Uanset om det er et cyberangreb, en naturkatastrofe eller en anden form for uforudset hændelse, er det vigtigt at være forberedt! Det betyder, at du har en plan klar, der kan udfoldes øjeblikkeligt, så I minimerer forstyrrelser og skader på virksomheden.
På dette kursus får du indsigt i problematikker og synergier på tværs af organisationen, så du efterfølgende kan sikre, at jeres procedurer, planer og tilgange forankres bredt.
”Øvelse gør mester” er et godt dansk ordsprog. Og indenfor beredskab og krisehåndtering er det helt afgørende, at man får øvet scenarier relateret til de krævede sikkerhedskrav og foranstaltninger. På kurset arbejder vi derfor med cases og øvelser, hvor teoretiske rammer integreres med praktiske scenarier, som du kan implementere, når du kommer tilbage til din organisation. Vi fokuserer ligeledes på, hvordan effektiv intern og ekstern kommunikation spiller en vigtig rolle for medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere både før, under og efter en sikkerhedshændelse.
Kurset – der er et 2-dages kursus – er for alle, der ønsker at komme på forkant med og forstå truslerne mod OT-miljøerne, samt hvad beredskab, sikringsforanstaltninger, træning og forståelse på tværs af organisationen kan gøre for organisationens evne til at komme godt videre.
Der vil være fokus på NIS2 og Critical Entities Resilience-direktivet (CER-direktivet), der begge forventes at træde i kraft i dansk ret i 2025. NIS2-direktivet har til formål at øge kravene til beskyttelse af samfundsvigtig infrastruktur i det digitale domæne, hvor CER-direktivet har samme formål i det fysiske domæne.
Der er ingen krav til kundskaber for deltagelse på kurset, men der er fokus på snitflader mellem beredskab/krisehåndtering og OT. Det kan derfor være en fordel, at du arbejder i en virksomhed med OT-miljø, når vi bringer udfordringer og løsninger i spil.