Eurowind Energy: NIS2 kræver også fysisk sikkerhed

Skrevet af
Kirsten Nielsen
Nyhed

Del indlæg

Eurowind Energy: Er IT eller OT vigtigst i NIS2?

Det nye EU-direktiv, NIS2-direktivet, der træder i kraft næste år den 18. oktober, forbindes oftest med IT-sikkerhed og sikring af IT- systemer. Men det er mindst lige så vigtigt at sikre den fysiske, operationelle del af ens virksomhed, mener Eurowind Energys general manager, Søren G. Jeppesen.

OT (Operationel Teknologi), altså den fysiske, operationelle teknologi, er mindst lige så vigtig som IT, når man som virksomhed skal leve op til det nye direktiv NIS2. Det mener Søren G. Jeppesen, som er general manager hos Eurowind Energy. Selskabet producerer så store mængder vind- og solenergi, at Eurowind Energy er en så væsentlig af energinettet, at både selskabets IT og OT er omfattet af NIS2, der træder i kraft d. 18. oktober 2024.

Hos Eurowind Energy er det særligt den kritiske infrastruktur, der skal beskyttes, og det kræver både en opgradering af IT-sikkerheden, men også OT-sikkerhed i form af at sikre områder, opsætte kamerasystemer og adgangskontrol mv. Samtidig er virksomheden også meget opmærksomme på segmentering, opdeling og overvågning, fortæller Søren G. Jeppesen:

”Vi skal sikres hele vejen rundt. Vi skal sikres som virksomhed, som er hele vores backbone. Vi skal sikres som det enkelte asset ude på pladsen, om det så være sig en vindmølle, et solcelleanlæg eller brint eller måske en bil-ladestander. Så der er ikke sådan et sted, hvor man kan slække og sige, jamen så er det ikke så vigtigt. Det er vigtigt hele vejen igennem. Og så har vi rigtig mange interfaces, som vi skal til at sikre til hele den kommercielle del, altså hele handlen med energi.”

Søren G. Jeppesen gæster andet afsnit af den nye podcast SpecialistHjørnet, hvor  ansvarshavende chefredaktør Morten Huse Eikrem-Jeppesen, MarketConnect, i tre afsnit undersøger, hvordan nogle af de største virksomheder i Danmark forbereder sig på NIS2. Det sker sammen med Globeteams sikkerhedsekspert Morten Eeg Ejrnæs Nielsen.

Lyt til podcasten i Apple Podcast og på Spotify

Om podcastserien SpecialistHjørnet

I podcastserien SpecialistHjørnet, vil vi i tre afsnit de kommende tre onsdage tale om, hvad NIS2 betyder i virksomheders arbejde med hhv. leverandørleddet, OT og beredskab.

I podcastserien inviterer vært Morten Huse Eikrem-Jeppesen sammen med vores egen sikkerhedsekspert Morten Eeg Ejrnæs Nielsen som medvært, en række IT-eksperter, der selv er ved at implementere NIS2, ind i studiet til en snak om deres bedste råd til at håndtere opgaven.

Gæster i studiet er Henning Winther, Direktør for Information & sikkerhed i Danish Crown, Søren G. Jeppesen, Generel Manager i Eurowind Energy og Esbern Stig Møller, som er vores egen Risiko- og sikkerhedsrådgiver.

Lyt til podcasten på MarketConnects hjemmeside, i Apple Podcast og på Spotify 🎧

Vil du være sikker på at høre disse nye podcasts, kan du skrive dig op til vores NIS2-nyhedsbrev her.

Få Globeteams NIS2-nyhedsbrev, der henvender sig specielt til dig, der arbejder med compliance og i særdeleshed NIS2

Andre læste også
21. marts 2024
Webinar: Beskyt virksomhedens operationelle teknologi (OT) mod cybertrusler
På webinaret får du overblik over væsentlige sikkerhedsproblematikker, som går på tværs af IT & OT, samt input til hvordan I kan styrke det samlede sikkerhedsniveau i organisationen.
5. marts 2024
Kom til formiddagsseminar om Copilot for Microsoft 365 den 9. april
Kom godt & sikkert fra start med Copilot for Microsoft 365. Få gode råd til den tekniske & organisatoriske implementering & hør erfaringer fra kundeprojekter
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler