Om Globeteam

Globeteam-stifter sagde nej til flere kapitalfonde og valgte Lego til. Artikel bragt i ITWatch

Claus Moldow, medstifter og storaktionær i konsulenthuset Globeteam, sagde nej til flere kapitalfonde, da selskabet skulle igennem et generationsskifte.

Artiklen er bragt i ITWatch den 25. juli 2018

Claus Moldow, storaktionær og medstifter af konsulenthuset Globeteam, kunne ellers have scoret kassen. Da selskabet i januar gennemførte et generationsskifte, stod flere kapitalfonde på spring for at få fat i selskabet. Men han sagde nej.

Manøvren var, at hans medstifter af selskabet Erik Arnbak, som i 2001 var med til at stifte selskabet, ville ud i en alder af 68. På tilsvarende vis ville venturefonden Dico, som ejes af Mikael Konnerup, gerne have gevinsten af mange års investering, og derfor opsøgte Globeteams topledelse flere mulige investorer.

“Erik Arnbak ønskede at drosle ned og reducere sin indsats i Globeteam, og ventureselskabet Dico valgte at cashe ind,” siger Claus Moldow til ITWatch.

“Vi tog en række møder med forskellige kapitalfonde sammen med vores formand Mogens Elsberg. Vi mødte bare ikke det, vi ønskede,” siger han.

Cirka fire måneder senere overtog Kirk Kapital Erik Arnbak og Dicos aktier, der udgjorde sammenlagt 34 pct. af selskabet.

Hvorfor passede Kirk Kapital godt ind?

“Fordi jeg i Kirk Kapital mødte nogle, der ville investere på den lange bane, som ikke ville skyde selskabet af hurtigt. Vores kultur er organisk, langsigtet, og det respekterer de.”

Men når investorer siger, at de er der på den lange bane, passer det ikke altid, da de går efter en gevinst. Hvorfor er det anderledes her?

“Kirk Kapital kan lide den udvikling, Globeteam har været igennem og støtter op om Globeteams fremadrettede strategi. De lytter, udfordrer og deltager aktivt, men lader os drive forretningen på vores måde. Jeg tror på, at de er her på den lange bane, og desuden har de otte mia., de skal investere, så de har rigeligt at lave.”

Vil ikke sætte det over styr

”Vi skal vokse kontrolleret, for det er vores virksomheds DNA.”

Du er bange for, at du sætter tingene over styr ved, at det går for stærkt?

“Ja, vi skal have den kontrollerede vækst, så vi ikke sætter forretningen over styr. Vi skal være sikre på, at konsulenterne alle er de rigtige. Vi skal bevare vores kultur og det, vi er kendt for nemlig at levere professionelle konsulentydelser, der bringer værdi for vores kunder.”

Læs artiklen her. Ønsker du at læse hele artiklen, tilbyder ITWatch et gratis og uforpligtende prøveabonnement i 14 dage. Du skal blot indtaste navn og e-mail.

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov


Er du Interesseret i at høre mere?

Få vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og bliv inspireret af spændende kundehistorier

Email

Fornavn

Efternavn

VirksomhedOptimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?