tjenester. Ligeledes understøttes MitID registrering i henholdsvis banker og borgerservice (kommuner).
  • Efterår 2021: Signeringsløsningen er klar. Det betyder, at borgere nu kan underskrive dokumenter eller aftaler i offentlige løsninger med MitID.
  • Forår 2022: MitID Erhverv lanceres. Efter en pilotfase vil migrering for myndigheder, virksomheder og foreninger køre frem til efteråret 2022.
  • Efterår 2022: Understøttelse af lokal Identitetsgivende (IdP) løsninger lanceres. Efter en pilotfase vil migrering af myndigheder og virksomheder med lokal IdP-løsninger køre frem til udgangen af 2022.

Du kan læse mere om lanceringen af MitID Erhverv her

 

Kontakt Peter Langvad, hvis du vil høre mere om MitID og NSIS-løsninger

Har du spørgsmål til tidsplan, MitID- og NemLog-in3, er du velkommen til at kontakte:

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?