Game Jam 2019

Skrevet af
Charlotte Wydojnik
Nyhed

Del indlæg

“Sådan redder vi verden”

Atmosfæren er dirrende. Den emmer af spænding frembragt af en blanding af intens kodning, trætte børn og et massivt slik- og pizzaindtag, der har stået på over det sidste døgn.

150 børn og frivillige er tjekket ind hos Microsoft i Lyngby og har omdannet de ellers pæne lokaler til lejrskole for en weekend. Det sker med soveposer, liggeunderlag, laptops og diverse computerudstyr – og så selvfølgelig en masse halvtomme og tomme slikposer.

Der er under en time til deadline, og rundt omkring i Microsofts mødelokaler bliver der lagt sidste hånd på de spil, som skal afleveres og vurderes af et hemmeligt dommerpanel, inden der bliver uddelt priser i fire kategorier til børnene. Spændingen er næsten ikke til at holde ud.

Anledningen er den årlige spiludviklingskonkurrence, Game Jam, som er sponsoreret af Globeteam. Her dyster over 200 børn og unge for sjette gang i over 24 timer om at udvikle og kode det sejeste spil i Lyngby og Aarhus. I år skal spillene udvikles over temaet ”Sådan redder vi verden”.

”I Globeteam er vi rigtig glade for at kunne støtte op om et fantastisk arrangement som Game Jam. Det var skønt at se så mange glade børn og unge samlet i Microsofts lokaler, og der blev i den grad kodet, hygget, grinet, spillet og skabt nye sociale relationer blandt børnene. Det er vi glade for at kunne bakke op gennem vores sponsorat,” siger Claus Moldow, administrerende direktør i Globeteam, og fortsætter:

“Foruden at børnene får sig en storartet oplevelse er et event som Game Jam stærkt kompetenceudviklende, og jeg er ikke i tvivl om, at Globeteams fremtidige konsulenter er at finde blandt deltagerne her.”

Og vinderne er …

Klokken bliver 15, og det er tid til at kåre vinderne. Men først skal dommerpanelet afsløres. Det består af fire af de frivillige, som har overværet børnenes proces i grupperne, samt en overdommer. Der kåres fire vinderhold ud af de 22 deltagende hold.

Dommerpanelet

Overdommer:
  • Anette Nørgaard, netværkskonsulent i Vækstfonden og en af stifterne af Game Jam
Dommere:
  • Thomas Pedersen, Microsoft-ansat og frivillig i Coding Pirates, Lyngby-afdelingen
  • Andreas Rudolph, frivillig i Coding Pirates, DIKU-afdelingen
  • Per Hansen, frivillig i Coding Pirates, ITU-afdelingen
  • Rasmus Selsmark, frivillig i Coding Pirates, DIKU-afdelingen

Dommerpanel Game Jam 2019

Prisen for ”Bedste spil” går til hold 1. Her går spillet ud på at finde fabrikker, som skal omdannes til vindmøller på tid og med en masse spændende og humoristiske detaljer.

Hold 6 løber med præmien for ”Bedste juniorspil”. I deres spiludgave skal man samle skrald på tid, og selvfølgelig aflevere det i en skraldespand, før man kan høste sine point for det indsamlede skrald.

Vinderne af ”Bedste design” går til hold 11, hvis spil involverer en gal videnskabsmand, som skal suge plastic op i det ydre rum.

Den sidste pris, ”Wild card”-prisen, går til hold 13, som har lavet et spil hvor man skal samle plastic og redde isbjerge. Prisen gives bl.a. for det gode samarbejde og processen i det hele taget.

De fire vindergrupper, som består af fem børn – det vil altså sige 20 børn i alt – går hjem som vindere. Men der er ingen tvivl om, at flere hundrede børn går hjem med en fantastisk oplevelse og nye venskaber i bagagen.

Game Jam afvikles af Coding Pirates, som er en nonprofitorganisation, der har til formål at udvikle børns teknologiske vovemod ved at fokusere på teknologisk forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. Det sker gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn og unge.

Læs også: “Kodning er også for børn”

 
 

Børn Game Jam 2019

Andre læste også
22. marts 2024
“Som konsulenter bliver vi betalt for at sige vores mening”
Jesper Krogh er seniorkonsulent i Globeteam, hvor han for nylig fejrede 10-års jubilæum. Her fortæller han om ungdomsaspirationer, fascinationen af infrastruktur og om at tage førerkasketten på.
5. marts 2024
Kom til formiddagsseminar om Copilot for Microsoft 365 den 9. april
Kom godt & sikkert fra start med Copilot for Microsoft 365. Få gode råd til den tekniske & organisatoriske implementering & hør erfaringer fra kundeprojekter
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler