Skærpet fokus på rekruttering, onboarding og fastholdelse

Skrevet af
Globeteam
Nyhed

Del indlæg

Unik forretningsmodel. Selvbestemmelse. Frihed.

I Globeteam har vi de sidste år haft fokus på flere initiativer, der foruden vores forretningsmodel kan styrke vores position som en attraktiv konsulentvirksomhed med plads til udvikling og selvledelse. IT-branchen slås i øjeblikket om de lysende talenter og efterspørgslen bliver kun større, hvorfor vi som konsulenthus har styrket vores rekrutteringsindsats yderligere, men også vores onboarding proces og fastholdelse af vores konsulenter.   

”Der er for få kandidater i IT-branchen i øjeblikket, og vi har i Globeteam derfor været nødsaget til at gøre mere, end vi har gjort tidligere for at tiltrække de rette konsulentkompetencer,” siger Philip Dall, Director Of Human Resources hos Globeteam.  

For at sætte skub i konsulenttilgangen etablerede Globeteam ved udgangen af 2021 en rekrutteringsfunktion, som i et tæt samarbejde med ledelsen af Globeteams forretningsområder hjælper med at udvælge, kontakte og gennemføre samtaler med udvalgte kandidater. 

Læs mere om vores tilgang til rekruttering, og hvad du kan forvente, når du søger hos os. 

”Vi kan se, at vores øget fokus på rekruttering af konsulentkompetencer har båret frugt. Vi lykkedes med at tiltrække 21 nye konsulenter i 2021 og hele 25 konsulenter i de første fire måneder af 2022, hvor vi satte yderligere skub i rekruttering af it-kompetencer og managementkonsulenter,” siger Philip Dall.   

Konsulenttilfredshed og høj grad af frihed  

Men en ting er at lykkedes med at rekruttere, noget andet er at fastholde vores i forvejen etablerede konsulenter samt de nye konsulenter, som vi løbende får ombord i Globeteam. Og hvordan gør man så det i en branche, hvor konkurrencen om konsulenterne er meget stor? 

”Flere af vores konsulenter kontaktes løbende af headhuntere. Der er hårdt brug for IT nu, og vores konsulenter er så fagligt stærke og meget erfarne, at de er eftertragtede. Vi skal som virksomhed derfor gøre os attraktive. Vores konsulenter tjener godt, hvilket er et konkurrenceparameter, men andre faktorer spiller også ind på konsulenttilfredsheden i længden.

For at blive klogere på nogle af de træk, der gør, at vores konsulenter trives i Globeteam, fik vi for et par siden Korn Ferry til at gennemføre to erhvervspsykologiske test af 25 % af konsulentstaben for at finde frem til, hvad der motiverer og driver vores konsulenter. Undersøgelsens resultat og konkrete anbefalinger bruger vi i vores rekrutteringsproces både i forhold til tiltrækning samt til onboarding og fastholdelse.

”I Globeteam arbejder vi i flere dele af vores virksomhed på at fastholde en høj tilfredshed. Korn Ferry analysen viste, at det er vigtigt, at vores konsulenter oplever en høj grad af frihed og selvbestemmelse i forhold til kundeopgaver for at bevare et højt engagement. Men også, at de oplever en mulighed for at udvikle sig og udnytte deres potentiale”, siger Philip Dall. 

Globeteam bygger på en attraktiv samarbejdsmodel, der netop giver konsulenterne mulighed for mere frit at tilrettelægge deres tid og have adgang til de spændende og større opgaver i både offentlige og private virksomheder og i forskellige brancher. 

”Konsulenterne har qua vores forretningsmodel mulighed for at skalere op og ned – og arbejdet kan i højere grad tilgodese den enkeltes behov. Helt i tråd med ambitionerne om det fleksible arbejdsmarked i Danmark. Hertil kommer et stærkt fokus på vidensdeling, samarbejde og samtidig god plads til det sociale”, siger Philip Dall.  

 

Effektiv onboarding og fastholdelsesproces

Foruden en mere proaktiv rekrutteringsindsats er en effektiv onboarding- og fastholdelsesproces af vores konsulenter vigtig, hvis vi i Globeteam skal indfri vores vækstplaner og kundernes efterspørgsel efter konsulentkompetencer. 

Rekruttering er ikke nogen omkostningsfri proces og skal støttes op af en effektiv og struktureret onboardingproces, så konsulenterne kommer hurtigt i gang på kundeopgaver og føler sig velinformerede og som en integreret del af Globeteams forretningsmodel og virksomhedskultur.   

”Når vi får en konsulent ombord, skal vi have en stærk onboardingproces, der sikrer, at konsulenten kommer hurtigt og godt i gang, samtidig med at konsulenterne bliver klædt på til at opretholde det høje niveau vores kunder forventer, siger Philip Dall. 

Efteruddannelse er et andet initiativ. Teknologien udvikler sig hele tiden, og vi skal som konsulenthus og leverandør af kvalitetsservices gøre det samme for at få adgang til de spændende opgaver. Efteruddannelse af vores konsulenter er derfor et andet vigtigt element i vores fastholdelsesstrategi. Fra centralt hold arrangerer Globeteam kurser, ligesom de enkelte teamledere bidrager til, at deres teammedlemmer deler viden og opkvalificerer faglige kompetencer.

”Som led i vores stigende fokus på HR-området, har jeg også set på, hvad Globeteam kan gøre for at bidrage til, at vi bliver ved med at have markedets bedste konsulenter. Foruden opkvalificering af konsulenternes tekniske kompetencer, som vi faciliterer kurser inden for via kursusudbydere, arrangerer vi også kurser i strategisk salg og kommunikation, som kan styrke konsulenternes kommunikation med vores kunder” siger Philip Dall.

 

Globeteam var et naturligt valg for mig, da jeg først forstod konceptet, potentialet og hvilke mennesker, der er involveret i organisationen. Som selvstændig søgte jeg efter andre, som stod i samme situation som mig. I Globeteam får jeg et stærkt fagligt fællesskab med ligesindede, uafhængighed og friheden til enten at indgå i de mange opgaver, som Globeteam indhenter via deres netværk og rammeaftaler, som vi har med både offentlige organisationer og private virksomheder eller at vælge mine egne kundeprojekter, som jeg bringer fra mit eget netværk,” siger Allan Houmann Nielsen, ledelseskonsulent i Globeteam."

Philip Dall - Globeteam
Philip Dall
HR Direktør

Kan jeg hjælpe ?

Vil høre om dine muligheder som konsulent i Globeteam, så kontakt Philip Dall på pda@globeteam.com eller mobil +45 3029 3366

Andre læste også
19. februar 2024
Deltag i sikkerhedsseminar d. 12. marts kl. 9-12
I samarbejde med Microsoft og BlueVoyant inviterer Globeteam til sikkerhedsseminar. Deltag og bliv klogere på, hvorfor komplekse trusler kræver holistisk beskyttelse.
12. februar 2024
Globeteam søger en Senior Operations Specialist til Managed Service
Globeteams Managed Service team søger en Senior Operations Specialist. Har du stor erfaring med optimering og skalering af IT-drift, standardisering af processer, risikostyring samt dataanalyse og rapportering, er du måske vores nye kollega.
1. februar 2024
Globeteam henter ny managing director hos Netcompany
Globeteam har ansat Andreas Strandbygaard som ny managing director. Andreas kommer fra en ledende stilling hos Netcompany og tiltræder jobbet i Globeteam den 1. februar.

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler