Om Globeteam

Cloud: Strategisk beslutning

Gør cloud til et strategisk valg og styrk forretningens evne til innovation

Vil din virksomhed gerne spare omkostninger til vedligehold, drift og udvikling af jeres applikationer – og nemmere kunne outsource udviklingsopgaver? Har I et ønske om at opnå̊ effektivitet og innovation på tværs af forretningsområder og applikationer?
I nogle tilfælde er Cloud et strategisk valg, som bunder i et ønske om at transformere forretningen grundlæggende.

Overgangen til en cloud-baseret applikationsplatform er vejen til at opnå effektivisering og omkostningsbesparelser:

  • I reducerer eller eliminerer virksomhedens behov for at opretholde egne datacentre samt reducerer eller eliminerer behovet for at administrere hardware- og softwareopdateringer.
  • Også på udviklingssiden er der penge at spare. Med cloud bliver det lettere at outsource udviklingsopgaver til eksterne leverandører eller skifte leverandør, da systemerne i cloud ikke skal kodes fra bunden, men bliver bygget af standardkomponenter. Det giver en mere ensartet applikationsarkitektur, som en ny udvikler kan sætte sig ind i på bare få timer.
  • Det er nemt at oprette og nedlægge nye test- og udviklingsmiljøer, så virksomheden får større frihed til at eksperimentere med og prøve nye løsninger af. Du kan læse mere om at anvende cloud til test og udvikling her

Hvis virksomheden fx udvikler web-, mobil- eller spilapps, kan cloud-miljøet hjælpe jer med hurtigt at skabe oplevelser på tværs af platforme, som kan skaleres, efterhånden som brugerbasen vokser.

Den strategiske cloud-rejse giver mulighed for at betragte jeres it-økosystem og dets muligheder for modernisering fra en overordnet synsvinkel. Det kræver dog en god handlingsplan, hvor I ser på hvert enkelt program og vurderer, hvordan det kan inkorporeres i det nye miljø i en cloud-løsning. Kan det betale sig at investere yderligere i bestemte programmer? Skal nogle programmer afvikles? Osv.

Bliv klogere på, hvordan du kan udforme en cloud-first strategi, som omfatter både nyudvikling og migrering. Læs Globeteams guide her

Case: Danmarks Miljøportal

Danmarks Miljøportal har med en strategisk og gradvist mere avanceret brug af cloud forbedret adgangen til miljødata ved at reducere omkostninger og time-to-market ved udvikling af nye slutbrugerløsninger.

Cloud har betydet et paradigmeskift for, hvordan Danmarks Miljøportal udvikler it-systemer. Ved at identificere og udnytte relevante Azure-tjenester og -komponenter mest muligt har vi realiseret en besparelse på ca. 20 % på udviklingssiden. For forretningen betyder det, at vi kan levere nye systemer med langt færre omkostninger og med en hurtigere time-to-market,” siger Niels Høgsted, sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal.

Læs casen her

Få hjælp til at udforme en handlingsplan for jeres cloud rejse

Globeteam kan hjælpe med at kortlægge og udarbejde en handlingsplan for, hvordan og i hvilken rækkefølge og tempo I skal migrere jeres applikationer til cloud for at opnå den største værdiskabelse. Det gælder også i tilfælde, hvor I måske allerede har nogle af jeres systemer i cloud, men mangler en langsigtet strategi for anvendelsen af cloud.

Vi anvender et gennemprøvet framework, som du kan læse mere om her

I gang med cloud? Kontakt:

Peter Langvad
E-mail: pl@globeteam.com
Mobil: +45 30864343

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?