Kundecase

Udenrigsministeriet kortlægger interne IT-driftsprocesser

Udfordring

Udenrigsministeriet havde gennem årene mistet overblikket over deres IT-driftsprocesser pga. manglende og inkonsistent driftsdokumentation.

Løsning

Med støtte fra Globeteam har Udenrigsministeriet fået kortlagt de interne IT-driftsprocesser ved at implementere dokumentationsværktøjet ChangeDriver.

Resultat

Udenrigsministeriet har fået et meget bedre overblik og en større sikkerhed i eksekveringen af deres processer, hvor ingen er i tvivl om, hvem der har ansvar for hvad.

Bedre overblik og større sikkerhed i eksekveringen af driftsprocesser

Udenrigsministeriet er afhængig af en lang række IT-systemer og applikationer for at understøtte driften af både ude- og hjemmetjenesten. Systemerne vedligeholdes og opdateres i et samarbejde mellem flere IT-medarbejdere.

Over tid er der opstået mange procedurer, og der er mange platforme og systemer at holde styr på. Udenrigsministeriet besluttede derfor med støtte fra Globeteam at kortlægge de interne driftsprocesser og i den forbindelse anvende dokumentationsværktøjet ChangeDriver.

Siden sommeren 2015 har man således arbejdet med kortlægning og registrering af driftsdokumentation i et projekt med deltagere fra IT-afdelingen og Globeteam.

Projektet har givet os et meget bedre overblik og en større sikkerhed i eksekveringen af vores processer. Vi har kæmpet med et ”dokumentationsefterslæb” gennem flere år, men med Globeteams assistance og værktøjer er vi kommet rigtig godt på vej”

Projektets fordele

Projektets mål

Kortlægning og registrering af driftsprocesser

Procesdiagrammerne tilvejebringes gennem en række workshops. Medarbejderne fremskaffer efterfølgende tekster og screendumps til de enkelte procestrin, som derpå registreres i ChangeDriver.

Parallelt med dette arbejde opbygges stukturer i ChangeDriver svarende til organisationens nuværende virkemåde for at sikre genkendelighed, og at ejerskabet forankres dybt.

Den udarbejdede dokumentation præsenteres løbende for it-medarbejderne, således at den enkelte medarbejder kan kommentere og komme med rettelser/gode forslag.

Henrik Szokody - Globeteam
Henrik Gissel Szokody
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 4245 8797 eller hgs@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler