Tidligere PET-ekspert i spidsen for Globeteams nye sikkerhedssatsning

Skrevet af
Globeteam
Presse

Del indlæg

Tidligere PET-ekspert og cyberchef i Politiets Efterretningstjeneste, Gorm Christiansen, skal stå i spidsen for et nyt forretningsområde hos rådgivningsvirksomheden Globeteam. Forretningsområdet skal fokusere på virksomheders cyber- og informationssikkerhed.

Pressemeddelelse den 14. april 2020

CEO i Globeteam Claus Moldow har meget store forventninger til den nye satsning.

Der er et godt match på de kompetencer, som Gorm kommer til at stå i spidsen for relativt til Globeteams øvrige ydelsespalette. Massevis af virksomheder er alt for sårbare over for eksempelvis ransomware-angreb, hvor kriminelle angriber virksomheders IT-systemer og kræver løsepenge for at give adgang til virksomhedernes egne data igen. Men det er blot den mest synlige udfordring. Bagved gemmer sig en lang række sikkerhedsmæssige udfordringer for virksomhederne af både digital og fysisk karakter. Vi vil over den kommende periode bygge en fagligt meget stærk enhed op, som kan hjælpe både store og små virksomheder med at etablere det bedst mulige bolværk mod den trussel, der kommer som følge af øget digitalisering,” siger Claus Moldow.

For Gorm Christiansen handler det om at ændre hele det tankesæt, som mange virksomheder i dag har bygget deres risikostyring op omkring.

Cyber- og informationssikkerhed angår hele organisationen, alle systemer og alle medarbejdere. Det angår topledelsen, samt stabs- og forretningsenheder. Det betyder ikke, at alle skal omvendes til teknologer og sikkerhedseksperter. Det betyder derimod, at alle skal forstå, at de er en del af et fællesskab, hvis beskyttelse er beroende på fordelt årvågenhed og ansvarsfølelse. Cyber- og informationssikkerhed er ikke noget, der sker i et hjørne af organisationen eller kan henvises til en komitè. Kompleksiteten har løbet den model over ende for år tilbage – og det stiller krav til at organisering, kompetencer og samarbejdsmodeller løbende bliver tilpasset,” siger Gorm Christiansen.

Han forklarer, at ambitionen for den kommende periode er at sammensætte et nøje udvalgt sæt af sikkerhedsprofiler og derigennem danne et unikt fagfællesskab, som vil kunne gøre en reel og varig forskel.

Det ny team skal i samarbejde med Globeteams øvrige hold af stærkt kompetente konsulenter give et meget kvalificeret bud på, hvordan de rigtige sikkerhedsmodeller kan bygges op og implementeres – modeller som er dynamiske i forhold til fremtidens trusselsudvikling,” siger Gorm Christiansen.

Han forklarer, at det er et kompromisløst mantra for denne enhed at sætte modtageren og læring i centrum.

Vi kommer ikke med et traditionelt konsulent-afsender-perspektiv. Vi søger at erstatte ’værsgo-at-åbne-mappen-med-anbefalinger’ med et tæt og meningsfuldt samarbejde. Kun gennem den dybere forståelse kan vi etablere bæredygtig risikostyring,” siger Gorm Christiansen.

Han forklarer samtidig, at han meget bevidst har valgt at etablere denne enhed hos netop Globeteam.

Jeg har længe haft et ønske om at sætte et hold af kompetencer, der er i stand til at koble teori til praksis samt har et stærkt fælles værdigrundlag. Globeteam har på alle måder vist sig at være stedet, hvor denne enhed skal etableres,” siger Gorm Christiansen.

Om Globeteam

Globeteam er et topspecialiseret konsulenthus, som hjælper med at optimere IT- og forretningspotentialer med afsæt i digitalisering, dyb teknisk specialisering og solid forretningsforståelse. Globeteam tilbyder ydelser og leverancer inden for Business Consulting, infrastruktur, udvikling og nu også Cyber- og informationssikkerhed.

For yderligere information kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70.

Se video med Gorm Christiansen

I videoen fortæller tidligere PET-ekspert Gorm Christiansen om sit syn på trusseludviklingen og visionerne for Globeteams nye forretningsområde, som skal fokusere på virksomheders cyber- og informationssikkerhed.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
12. februar 2024
Globeteam søger en Senior Operations Specialist til Managed Service
Globeteams Managed Service team søger en Senior Operations Specialist. Har du stor erfaring med optimering og skalering af IT-drift, standardisering af processer, risikostyring samt dataanalyse og rapportering, er du måske vores nye kollega.
1. februar 2024
Globeteam henter ny managing director hos Netcompany
Globeteam har ansat Andreas Strandbygaard som ny managing director. Andreas kommer fra en ledende stilling hos Netcompany og tiltræder jobbet i Globeteam den 1. februar.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler