Om Globeteam

Windows Server 2003 support stopper

Support på Windows Server 2003 stopper den 14. juli 2015. Efter denne dato vil assisteret support fra Microsoft frafalde, og der vil ikke længere blive udgivet sikkerhedsopdateringer og rettelser til systemet, hvorefter virksomhedens servere kan blive sårbare over for hackerangreb. For mange er dette ikke en nyhed.

Når vi alligevel vælger at udsende en nyhed om, at Microsofts support ophører, skyldes det, at vi oplever, at mange danske virksomheder ikke er forberedte og kender konsekvensen af et uundgåeligt platformsskifte.

En komplet udfasning af Windows Server 2003 er en tidskrævende opgave og kræver stor involvering fra forretningen og individuelle projekter for hvert system, der ikke kan opgraderes og skal udskiftes. Du bør derfor allerede nu se på, hvordan du kommer videre. Globeteam kan hjælpe dig med at komme succesfuldt i mål.

quote_icon  Business leaders may not be aware of the risks they will face if Windows Server 2003 systems are not migrated, leaving IT leaders at fault for the incomplete disclosure if problems later arise.”  Kilde: Make Migration From Windows Server 2003 a Priority, Before Support Ends in July 2015, published 18 June 2014

Microsoft vurderer, at der er mere end 60.000 servere med Windows Server 2003 i produktion i Danmark. Tallet er ganske stort, og flere eksperter mener, at opgraderingen bliver en udfordring på højde med år 2000 problematikken. Dertil kommer, at mange af de ældre systemer er baseret på 32-bit teknologi og ikke kan opgraderes, så de understøtter en nyere Windows Server 2012 R2, hvorfor du risikerer, at ældre forretningskritiske applikationer kører på en usikker og usupporteret platform.

Vi er i dialog med virksomheder, som er gået i gang med udfasningen af Windows Server 2003, og de har erfaret, at udfasningen ikke kun er en drifts- og en infrastrukturopgave, men i høj grad også et forretningsprojekt, hvor forretningen skal involveres i at finde afløsere for de ældre systemer, der ikke kan opgraderes. Globeteam kan tilbyde en helhedsorienteret metode, hvor vi både inddrager it og forretningen for at øge sikkerheden og værdiskabelsen for din virksomhed.

Kom godt i gang!

Globeteam har udarbejdet en velafprøvet metode til at hjælpe vores kunder med at identificere problematikker og komme succesfuldt igennem projektet. Vi har endvidere indgået et samarbejde med Microsoft, der giver os adgang til de metoder, værktøjer og ikke mindst erfaringer, som Microsoft har gjort hos nogle af de største virksomheder.

Vi anbefaler vores kunder at tage kontakt til undertegnede for en indledende dialog om processen og omfanget af problemet. Dernæst anbefaler vi en scanning af jeres infrastruktur for at få et billede af, hvilke systemer der er påvirket af, at Microsofts support ophører. Her vil vi også identificere systemer med SQL 2005, som går end of support i april 2016, da disse to problematikker ofte hænger sammen.

Den videre proces vil afhænge af problemets karakter, men vil bestå af et infrastruktur spor, samt et business spor, hvor vi involverer nogle af landets mest erfarne infrastrukturarkitekter og management- og proceskonsulenter. Vi tilbyder:

 • Indledende møde med interessenter
 • Workshop for at identificere problemets karakter
  • Opsætning af infrastruktur scanning
  • Bearbejdning af data
  • Gennemgang af data med interessenter
  • Opdeling af systemer i kategorier
 • Infrastruktur sporet
  • Vil have fokus på de ikke-komplekse systemer
 • Business sporet
  • Vil have fokus på systemejerne, og sammen med disse evaluere alternativer til den udgående platform
  • Business sporet vil ligeledes have fokus på Sourcing strategi sammen med CIO ifm. denne udskiftning, da det kan give mening at kigge på cloud baserede løsninger
 •  Samlet projektstyring og roadmap for udfasning af Windows Server 2003 platformen

Du kan læse flere af Gartners anbefalinger her

Kontakt:

Peder Lind Sørensen
E-mail: pls@globeteam.com
Mobil: +45 3074  7474

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov


Er du Interesseret i at høre mere?

Få vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og bliv inspireret af spændende kundehistorier

Email

Fornavn

Efternavn

VirksomhedOptimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?