Game Jam 2021 – kodekonkurrence for børn og unge

Skrevet af
Kirsten Nielsen
Uncategorized @da

Del indlæg

”Grænser og overgange” er temaet for årets kodekonkurrence Game Jam 2021

Lav det sejeste spil på 24 timer! Atmosfæren emmer af spænding! Microsoft har slået dørene op for spiludviklingskonkurrencen Game Jam 2021, som blandt andet er sponsoreret af Globeteam.

Ind løber 150 børn og frivillige hos Microsoft i Lyngby og omdanner de ellers pæne lokaler til lejrskole for en weekend. Det sker med soveposer, liggeunderlag, laptops og diverse computerudstyr – og så selvfølgelig en masse pizza, pølsehorn og slikposer.

I løbet af de næste 24 timer skal de konkurrere om at udvikle, designe og kode det sejeste spil, mens de vurderes af et hemmeligt dommerpanel for deres evne til at samarbejde og ikke mindst for deres fantasi og evne til at programmere. I år skal spillene udvikles over temaet ”Grænser og overgange”.

Konkurrencen er i gang, årets tema er præsenteret, og de 19 deltagende hold er dannet. Der bliver i den grad kodet, hygget og grinet til sent ud på aftenen og frem til den lyse morgen, hvor deadline nærmer sig, og spillene skal afleveres lige efter frokost.

Det var skønt at se så mange glade børn og unge samlet hos Microsoft. Hos Globeteam er vi rigtig glade for at kunne støtte op om en så fantastisk og landsdækkende kodekonkurrence som Game Jam,” siger Kirsten Bodil Nielsen, Marketing- og kommunikationschef i Globeteam, og fortsætter:

Foruden at børnene har en sjov weekend, er et event som Game Jam også med til at skærpe og fastholde de unges interesse og kompetencer inden for IT – og hvem ved måske er Globeteams fremtidige konsulenter at finde blandt deltagerne.”

I alt dyster godt 200 børn og unge i alderen 7-17 år med hjælp fra over 50 frivillige om at udvikle og kode det sejeste spil. Eventet afholdes for syvende gang fra den 6. til den 7. november både i Lyngby og i Aarhus.

Og vinderne af Game Jam 2021 er …

Klokken bliver 15, og det er tid til at kåre vinderne i Lyngby. Men først skal dommerpanelet afsløres. Det består af en af stifterne af Game Jam, to frivillige voksne og tre “pirater” på 15 år, som har overværet børnenes proces i grupperne. Der kåres 4 vinderhold ud af de 19 deltagende hold.

Dommerpanelet

  • Anette Nørgaard, Netværkskonsulent i Vækstfonden, en af stifterne af Game Jam
  • Rasmus Selsmark, Afdelingskaptajn for Coding Pirates Hedehusene
  • Malte von Sehested, Frivillig i Coding Pirates Ballerup


De tre unge dommere i panelet:

  • Nils-Erik Elkan Høi-Hansen, Tidligere Pirat i Lyngby, nu frivillig i Coding Pirates Lyngby afdelingen
  • Marcus Ihme, Pirat i Coding Pirates Lyngby, frivillig i Coding Pirates Værløse
  • Tobias Hewel, Tidligere Pirat i Vanløse nu frivillig i Coding Pirates Vanløse afdeling

Dommerpanel Game Jam 2021

Prisen for ”Bedste spil” bliver vundet af hold 12 med deres spil “Passing Through Limbo”. Det havde en wow effekt uden lige, og dommerne var alle enige om, at dette var årets bedste spil.

Vinderne af ”Design-prisen” går til Team Alma (hold 18), som har lavet et spil omkring selvmord. Et modigt og aktuelt emne, som underbygges af spillets dystre design.

For at vinde “Ungdoms-prisen” må deltagerne ikke være mere end 10 år. I år vinder hold nr. 17 prisen med deres spil “Portal Parkour”

Den sidste pris, ”Teamwork-prisen”, der gives for det gode samarbejde, går til hold 8, som har ydet en kæmpe holdindsats, hvor dommerne hver gang mødte højt humør, grin og drilleri.

De fire vindergrupper, som hver består af fem børn – det vil altså sige 20 børn i alt – går hjem som vindere. Men som overdommer Anette Nørgaard sagde i sin tale, fortjener de alle sammen at vinde, og der er ingen tvivl om, at flere hundrede børn går godt trætte hjem efter weekendens kodekonkurrence med en fantastisk oplevelse og nye venskaber i bagagen.

Game Jam afvikles af Coding Pirates, som er en nonprofitorganisation, der har til formål at udvikle børns teknologiske vovemod ved at fokusere på teknologisk forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. Det sker gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn og unge.

Læs også: Martin Strandbygaard er frivillig i Coding Pirates

TV2 News bragte søndag aften den 7. november kl. 20:00 et indslag om Game Jam ”Stor kodekonkurrence for børn og unge” med interview af flere af deltagerne og med Mikael Ekman, Politisk Direktør fra Microsoft Danmark.

 
 

Frivillige Game Jam 2021

Frivillige Game Jam 2021

Andre læste også
22. marts 2024
“Som konsulenter bliver vi betalt for at sige vores mening”
Jesper Krogh er seniorkonsulent i Globeteam, hvor han for nylig fejrede 10-års jubilæum. Her fortæller han om ungdomsaspirationer, fascinationen af infrastruktur og om at tage førerkasketten på.
5. marts 2024
Kom til formiddagsseminar om Copilot for Microsoft 365 den 9. april
Kom godt & sikkert fra start med Copilot for Microsoft 365. Få gode råd til den tekniske & organisatoriske implementering & hør erfaringer fra kundeprojekter
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler