Udvikling

Brugerstyring med føderation

123

Styrk brugervenligheden og effektiviteten med en føderationsløsning

Opnå effektiviseringsgevinster og styrk tilgængeligheden af dine digitale systemer og services ved at give medarbejdere, partnere og kunder ét samlet login – også kaldet single sign-on – til alle relevante applikationer, uanset om de er placeret i organisationen, hos partnerorganisationer eller i skyen. Med en føderationsløsning forbedrer du brugervenligheden og adgangssikkerheden og opnår samtidig store besparelser på brugeradministration.

Der er mange gode grunde til at investere i en føderationsløsning. Måske ønsker du at spare ressourcer til it-administration og helpdesk. Måske har du behov for at tilbyde eksterne brugere som kunder, medlemmer eller samarbejdspartnere single sign-on adgang til dine digitale løsninger, eller måske oplever du et behov for at kommunikere effektivt med alle medarbejdere i organisationen.

Føderationsløsninger til alle ambitionsniveauer

I Globeteam har vi opbygget en helt unik kompetence inden for bruger- og adgangsstyring baseret på føderationsteknologierne Active Directory Federation Service (AD FS) og Safewhere. Siden 2007 har vi leveret flere føderationsløsninger til både offentlige og private organisationer. Herunder bl.a. Odense Kommune og Danmarks Miljøportal. Vores store erfaring gør, at vi kan tilbyde din organisation en unik føderationsløsning, som modsvarer jeres ambitioner i relation til bruger- og adgangsstyring.

Afklar hvilke direkte besparelser, du kan opnå med føderation

For at afklare hvilke fordele du kan opnå med en føderationsløsning, gennemgår vi i fællesskab din eksisterende it-infrastruktur. Vi tager udgangspunkt i, hvordan du autentificerer dine brugere mod forskellige systemer, opbevarer deres informationer, samt hvilke applikationer og logins de anvender. På den baggrund kommer vi med forslag til direkte besparelser og effektiviseringsgevinster samt et oplæg på den tekniske løsning.

Eksempler på de forretningsmæssige gevinster, du kan opnå med en føderationsløsning, er:

  • Øget produktivitet. Medarbejderne bruger mindre tid på logins i løbet af en arbejdsdag.
  • Frigivelse af ressourcer hos helpdesk. Da hver bruger kun har et password, falder antallet af supportsager om eksempelvis udløbne eller glemte passwords.
  • Sikrere og mere kosteffektiv brugeradministration. Med føderation administreres brugerne ét centralt sted, og det er muligt at slette ophørte medarbejdere i alle systemer samtidig.
  • Større fleksibilitet. Applikationer og services kan flyttes til fx ”skyen” og deles med samarbejdspartnere, uden det medfører ændringer af løsning og login, ligesom løsningen kan tilgås fra alle typer af stationære og mobile enheder.
  • Reducerede omkostninger til licenser. Det er ikke nødvendigt at oprette en it-konto til alle brugere, for at de kan få adgang til organisationens systemer.
  • Øget passwordsikkerhed. Da hver bruger kun har et password at huske på, er der mindre risiko for datalæk som følge af svage passwords og genanvendelse af det samme password på tværs af flere systemer.
  • Bedre service for kunder og samarbejdspartnere. Mulighed for at give eksterne brugere direkte single sign-on adgang til afgrænset information i organisationens systemer.

Minimer risici med en føderationsløsning bygget af standardprodukter

Vi udvikler alle vores føderationsløsninger på baggrund af gennemtestet og veldokumenteret standardteknologi, hvormed vi reducerer omkostninger, risici og tidsforbrug i implementeringsprocessen. Det er ligeledes en fordel for dig, at en del af føderationsteknologien er udviklet af Globeteam selv, idet vi meget hurtigt kan tilføje ny funktionalitet, som din organisation måtte efterspørge.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?