Kursus

DORA kursus

Dette DORA kursus har til formål at give en indføring i DORA-forordningen, dens historie, struktur og krav samt bibringe kursusdeltagere råd og anbefalinger i forbindelse med DORA-implementering og kommunikation.

Varighed

5 timer

Pris i DKK

5.000,-

Sprog

Dansk

Tilmeld dig nu

DORA forordningen - Formål og krav

DORA har sit udspring i den stadig stigende digitalisering af den europæiske finansielle sektor. DORA sigter overordnet på at fremme sikkerheden og effektiviteten i den digitale finansielle sektor ved at indføre ensartede krav og regler på tværs af EU-landene.

Med forordningens adoption i januar 2023 træder denne i kraft januar 2025. Med kurset får du den nødvendige indsigt til at påbegynde arbejdet med DORA, navigere i forordningens løbende implementering samt kommunikere centrale temaer og relevans for din organisation. Kurset vil tillige belyse de typiske faldgruber samt centrale udfordringer i forbindelse med DORA-implementering.

Kurset består af 3 dele. I første del gennemgår vi forordningens struktur, indhold og generelle krav. I anden del gennemgår vi en række cases med det formål at belyse nogle praktiske udfordringer i forbindelse med arbejdet med DORA. Tredje del vil, for at sikre at kursets ideer og koncepter kan operationaliseres i deltagernes egne organisationer og kontekst, tage udgangspunkt i spørgsmål og problemstillinger fra deltagernes egne organisationer.

Der er ingen krav til kompetencer for deltagelse i kurset. Det er således ikke en forudsætning, at du har kendskab til hverken IKT (Informations og Kommunikations Teknologi), jura, cyber- eller informationssikkerhed. 

Indhold

Vi kommer igennem disse emner på kurset:

Udbytte

Det får du med hjem:

Målgruppe

Kurset er særligt værdibringende for IT-sikkerhedsansvarlige, Compliance Officerer, Audit Officerer, Risk Managers og andre ledere som arbejder med GRC i finansielle virksomheder eller i organisationer, som er leverandører til finansielle virksomheder.

Praktisk info

Underviser på dette kursus

Tue Jagtfelt er senior risiko- og sikkerhedsrådgiver i Globeteam med særlige kompetencer indenfor cybersikkerhed, IT-styring, ledelse, strategi og informationssikkerhed med hovedvægt på regulering, revision, risikostyring, overensstemmelse og efterlevelse. Tue har mange års erfaring med undervisning fra en række konsulenthuse og har undervist på universitært niveau i både Danmark og i udlandet. Tue har tillige faciliteret workshops og fungeret som foredragsholder og panelstyrer ved flere konferencer.

Jesper er senior sikkerhedsrådgiver i Globeteam med fokus på teknisk sikkerhedsarkitektur. Jesper lægger særlig vægt på at få forretningskrav, revisionskrav og tekniske krav til at hænge sammen på en bæredygtig og værdiskabende måde. Jesper har praktisk erfaring som sikkerhedsarkitekt i bl.a. den finansielle sektor og har undervist omkring tekniske tiltag i sin tidligere rolle som løsningsarkitekt hos en af verdens største IT-sikkerhedsleverandører. Jesper er også en erfaren workshop-facilitator og indlægsholder på konferencer.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler