Globeteam skal sammen med bl.a. ITU øge IT-sikkerheden i små og mellemstore virksomheder

Skrevet af
Globeteam
Presse

Del indlæg

Uddannelsesforløb udviklet af IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam

Industriens Fond støtter med et tocifret millionbeløb en uddannelsesindsats, der udvikles i et tæt samarbejde mellem IT-Universitetet og de to rådgivningsvirksomheder Langkjaer Cyber Defence og Globeteam.

Læs artikel i ITWatch

Flere rapporter og analyser har over de senere år vist, at cybersikkerheden er lav i danske små og mellemstore virksomheder, og da alle tendenser fortsat peger mod yderligere digitalisering, vil virksomhedernes lave cyberforsvar medføre en forøget risiko for angreb. Det kan fx betyde kostbare forstyrrelser i produktionen med driftstab til følge, tyveri af intellektuelle rettigheder eller misbrug af følsomme oplysninger om både kunder, personer og produkter, som i sidste ende kan koste virksomhederne på bundlinje, kundeforhold og renommé.

Det vil en ny uddannelsesindsats støttet af Industriens Fond nu lave om på. Sammen med IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam udvikles et evidensbaseret uddannelsesforløb, der skal uddanne ansatte i små og mellemstore virksomheder, så de er bedre rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

Vi løber som land en for høj risiko for at blive udsat for cyberkriminalitet. Med den store og økonomisk vigtige underskov af små- og mellemstore virksomheder i Danmark har vi vurderet, at der er brug for en massiv uddannelsesindsats overfor netop denne målgruppe. Uddannelsesindsatsen er skræddersyet til opgaven og er kommet til verden med bidrag fra samarbejdspartnere, som har fundet sammen med netop dette formål for øje, og de repræsenterer hver især de unikke kompetencer, der er nødvendige for at løse opgaven,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør hos Industriens Fond, der sidste år iværksatte en ambitiøs indsats inden for cybersikkerhed.

Unikt samarbejde

På IT-Universitetet glæder prorektor, Jens Christian Godskesen, sig over bevillingen fra Industriens Fond, og han ser frem til at få sat et uddannelsesforløb i gang, der vil skabe et markant kompetenceløft i små og mellemstore virksomheder:

På IT-Universitetet er vi stolte over at kunne føre projekter som dette ud i livet, fordi det skaber konkret værdi for Danmark i form af bedre it-sikkerhed i danske små og mellemstore virksomheder. I sidste ende kommer det jo alle danskere til gode. For os er det vigtigt at sikre, at den viden, som bliver skabt af universitetets forskere, bliver distribueret ud i samfundet, og det er netop dét, vi gør her,” siger han.

Indsatsen retter sig både mod virksomheder og it-leverandører

Indholdet i uddannelsesindsatsen vil blive udviklet, så det er relevant både for virksomheder, men også for de it-leverandører og rådgivere, der servicerer virksomhederne.

”Vi er overbeviste om, at vi kan forstærke effekten af uddannelsesindsatsen ved på samme tid at uddanne på både efterspørgsels- og på udbudssiden. Derved skærpes bevidstheden om, hvilke krav virksomhederne skal stille til deres leverandører samtidig med, at leverandørerne bliver bedre rustede til at imødekomme dem,” siger Troels Langkjær, der er CEO og stifter af Langkjaer Cyber Defence.

Teknologisk og kompetencemæssigt løft

Hos Globeteam peger man på, at den øgede digitalisering giver en række åbenlyse fordele for de små og mellemstore virksomheder, men at denne også medfører en øget risiko for angreb, og at det derfor er vigtigt, at målgruppen investerer i cybersikkerhed, herunder it-infrastruktur.

”Med fondens støtte til uddannelsesindsatsen kan de små og mellemstore virksomheder nu få glæde af et uddannelsesforløb, der teknologisk og kompetencemæssigt vil ruste dem til bedre at kunne forebygge og reagere på cybertrusler. Vi glæder os til at indgå i dette unikke samarbejde, hvor vi med en målrettet og pragmatisk tilgang til opbyggelse af it-infrastruktur samtidig kan sikre, at der er tilstrækkelig balance mellem virksomhedernes it-sikkerhedsniveau og deres risikoprofil,” siger Jesper Krogh, leder af Infrastruktur Teamet i Globeteam.

Om uddannelsen

Uddannelsesforløbet vil bestå af en målrettet kombination af traditionel undervisning og online-learning. IT-Universitetet, Langkjaer Cyber Defence og Globeteam vil fra april måned forme uddannelsens endelige indhold og forløb, hvor deltagerne vil få mulighed for at sammensætte forskellige moduler, så de kan målrette uddannelsen efter behov og de konkrete udfordringer, virksomhederne står overfor.

Uddannelsesforløbet vil blive udbudt i løbet af efteråret. Projektets hjemmeside vil i takt med, at projektet skrider frem løbende blive opdateret, ligesom det vil blive muligt at abonnere på projektets nyhedsbreve.

Kontaktpersoner for projektet er Jens Christian Godskesen (jcg@itu.dk, 72185276), prorektor ved IT-Universitetet, Troels Langkjær (contact@langkjaer.com, 31178242), CEO ved Langkjær Cyber Defence, Jesper Krogh (jek@globeteam.com, 40137600), leder af Globeteams Infrastruktur Team og Ole Østrup (oos@industriensfond.dk, 23800660), formidlingschef i Industriens Fond.

OM INDUSTRIENS FOND
Industriens Fond er en privat filantropisk fond der arbejder for at fremme dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Det gøres ved at udvikle og støtte forskellige projekter og aktiviteter. Medio 2018 iværksatte Fonden en særlig indsats inden for cybersikkerhed.

OM ITU
IT-Universitetet er blandt Danmarks førende udbydere af it-forskning og uddannelse.  IT-Universitetet er kendetegnet ved en stærk iværksætterånd og arbejder tæt sammen med både offentlige og private virksomheder samt internationale forskningsinstitutioner.

OM LANGKJAER CYBER DEFENCE
Langkjaer Cyber Defence er et dansk cybersikkerhedshus, der leverer højt specialiserede og skræddersyede tekniske reviews, rådgivning, uddannelse og løbende hjælp til at opdage og reagere på cyberangreb.

OM GLOBETEAM
Globeteam er et konsulenthus med høj faglighed, konstant vækst og tilfredse kunder, som hjælper med at optimere forretning og it med afsæt i digitalisering, dyb teknisk specialisering samt en solid forretningsforståelse. Globeteam tilbyder ydelser og leverancer indenfor og på tværs af tre hovedområder: Business consulting, infrastruktur og udvikling.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
12. februar 2024
Globeteam søger en Senior Operations Specialist til Managed Service
Globeteams Managed Service team søger en Senior Operations Specialist. Har du stor erfaring med optimering og skalering af IT-drift, standardisering af processer, risikostyring samt dataanalyse og rapportering, er du måske vores nye kollega.
1. februar 2024
Globeteam henter ny managing director hos Netcompany
Globeteam har ansat Andreas Strandbygaard som ny managing director. Andreas kommer fra en ledende stilling hos Netcompany og tiltræder jobbet i Globeteam den 1. februar.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler