Om Globeteam

Cloud: Test og udvikling

Cloud er oplagt til at afprøve nye systemer og forretningskoncepter – billigt og fleksibelt.

Mange virksomheder starter med at anvende cloud i forbindelse med, at de har behov for at oprette midlertidige it-miljøer til udvikling og test af systemer, mens de etablerer og udvikler en on-premise infrastruktur. 

Når det kommer til at opsætte nye miljøer, hvor it-systemer kun skal bruges kortvarigt til fx udvikling og test, er der både økonomiske og driftsmæssige fordele ved at anvende cloud. Det er dyrt at investere i den nødvendige infrastruktur on-premise, mens man i clouden kan sætte nye miljøer op i løbet af få timer – og lukke dem ned igen lige så hurtigt, uden at skulle betale for mere end lige præcis den kapacitet, man har brugt.

I clouden undgår man samtidig at påvirke det eksisterende miljø eller system under test og reducerer derved risikoen for nedetid. Når virksomheden efterfølgende er klar til at installere den nye udgave i produktionen, bytter man blot det midlertidige miljø om med produktionen.

Yderligere fordele ved at lægge test og udvikling i skyen er:
  Ensartethed. Med cloud er det enkelt at etablere nye miljøer efter tilpassede opskrifter, så udviklere og testere altid har ensartede systemer at arbejde på, hvilket nedbringer mængden af fejl og ændringer væsentligt.
Udviklere kan administrere it-systemer. Udviklere og testere har ofte behov for administrativ adgang til udviklings- og testsystemer på et niveau, der ikke tillades i virksomhedens produktionsmiljø. Med cloud er det hurtigt og let at give udviklere og testere mulighed for selv at oprette og nedlægge it-systemer inden for veldefinerede rammer, uden at det påvirker virksomhedens øvrige driftsmiljø.
Samarbejde med eksterne parter. Ved udvikling og test af nye løsninger samarbejder virksomheder i stigende grad med en mange forskellige interessenter og projektdeltagere. Her gør cloud det meget enkelt at give alle parter lige adgang til projektmiljøer, udvikling og deling af projektdokumentation, hvilket kan være en væsentlig praktisk og sikkerhedsmæssig udfordring med on-premise it-systemer.

Nogle gange er beslutningen om at anvende cloud til test og udvikling led i en bredere, strategisk beslutning om at tænke cloud first – læs mere om cloud som strategisk tilgang her

Case: Danmarks Miljøportal

Med en cloud-first tilgang til udvikling har Danmarks Miljøportal reduceret omkostninger og time-to-market i udviklingen af nye slutbrugerløsninger:

Cloud har betydet et paradigmeskift for, hvordan Danmarks Miljøportal udvikler it-systemer. Ved at identificere og udnytte relevante Azure-tjenester og -komponenter mest muligt har vi realiseret en besparelse på ca. 20 % på udviklingssiden. For forretningen betyder det, at vi kan levere nye systemer med langt færre omkostninger og med en hurtigere time-to-market,” siger Niels Høgsted, sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal.

Læs casen her

Globeteam kan hjælpe med migrering og udvikling af nye løsninger i skyen

Vil I sætte turbo på jeres udvikling i skyen? Globeteam anvender et gennemprøvet framework til at vurdere, hvordan I kommer nemmest fra start på jeres cloud-rejse.

Læs mere her

I gang med cloud? Kontakt:

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?