Udvikling

RPA

Robotic Process Automation

RPA (Robotic Process Automation) er et stykke software, der kan interagere med en computer, som mennesker gør det. RPA har et stort effektiviseringspotentiale i automatiseringsprojekter og kan betyde mærkbare forretningsmæssige fordele for din virksomhed eller organisation. Globeteam bistår dig gennem hele forløbet i din virksomheds eller organisations RPA-projekt fra kortlægning og modenhedsvurdering af processerne over udvælgelse og implementering til drift.

Hvorfor RPA?

RPA gør virksomheder og organisationer i stand til at integrere med alle former for systemer – moderne såvel som ældre og komplekse legacy-systemer. Dette kan man gøre uden behovet for at skrive tung integrationskode mellem systemerne, hvilket sammen med forretningspotentialet ved automatisering er en stor force.

RPA kan med andre ord hjælpe med til at nedbringe antallet af monotone opgaver, uanset om opgaverne f.eks. udføres via en eksisterende Citrix-installation, SAP-klient eller andre applikationer. Disse er traditionelt set ressourcekrævende at integrere med. I andre tilfælde er en kodet integration en umulighed, hvis kildekoden til systemet ikke længere eksisterer, eller hvis systemet er proprietært.

Robotic Process Automation kan omgå de problemer og understøtte den digitale transformation i organisationen. Virksomheder og organisationer vælger derfor som regel RPA for at:

 • Yde bedre service
 • Sikre at forretningsgange overholdes ved at køre den samme proces hver gang
 • Sikre at forretningsgange kan auditeres ift. sikkerhed og anden regulering
 • Øget skalering ved at kunne køre flere forretningsgange samtidigt og hurtigere
 • Dedikere den menneskelige arbejdskraft hen, hvor det giver bedre mening
 • Reducering af omkostninger
 • Øget medarbejderglæde ved mindre monotont arbejde

Sådan gør Globeteam

Globeteams metode består af fire trin, som spænder fra en indledende analyse med fastlæggelse af modenhedsniveauet og helt frem til gevinstrealisering og drift af den implementerede løsning.

Læs om de fire modenhedsniveauer her

slide1

Klik her for at se trin 2 ”Screening af processer” i større format

RPA er dog ikke altid den rigtige løsning, og RPA har grundet den hype, der har været om begrebet, allerede fået et kælenavn indenfor it og digitalisering, nemlig: “it-branchens gaffatape”.

I Globeteam mener vi, at god rådgivning er essentielt i forhold til at kunne vurdere, om RPA er en farbar vej at gå eller ej, og om hvad et eventuelt alternativ kan være.

I Globeteam har vi udviklet softwarerobotter og chatbots, som højner serviceniveauet på meget forskellige områder. Så hvis du står med et område, hvor du er i tvivl om, hvorvidt en softwarerobot eller bot kan anvendes, er det blot at rette henvendelse til os.

Kontakt Globeteam

Globeteam kan hjælpe jer med RPA fra start til slut og dækker bredt over de fornødne kompetencer, herunder forretningsanalyse, udvikling/automatisering og drift.

Mikkel Hempel
E-mail: mhe@globeteam.com
Mobil: +45 9389 2900

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com

Mobil: +45 3086 4343

Konkrete brugseksempler

I Københavns Kommune benyttes RPA bl.a. til at automatisere forretningsgangen for udfærdigelse af fratrædelsesbreve. Dette sparer kommunen for op til 800 manuelle udførsler af størstedelen af opgaven om måneden. Processen arbejder på tværs af fem selvstændige systemer, hvorfra data til det endelige brev stykkes sammen.

Foruden fratrædelsesbrevet har Københavns Kommune også implementeret:

 • Svar på ansøgning om tilskud til tandlægebehandling
 • Afstemninger af kontantkasser
 • Lønkørsel af refusioner
 • Indberetning af engangstillæg i lønsystem
 • Udsending af breve i forbindelse med organisationsændringer

Der findes et hav af andre gode eksempler, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Som tommelfingerregel kan næsten alt automatiseres, og det er derfor vigtigt at vurdere sine forretningsgange og sammenholde udviklingsomkostninger med besparingspotentiale.

Står du med et område, hvor du er i tvivl om, hvorvidt RPA kan anvendes, er det blot at rette henvendelse til os. Det er helt uforpligtende.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?