Azure Hybrid Setup

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Skab et sammenhængende hybridt it-miljø

Microsoft Azure er vejen til en skalerbar og sikker infrastruktur, men hvis I ikke får opbygget et sammenhængende hybridt miljø, risikerer I bl.a. at miste kontrollen med forbruget på jeres Azure-services. Ligeledes kan I miste overblik over hvilke brugere, der kan tilgå hvilke services og data. I værste fald kan I ende med et cloud miljø, der knopskyder ukontrolleret og forværrer de nævnte udfordringer.

Med vores Azure Hybrid Setup etablerer vi den fundamentale infrastruktur, der kræves for at tage Azure i brug. Vi sikrer simplicitet, kontrol og performance på tværs af alle apps, devices og data, så I høster værdien af Azure fra start.

Infrastruktur er essentielt – også når det handler om cloud services. Et integreret og monitoreret systemlandskab er afgørende for at sikre et optimalt udbytte af Azure med en god brugeroplevelse og ikke mindst en en sund økonomi.

De udfordringer, vi oplever hos vores kunder i forbindelse med den tekniske onboarding til Azure, er bl.a:

  • At de ikke har en subscription model på plads, når de aktiverer deres første Azure service – det kan resultere i en langt større regning på forbrug end beregnet.
  • At der ikke er tiltænkt eller etableret en sikkerhedsmodel for, hvem der administrerer, hvem der kan tilgå, og hvem der anvender Azure services. Det betyder, at der hverken er kontrol med, hvem der har ansvaret for en given service eller ansvar for de data, som servicen anvender. Alene i forhold til compliance kan dette være en udfordring, som i værste tilfælde kan ramme virksomheden direkte på dens kerneforretning.
  • Cloud Sprawl – som er et begreb, der dækker over, at man oplever en ukontrolleret spredning af cloudbaserede tjenester, hvor der oprettes nye instanser uden planlægning. Hvor man tidligere bestilte en eller flere servere eller services via it-afdelingen, som blev leveret et par dage senere, kan man på få minutter eller timer få leveret samme servere eller komplette servermiljøer i Azure. Cloud Sprawl er en aggregering af de førnævnte udfordringer og mere til. Bl.a. påvirkes også brugeroplevelsen negativt, når brugerne skal arbejde på tværs af forskellige miljøer med forskellige logins.

Hvad er inkluderet i Azure Hybrid Setup?

Når det kommer til opsætning og integration af et Azure miljø, findes der ikke en one-fits-all model. I Globeteam hjælper vi jer med den opsætning, integrationer og drift, der spiller bedst muligt sammen i netop jeres miljø.

Foruden det grundlæggende hybrid-design med IP struktur, VPN og server-skabeloner, hjælper Azure Onboarding med at definere en rollebaseret adgangsmodel samt definere den rette subscription/forbrugs model – ligesom I får en model til at håndtere Cloud Sprawl.

Mere specifikt inkluderer ydelsen bl.a.:

  • Site-to-site VPN: Vi opretter forbindelse mellem jeres netværk i det lokale miljø og Azure ved hjælp af site-to-site-VPN’er. Forbindelsen er sikker og anvender protokoller, som er industristandarder.
  • Sammenhæng med nuværende IP-struktur: Vi sikrer, at der er taget højde for ændringer af IP-adresser, som kan påvirke jeres netværkstrafik.
  • Valg af Subscription model: Vi hjælper jer med at vælge den rette subscription model, så I ikke overraskes af et ukontrolleret forbrug på en given Azure Service.
  • Azure Security Center: Vi aktiverer og konfigurerer Security Center, så I kan have løbende kontrol med sikkerheden på tværs af alle jeres Azure services.

Azure Hybrid kan leveres som et seperat delprojekt eller som del af Globeteams samlede Azure Onboarding og Govenance ydelse. Læs mere om Globeteams Azure Onboarding og Governance her

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
29. november 2023
Webinar: Microsoft 365 Copilot – skab en sikker & bæredygtig implementering
Se med, når vores eksperter giver gode råd til, hvordan I forbereder den tekniske og organisatoriske implementering af Microsofts nye AI-assistent. 
6. oktober 2023
Hjælp forretningen med en proaktiv tilgang til integreret sikkerhed
I dagens trusselsbillede er det ikke nok bare at købe en større firewall eller sikkerhedspakke. Indblikket i virksomhedens infrastruktur bestemmer, hvor meget – eller hvor lidt – vi kan se af mistænkelig aktivitet.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler