Løsning skal hjælpe virksomheder med at håndtere fysisk afstand i Corona-tiden

Skrevet af
Globeteam
Presse

Del indlæg

IT-selskabet Globeteam har udviklet en særlig IT-løsning, der hjælper virksomheder og medarbejdere med at leve op til kravene om fysisk afstand.

Pressemeddelelse den 27. april 

I løsningen kan alle se, hvor mange der er på arbejde, og i hvilke lokaler, der er størst koncentration af mennesker. Det betyder, at en medarbejder for eksempel kan se, hvornår der er plads i kantinen eller se hvis der allerede, er for mange til stede i et mødelokale eller fællesområde.

Alle data er fuldstændigt anonymiserede, så det er ikke muligt at følge en enkelt medarbejders fysiske aktivitet, ligesom det ikke er muligt at se, hvem der er tilstede i de enkelte lokaler.

Løsningen er målrettet alle virksomheder eller offentlige institutioner, som kan se fordelen i at få digital støtte til at leve op til myndighedskravene om blandt andet social afstand. Løsningen vil i mange tilfælde kunne etableres på allerede eksisterende infrastruktur komponenter.

Vi udviklede løsningen oprindeligt, fordi flere kunder gerne vil have bedre indsigt i, hvordan deres bygninger bliver brugt og udnyttet af medarbejdere og gæster.  Men i forbindelse med udbruddet af COVID19 har vi modificeret og fokuseret en del af løsningen til at understøtte et aktuelt behov hos virksomhederne, og vi kan implementere løsningen relativt hurtigt. Løsningen kan implementeres på virksomhedens intranet, i en eksisterende applikation eller i en applikation, vi udvikler for kunden,” siger konsulent Jacob Elkjær fra Globeteam, der er en af mændene bag systemet.

De mange offentlige kontorer og ministerier, som snart begynder at genåbne arbejdspladsen, vil være i en situation, hvor de også kan have brug for at skabe overblik over den konkrete åbningssituation i deres specifikke område. For de mange butikker, detailkæder osv. vil man kunne udvise samme ansvar ved at vise antallet af kunder i de enkelte butikker i de apps, som allerede findes i dag og benyttes til betaling, når man handler.

Han fortæller, at systemet også kan bruges i forhold til for eksempel at undgå madspild.

Virksomheder kan med løsningen se, hvor mange der eksempelvis er på arbejde en given dag og tilpasse madtilberedningen efter det. Og over tid ved hjælp af maskinlæring vil systemet kunne sige ganske nøjagtigt, hvordan tendenserne forventes at være på ugebasis osv.,” siger Jacob Elkjær.

Få overblik over brug af lokaler

Han peger også på, at løsningen kan hjælpe med forståelse af, hvordan lokalerne i virksomheden udnyttes, så lokaler, hvor der er for eksempel er åbne kontormiljøer med flyvende arbejdspladser, kan udnyttes bedre, eller man med fordel kan gøre områder med en specifik funktions indretning større eller mindre. Over tid bidrager denne viden til beslutninger, som ledelsen kan inddrage i flytteplaner, omlægning af lokaler osv.

Løsningen kan også udvides til andre facility relaterede opgaver som koordinering af rengøring, fordi det er muligt at se, hvilke lokaler der anvendes mest og derfor trænger til ekstra rengøringsfokus, på samme måde som det modsatte, at det faktisk viser sig, at der er lokaler, som sjældent bliver brugt,” siger Jacob Elkjær og fortsætter:

Vi tror, at mange virksomheder vil kunne komme lidt hurtigere og meget sikre i gang med den fysiske genåbning med den viden, som man høster med løsningen, som ikke er specifik rette på COVID, men generelt tætheden i specifikke områder i virksomhederne.”

Globeteam har allerede implementeret systemet i selskabets eget hovedsæde.

For yderligere information kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
12. februar 2024
Globeteam søger en Senior Operations Specialist til Managed Service
Globeteams Managed Service team søger en Senior Operations Specialist. Har du stor erfaring med optimering og skalering af IT-drift, standardisering af processer, risikostyring samt dataanalyse og rapportering, er du måske vores nye kollega.
1. februar 2024
Globeteam henter ny managing director hos Netcompany
Globeteam har ansat Andreas Strandbygaard som ny managing director. Andreas kommer fra en ledende stilling hos Netcompany og tiltræder jobbet i Globeteam den 1. februar.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler