Kundecase

Alle medarbejdere får del i den digitale udvikling i Halsnæs Kommune

Udfordring

Halsnæs Kommune ønskede at give samtlige medarbejdere adgang til deres nye intranet. Herunder ca. 2500 medarbejdere, som ikke i forvejen havde en brugerkonto til kommunens IT-systemer.

Løsning

I samarbejde med Globeteam har Halsnæs Kommune implementeret en føderationsløsning, som på sigt skal give alle medarbejdere single sign-on til en række forretningsapplikationer og intranettet med NemID

Resultat

Halsnæs Kommune får alle medarbejdere med i digitaliseringen ved at give dem brugervenlig og sikker adgang til intranettet med NemID. Intranettet kan tilgås døgnet rundt – uafhængig af fysisk placering.

Brugervenlig og sikker adgang til intranettet med NemID

I forbindelse med implementering af et nyt intranet i Halsnæs Kommune fulgte et ønske om at give samtlige medarbejdere adgang til det nye intranet. Herunder de ca. 2500 medarbejdere, som ikke har en brugerkonto til kommunens IT-systemer. I samarbejde med Globeteam er Halsnæs i gang med at implementere en løsning, som gør det muligt at tilgå intranettet med NemID, så alle medarbejdere kan få adgang døgnet rundt.

Digitale løsninger indgår i stadig større omfang i den kommunale opgaveløsning, men ofte er det en stor udfordring for kommunen at få de medarbejdere med i digitaliseringen, som arbejder udenfor administrationsbygningerne med fx vejarbejde og ældrepleje.

I Halsnæs Kommune er der ca. 2500 medarbejdere, som ikke sidder ved en computer til dagligt. Kommunen ønsker at give disse ”varme hænder” nem adgang til digital information på intranettet ved at gøre det muligt at logge på med NemID fra fx deres private smartphone eller pc. Hvis Halsnæs Kommune skulle investere i ekstra licenser til brugeroprettelse af alle medarbejdere i Active Directory (AD), ville det imidlertid blive meget omkostningsfuldt.

Samarbejdet med Globeteam

Med assistance fra Globeteam har Halsnæs Kommune først gennemført en foranalyse, hvor kommunen har fået afklaret deres kortsigtede og langsigtede behov og krav til en adgangsstyringsløsning samt de operationelle og forretningsmæssige fordele, de forventes at kunne opnå ved at implementere en login-løsning baseret på føderationsteknologi.

Efterfølgende er Halsnæs Kommune i samarbejde med Globeteam gået i gang med at implementere en føderationsløsning, som på sigt skal give alle medarbejdere single sign-on til intranettet og en række forretningsapplikationer med NemID eller med deres AD-konto.

Løsningen er baseret på føderationsproduktet Safewhere Identify, som integreres med kommunens AD. Det betyder, at alle brugeroplysninger – og ændringer i disse – automatisk bliver synkroniseret mellem AD og Safewhere Identify.

Safewhere Identify

Safewhere Identify centraliserer al administration af digitale brugeridentiteter og adgange til applikationer og services. Identify giver samtidig giver single sign-on på tværs af alle de systemer, der er koblet til løsningen.

Identify har sin egen indbyggede database, hvor både interne og eksterne brugere kan oprettes. Det udgør et stort potentiale for besparelser i kommunerne, der ofte har mange brugere inden for bl.a. ældrepleje og børneinstitutioner, som ikke ligger i AD.

Fordele

De forventede fordele med løsningen er:
Peter Langvad
Peter Langvad
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 3086 4343 eller pl@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler