Norvestor køber sig ind i Globeteam

Skrevet af
Globeteam
Presse

Del indlæg

Norsk kapitalfond investerer i Globeteam

Norvestor VIII, en fond forvaltet af den nordiske private equity aktør Norvestor, er ny hovedaktionær i IT-konsulentfirmaet Globeteam. Fonden har købt sig til majoritetsposten via Kirk Kapital og selskabets stifter Claus Moldow. Både Kirk Kapital og Claus Moldow fortsætter dog som aktionærer med henholdsvis 25 pct. og godt 10 pct. af aktierne i selskabet. Også selskabets anden stifter Morten Strunge Nielsen fortsætter som aktionær med en ejerandel på også godt 10 procent.

Pressemeddelelse 16. juni 2021

Hos Norvestor forklarer investeringsdirektør Kasper Skovgaard Kristensen, at Globeteam er en spændende investering for Norvestor. Det er første gang, at kapitalfonden investerer direkte i et dansk selskab. Danmark er dog ikke ukendt for Norvestor, og fonden har flere porteføljeselskaber med aktivitet i Danmark blandt andet North Alliance Group, First Camp og NetNordic.

”Globeteam er en virksomhed med en unik forretningsmodel, som er i stand til at levere en af markedets bedste tjenester indenfor IT. I øvrigt har selskabet haft en flot vækst og finansiel udvikling igennem en årrække. Vi er ikke i tvivl om, at der fortsat er masser af vækstmuligheder i Globeteam i Danmark. Yderligere kan vi se at det er helt oplagt i første omgang at ekspandere til det norske marked, et marked som Norvestor kender indgående. Herefter er ambitionen, at vi vil ud i resten af Skandinavien og derefter videre ud i Europa,” forklarer Kasper Skovgaard Kristensen og fortsætter:

”Vi er glade for muligheden for at indgå et partnerskab med et stærkt ledelsesteam og yderligere glæder vi os til samarbejdet med Kirk Kapital, som vi ser som en attraktiv partner.”

Også Claus Moldow, der fortsætter som aktionær og CEO, er glad for, at salget er sket til Norvestor.

”Vi har haft en forbilledlig dialog med Norvestor, som virkelig har sat sig grundigt ind i Globeteams særlige DNA. Vi får virkelig en investor ind, som i detaljen har forstået vores forretningside. Med Norvestors stærke position i Norden får vi nu de bedste kompetencer ind til at sikre en succesfuld etablering uden for Danmarks grænser. Det glæder vi os rigtig meget til,” siger Claus Moldow.

CEO Kim Gulstad fra Kirk Kapital glæder sig over, at Globeteam nu får Norvestor ind i ejerkredsen og samtidig over at forblive en større minoritetsaktionær.

”Vi har været meget glade for vores ejerskab af Globeteam og samarbejdet med Claus. Siden vores indtræden i aktionærkredsen, har selskabet øget sin base af selvstændige konsulenter, introduceret nye forretningsområder, og har hjulpet endnu flere kunder med at løse komplekse IT-opgaver. Det er vi stolte af. Vi er derfor også glade for at kunne forblive større minoritetsaktionær, og samtidig byde Norvestor velkommen som ny majoritetsaktionær. De har et solidt grundlag for at hjælpe Globeteam med at vokse yderligere i Norden,” siger Kim Gulstad.

Handlen er med forbehold for Konkurrencestyrelsens godkendelse. Ingen af parterne ønsker at oplyse, hvad aktierne i handlen er handlet til.

For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70

Om Globeteam

Globeteam er et topspecialiseret konsulenthus, som hjælper med at optimere IT- og forretningspotentialer med afsæt i digitalisering, dyb teknisk specialisering og solid forretningsforståelse. Globeteam tilbyder ydelser inden for management consulting, infrastruktur, udvikling og cyber- og informationssikkerhed.

Om Norvestor

Norvestor er et førende private equity-firma med fokus på Norden. Norvestor har kontorer i Oslo, Stockholm, Helsinki, København og Luxembourg. Investeringsteamet i Norvestor har arbejdet sammen siden 1991, hvilket gør det til et af de mest erfarne private equity-teams i Norden. Teamet har gennemført 75 investeringer med mere end 300 add-on investeringer, dette samt 52 exits inklusive 16 børsintroduktioner. Norvestor-fondene søger at investere i mellemstore vækstvirksomheder i det nordiske marked, der har potentiale til at opnå en førende nordisk eller international position, typisk gennem organisk vækst, opkøb på tværs af fragmenterede brancher og geografisk ekspansion. Læs mere på www.norvestor.com

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af Kirk Johansen-familien. Kirk Johansen-familien er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som etablerede LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 10 mia. kr., der er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet ejer med større minoritetspositioner i Alliance+, Beck Pack, Dansk Træemballage, Danske Stenhuggerier, Exxit59, FMD, Globeteam, KOMPAN, Scanmetals, Tacton, TITAN Containers, TP Aerospace, TPS Rental Services og VivoMega.

Andre læste også
8. maj 2024
Microsoft CSP specialist til Globeteam Managed Services
I rollen som Microsoft CSP specialist vil du, i samarbejde med vores kunder og resten af Managed Services holdet, være ansvarlig for at administrere og optimere kundernes Microsoft CSP-abonnementer og -tjenester
1. maj 2024
Globeteam er nomineret til Microsoft Partner Award i Modern Work
Globeteam er med i opløbet om at blive årets partner i kategorien Modern Work, når Microsoft uddeler deres partner award den 23. maj ved årets Partner Awards Show.
22. marts 2024
“Som konsulenter bliver vi betalt for at sige vores mening”
Jesper Krogh er seniorkonsulent i Globeteam, hvor han for nylig fejrede 10-års jubilæum. Her fortæller han om ungdomsaspirationer, fascinationen af infrastruktur og om at tage førerkasketten på.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler