Konsulent

“Som konsulenter bliver vi betalt for at sige vores mening”

Konsulent


Jesper Krogh er seniorkonsulent i Globeteam, hvor han for nylig fejrede 10-års jubilæum. Her fortæller han om ungdomsaspirationer, fascinationen af infrastruktur og om at tage førerkasketten på.

Hvad ville du gerne være som ung?

“Efter Handelsskolen læste jeg nationaløkonomi på universitetet. Det holdt jeg til i tre måneder, så droppede jeg ud. Det var for langt fra virkeligheden. Derefter havde jeg et par år i den grønne trøje – først som værnepligtig i Gardehusarregimentet og senere som sergent. Da jeg kom ud, troede jeg, at jeg skulle være revisor. Der var noget ved deres målrettede verden, der tiltrak mig. Men efter seks måneder på en ellers alletiders læreplads, syntes jeg ikke længere, det var sjovt. Hver gang, jeg kom ud til kunderne, følte jeg, at jeg var mere til gene end til gavn, og det gik jeg død i. Det var først, da jeg fandt en virksomhed, hvor jeg skulle undervise i brugen af Office-pakken og Windows 95 – og ja, så gammel er jeg – at jeg fandt min hylde. Derfra fik jeg ansættelser i stort set alle de store amerikanske it-virksomheder. Men jeg var aldrig det samme sted ret lang tid ad gangen. Jeg følte mig altid som en del af en stor maskine på en ret ucharmerende måde. Det ændrede sig, da jeg kom til Globeteam.”

Hvordan er Globeteam anderledes som arbejdssted?

“Det afgørende for mig er, at selvom Globeteam efterhånden har fået en pæn størrelse med en pæn omsætning, er huset stadigvæk præget af ekstremt stor passion. De mennesker, der arbejder her, går meget op i deres arbejde, og det smitter af på hele organisationen. Derudover er der en fællesskabsfølelse, jeg ikke har oplevet andre steder – jeg ved, hvem jeg skal ringe til, hvis lokummet brænder, og sådan har mine kollegaer det også med mig.”

Du er ekspert på dit område, men har ikke nogen uddannelse indenfor it – hvordan hænger det sammen?

“Der er mange i det her game, der er autodidakte. Du kan godt læse en masse bøger, men i sidste ende handler det om, om du har flair for it eller ej. Og om du synes, det er så sjovt, at du gider bruge timerne på at holde dig opdateret på teknologierne, tage til konferencer i hele verden, gå til kurser osv. Jeg tror især, at os, der arbejder med infrastruktur, er nødt til at have en forståelse for it, du ikke kan læse dig til. Infrastruktur er en meget kompleks verden, som ikke altid kan forklares, men som skal forstås. Det er lidt den der med sommerfugleeffekten: Små ændringer ét sted kan ende med at få meget store konsekvenser et andet sted. Det kræver et stort overblik at gennemskue sammenhængen.”

Konsulent

Hvad kan du huske, fra da du begyndte i Globeteam?

“Jeg kan huske, at jeg følte en form for ærefrygt, da jeg trådte ind ad døren. Før jeg blev en del af Globeteam, havde jeg mødte mange af deres konsulenter, og de havde alle sammen været super dygtige. Selv at blive en del af det omdømme var stort. Den anden ting, jeg kan huske, er, at der fra første dag var en meget stor hjælpsomhed fra kollegaer og ledelse. Jeg satte mig rundt om et bord med en direktør, og selvom han ikke er jyde, havde han – og har stadig – nogle jyske værdier, som er kendetegnende for hele kulturen i Globeteam.”

Hvad har ellers været kendetegnende for dine 10 år i Globeteam?

“Før jeg begyndte, spekulerede jeg over, om jeg nu også kunne få nok arbejde, men jeg har aldrig gået rundt uden noget at lave – i hvert fald ikke ufrivilligt. Jeg prioriterer at holde 6-7 ugers ferie om året og synes, det er fedt, jeg er landet et sted, hvor det kan lade sig gøre. Så længe, jeg holder, hvad jeg har lovet mine kunder og mine kollegaer, har jeg stor frihed til at indrette mit liv, som jeg har lyst. Det føles meget privilegeret.”

Hvad har været din største professionelle succes i din tid hos Globeteam?

“Jeg kan ikke – og jeg må sikkert heller ikke – nævne konkrete projekter, men der har været mange gode. Det sjove for mig kan som regel koges ned til, at der er en svær nød, jeg skal være med til at knække, og så handler det om at finde nogle forskellige måder at knække nøden på. Jeg kan godt lide at tage førerkasketten på, få kunden med på en ide og se den ide realiseret over tid med et positivt udfald.”

Hvad har du lært i løbet af dine 10 år hos Globeteam?

“Som konsulenter bliver vi betalt for at sige vores mening. Kunderne forventer, at vi udfordrer dem. Så kan der selvfølgelig komme et tidspunkt, hvor de også forventer, at vi bare klapper hælene sammen, og så er det sådan, det er. Men det, jeg bliver betalt for, er at sige: Jeg har gjort noget lignende før, lad os gå i den her retning.”  

Hvad har overrasket dig mest ved dig selv gennem årene?

“Når jeg kigger på mig selv som helt ung konsulent versus den konsulent, jeg er i dag, er det tydeligt, at jeg i dag er meget mere bevidst om, hvor meget relationer, empati og personlighed betyder. Hvor vigtigt det er, at jeg eksempelvis ved, hvordan jeg skal agere i et bestemt forum, når jeg kommer ud i en organisation. Man kan være nok så dygtig og belæst, men hvis ikke man kan kommunikere med andre mennesker, kommer man ikke langt.”

Bliv konsulent

Bliv en del af Globeteam

Er du interesseret i at blive konsulent i Globeteam, så udfyld formularen og upload evt. dit CV. 

Du kan også skrive direkte til mig på pda@globeteam.com

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler