Om Globeteam

Esbjerg Kommune – Effektiv single sign-on-løsning

Nem single sign-on adgang til relevante systemer for alle kommunens medarbejdere

Esbjerg Kommune ønskede at skifte platform for medarbejdernes fjernadgang og samtidig skabe mulighed for ægte single sign-on (SSO). I samarbejde med Globeteam udviklede kommunen en effektiv login-løsning baseret på føderation – for alle Esbjerg Kommunes op mod 13.000 medarbejdere.

Læs case

quote_iconKonsulenterne fra Globeteam har ageret professionelt og har en stor viden inden for føderationsområdet. Login-løsningen giver mulighed for at tilbyde Esbjerg Kommunes medarbejdere en sikker, ensartet og brugervenlig adgang til relevante IT-løsninger. Løsningen giver også en enklere brugeradministration og et ensartet sikkerhedsniveau baseret på autentifikationsmetode.” Irene Fabricius Sandager, IT-konsulent, Esbjerg Kommune

Udfordring

En stor del af kommunens medarbejdere anvender IT-løsninger i hverdagen, og kommunen ønskede at tilbyde mere fleksible loginmetoder til sine medarbejdere, der arbejder hjemmefra eller ude i marken. Esbjerg Kommune er unik, idet alle, der indirekte eller direkte arbejder for kommunen, administreres lokalt i Esbjergs Identity Manage-ment System. Kommunen havde derfor brug for en centraliseret løsning, som opfylder behovene for en dynamisk arbejdsplads.

Løsning

Løsningen og udviklingsleverancen er baseret på Microsoft Active Directory Federation Services 2.0 (AD FS 2.0) og Microsoft Unified Access Gateway (UAG). Desuden anvendes Globeteams egne føderationsprodukter, som distribueres fra Globeteams datterselskab Globeware.

Fordele

Globeteam har i samarbejde med Esbjerg Kommune koblet op til NemLog-in, og leveret løsningen rettidigt trods vedvarende forsinkelser ved igangsættelsen af det nye offentlige NemLog-in. Brugerne oplever en enkel adgang til relevante systemer, og IT-afdelingen har fuld kontrol med alle brugere. Genbrug af en SMS-baseret gateway reducerer tillige Esbjerg Kommunes omkostninger til løsningen, da yderligere abonnementer ikke skulle rekvireres.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?