Om Globeteam

It-afdelingen skal både kunne sprinte og løbe maraton

Per Andreasen og Inge Bograd deltog på Gartner-konferencen om “Den digitale arbejdsplads”. Læs her Pers indlæg om Gartners ”bimodale” leverance af it.

På Gartners konference om den ”Digitale arbejdsplads” var det entydige budskab, at den traditionelle centralt og business case styret leverance af it skal og vil blive suppleret af en mere buttom-up tilgang. De enkelte forretningsenheder (og den enkelte bruger) vil presse på, for at få hurtige leverancer af it-løsninger på afgrænsede områder – inspireret af det man bliver tilbudt som forbruger. Og brugerne har ikke tid til at vente på, at it-løsningen bliver ”prioriteret ind” i den centralt styret it-portefølje.

Denne dobbelte måde at levere it til forretningen (top-down og buttom-up) kalder Gartner for ”Bimodal IT”, hvilket betyder, at it-afdelingen både skal kunne løbe maraton og sprinte på samme tid.

It-afdelingerne kan lige så godt lære at håndtere det forventningspres (og udnytte brugernes positive innovations-energi) ved at tilpasse organisationens it-arkitektur og it-organisering. Hvis ikke it-afdelingerne gør det, sker det nemlig alligevel! Et godt og simpelt eksempel er brugen af Dropbox i arbejdssammenhæng – medarbejderne bruger det, selv om det ikke er godkendt af it-afdelingen.

Spørgsmålet er så: Gælder det også for kommunerne, og hvordan skal man håndtere det?

Jeg tror på, at man skal udnytte den energi og engagement, der ligger hos medarbejderne – vi er efterhånden alle sammen ”it-medarbejdere” gennem vores intensive brug af smartphones, tablets og rigtige computere. Hvis kommunerne ikke formår at honorere disse forventninger fra medarbejderne, vil man dræbe energien og de gode medarbejdere søge andre steder hen.

Hvis kommunerne omvendt er åbne over for buttom-up tilgangen og skaber gode rammer for lokale brugerdrevne løsninger med kort leverancehorisont, vil man kunne udnytte innovationskraften i organisationen og skabe et større engagement omkring den fortsatte digitalisering af kommunen. Vores erfaring er, at innovationskraften er der i mange kommuner, men at de gode idéer mange gange bremses af business cases og projektmodeller.

Det er som altid svært at få adgang til Gartner materiale, men der ligger en udmærket engelsk artikel på Forbes hjemmeside, der beskriver, hvad Gartner mener med Bimodal IT. Læs mere her.

 

bimodal-it - web

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?