Er det tid til at genbesøge jeres outsourcingkontrakt?

Skrevet af
Globeteam
Artikel

Del indlæg

Prisstigninger er en oplagt mulighed for at revurdere kvaliteten af services og leverancer i jeres outsourcingkontrakt

Har jeres IT-leverandør valgt at regulere prisen på jeres outsourcingkontrakt med henvisning til de stigende elektricitetspriser?

På baggrund af denne markedspåvirkning kan de fleste kunder opnå en bedre forhandlingsstyrke overfor leverandøren.
Så måske er det nu, I skal overveje, om I skal indgå i en dialog med jeres leverandør omkring den oplevede kvalitet og få genbesøgt de IT-services, der leveres? Måske trænger IT-leverancerne og samarbejdsorganisationen også til en regulering?

Det er baggrunden for to artikler skrevet af vores sourcing specialister, som kommer med deres bud på, hvilke områder der med fordel kan indgå i en sådan dialog. 

Hvordan fungerer samarbejde, kommunikation og support? 

Hvad er det væsentligt at få med, når I genbesøger jeres outsourcingkontrakt? Vi anbefaler jer at overveje følgende spørgsmål:

  • Hvordan fungerer samarbejdet med jeres IT-leverandør? Har I en god og klar kommunikation uden hyppige misforståelser? En indikation på, at samarbejdet ikke fungerer optimalt, kan fx være, hvis der ofte er behov for at køre flere iterationer omkring simple opgaver.
  • Er der styr på dokumentationen og generelt gode processer omkring Knowledge Management? Er der effektiv onboarding af nye medarbejdere hos IT-leverandøren, så I som kunde ikke oplever en forskel i kvaliteten?
  • Leveres der til aftalt tid, og er det altid nemt at følge med i f.eks. status på åbne opgaver?
  • Modtager I brugbar rapportering til at mitigere problemer og evt. fremtidige nedbrud? Samt statistikker der kan hjælpe jer med at optimere jeres IT-forretning?
  • Oplever I jeres IT-leverandør som en partner, der hjælper jer med at blive mere agile og opnå fordele i den digitale verden? Er det eksempelvis en prioritet at optimere jeres infrastruktur med løbende udviklings- og forbedringsforløb? Dette spørgsmål går vi mere i dybden med i vores næste artikel.
  • Har jeres IT-leverandør en god indsigt i samt forståelse af jeres IT- og forretningsprocesser? Bliver opgaverne håndteret med fokus på værdi og høj kundetilfredshed?
  • Hvis jeres behov for IT-support kan være varierende, eksempelvis afhængig af sæson, har I så mulighed for en skalérbar løsning i jeres nuværende kontrakt?

Måske forbliver prisen for jeres outsourcingkontrakt uændret – men det gør ikke nødvendigvis ovenstående reflektioner irrelevante, det kan meget ofte vise sig frugtbart at indgå i en dialog!

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
2. november 2023
SAP S/4HANA – få styr på roadmap og migreringsstrategi
Realiser det fulde forretningspotentiale af SAP S/4HANA med en målrettet køreplan & strategi for migreringen. I denne artikel deler SAP ekspert Aamir Bilal Chaudhry sine erfaringer omkring roadmap og valg af migreringsstrategi
3. oktober 2023
Mød Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam
Lars Lykke Olsen, SAP-konsulent hos Globeteam, fortæller om, hvordan han har fokus på at hjælpe kunderne med at høste den fulde forretningsværdi af deres nye SAP S/4HANA-platform

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler