Kundecase

Effektiv login-løsning i Esbjerg Kommune, baseret på føderation

Udfordring

En stor del af kommunens medarbejdere anvender IT-løsninger i hverdagen, og kommunen ønskede at tilbyde mere fleksible loginmetoder til sine medarbejdere, der arbejder hjemmefra eller ude i marken.

Løsning

Globeteam har i samarbejde med Esbjerg Kommune koblet op til NemLog-in, og leveret løsningen rettidigt trods vedvarende forsinkelser ved igangsættelsen af det nye offentlige NemLog-in.

Resultat

Brugerne oplever en enkel adgang til relevante systemer, og IT-afdelingen har fuld kontrol med alle brugere. Genbrug af en SMS-baseret gateway reducerer tillige Esbjerg Kommunes omkostninger til løsningen, da yderligere abonnementer ikke skulle rekvireres.

Single sign-on-løsning giver nem adgang til relevante systemer for alle kommunens medarbejdere

Esbjerg Kommune ønskede at skifte platform for medarbejdernes fjernadgang og samtidig skabe mulighed for ægte single sign-on (SSO). I samarbejde med Globeteam udviklede kommunen en effektiv single sign-on-løsning baseret på føderation – for alle Esbjerg Kommunes op mod 13.000 medarbejdere.

En stor del af kommunens medarbejdere anvender IT-løsninger i hverdagen, og kommunen ønskede at tilbyde mere fleksible loginmetoder til sine medarbejdere, der arbejder hjemmefra eller ude i marken. Esbjerg Kommune er unik, idet alle, der indirekte eller direkte arbejder for kommunen, administreres lokalt i Esbjergs Identity Management System. Kommunen havde derfor brug for en centraliseret løsning, som opfylder behovene for en dynamisk arbejdsplads.

”Konsulenterne fra Globeteam har ageret professionelt og har en stor viden inden for føderationsområdet. Login-løsningen giver mulighed for at tilbyde Esbjerg Kommunes medarbejdere en sikker, ensartet og brugervenlig adgang til relevante IT-løsninger. Løsningen giver også en enklere brugeradministration og et ensartet sikkerhedsniveau baseret på autentifikationsmetode."

Moderne platform med høj sikkerhed

Globeteam tilbød Esbjerg Kommune en løsning, hvor kommunen via en moderne platform og høj sikkerhed kan udstille nøglesystemer for alle Esbjergs medarbejdere – uanset medarbejderens lokation.

Løsningen og udviklingsleverancen er baseret på Microsoft Active Directory Federation Services 2.0 (AD FS 2.0) og Microsoft Unified Access Gateway (UAG). Desuden anvendes Globeteams egne føderationsprodukter, som distribueres fra Globeteams datterselskab Globeware. Disse er anvendt for at øge brugervenligheden igennem et tilpasset brugerinterface og forbedre sikkerheden ved de valgte produkter.

Nye funktioner

Igennem dialog med brugere og IT-afdelingen har Esbjerg Kommune fået en login-løsning baseret på føderation, der tilbyder følgende funktioner. 

Mulighed for at bruge flere forskellige loginmetoder for Esbjerg Kommunes medarbejdere, herunder: 

Mulighed for opkobling til flere af Esbjerg Kommunes medarbejdervendte systemer, herunder:

Føderationsopkobling til Danmarks Miljøportal, som giver Esbjerg Kommunes medarbejdere SSO til Danmarks Miljøportals systemer.

Projektets resultater

Globeteam har i samarbejde med Esbjerg Kommune koblet op til NemLog-in. Brugerne oplever en enkel adgang til relevante systemer, og IT-afdelingen har fuld kontrol med alle brugere. Genbrug af en SMS-baseret gateway reducerer tillige Esbjerg Kommunes omkostninger til løsningen, da yderligere abonnementer ikke skulle rekvireres.

Peder Lind Sørensen Globeteam
Peder Lind Sørensen
Salgsansvarlig

Kan jeg hjælpe?

Vil du høre mere om, hvordan Globeteam kan hjælpe dig med en lignende løsning, så kontakt mig gerne på +45 3074 7474 eller pls@globeteam.com

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler