Undgå lavineskred ved it-projekter

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Hvorfor går det så ofte galt med komplekse it-projekter? Læs Globeteams erfaringer

It-projekter starter ofte som en lille velkontrolleret snebold, men ender som en lavine, der ikke kan stoppes. Andre it-projekter starter på et svagt fundament, og har en stor tilbøjelighed til at udvikle sig katastrofalt. Derfor er det vigtigt at forstærke fundamentet og undgå lavinen.

Men hvorfor går det ofte galt med it-projekter? Globeteams konsulenter har haft ansvaret for komplekse it-projekter fra såvel kunde- som leverandørsiden og erfaringerne viser, at det typisk omhandler et eller flere af fire udfordringer:

  1. Manglende fælles mål: Erkendes typisk for sent i forløbet.
  2. Udfordringer i samarbejdet: Personer, kontrakt, løsning, teknik mm.
  3. Bristede forudsætninger: Økonomi, tid, scope, løsning.
  4. Uigennemskuelig kompleksitet: Ofte forretningsområdet, lovgivning, løsning.

For mange offentlige og private virksomheder kan det være en fordel ved komplekse it-projekter at tilknytte en uvildig part til projektet, som fungerer som rådgiver og mediator mellem leverandør og kunde.

På den ene side for at sikre, at kunde og leverandør ikke misforstår modpartens motivation og forventninger til systemet. Erfaringer viser, at leverandør og kunde taler ofte forbi hinanden – leverandøren forstår ikke brugernes reelle behov, og kunden forstår ikke altid at beskrive projektets succeskriterier.

Men også for at sikre fremdrift, risikominimering, effektiv projektgennemførelse samt ikke mindst forsyne ledelsen med et retvisende beslutningsgrundlag, så projektet kan undgå de flere af de typiske udfordringer nævnt oven for.

Globeteam kan hjælpe dig og din virksomhed. Vores tilgang til it-projekter har allerede vist sin værdi hos eksisterende kunder, herunder blandt andet, SKAT, EG, Kombit, Hovedstadsregionen, Rigspolitiet.

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
2. november 2023
SAP S/4HANA – få styr på roadmap og migreringsstrategi
Realiser det fulde forretningspotentiale af SAP S/4HANA med en målrettet køreplan & strategi for migreringen. I denne artikel deler SAP ekspert Aamir Bilal Chaudhry sine erfaringer omkring roadmap og valg af migreringsstrategi
3. oktober 2023
Mød Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam
Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam, fortæller om, hvordan han har fokus på at hjælpe kunderne med at høste den fulde forretningsværdi af deres nye SAP S/4HANA-platform

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler