Om Globeteam

Se føljeton om føderation

Anvendelse af føderationsteknologi er kommet for at blive i kommunerne – ikke mindst fordi Rammearkitekturen forudsætter, at kommunerne tilkobler sig til KOMBITs løsninger via føderation.

Rammearkitekturens valg af føderation er ikke ”bare” et tilfældigt teknologivalg, men en afgørende forudsætning for at monopolbruddet kan lykkes.

Tidligere (og det vil sige stadigvæk) spillede KMD’s systemer og deres brugerstyring via LOS en central rolle i kommunernes brugerstyring, og det er en af de ting, som monopolbruddet gør op med – KMD (eller andre leverandører) skal ikke ”eje” brugeren – det skal kommunen selv. Autorisation af brugeren gennem login skal trækkes ud af de enkelte it-systemer og hjemtages i den enkelte kommune.

Anvendelsen af føderationsteknologien har en lang række fordele for både kommunernes it-afdeling, den kommunale forretning og for leverandører. Globeteam vil de kommende uger her på siden komme rundt om føderation, så vær sikker på at du følger siden. De emner, vi vil komme ind på, er:

  • Hvad er de forskellige løsningsmodeller til opkobling mod KOMBIT, og hvordan finder kommunen sit ambitionsniveau for valg af løsning? Læs faglig artikel her
  • Ballerup Kommunes ambitioner for valg af en fælles føderationsløsning med Egedal og Furesø kommune, se video med it-arkitekt Niels Nordberg her
  • Hvad er perspektiverne ved Ballerup, Egedal og Furesøs fælles løsning – både for fællesskabet og for den enkelte kommune? Læs faglig artikel her
  • Kommunal føderation, introduktion – få de vigtigste principper på plads. Læs faglig artikel her
  • Hvor ligger den forretningsmæssige værdi ved føderation? Læs om fordelene her

Følg føljeton på vores LinkedIn side om Kommunal Digitalisering

Nyheder


Koncepter

Procesautomatisering

Styrk produktiviteten og sagsbehandlingskvaliteten i din kommune ved at automatisere arbejdsgange og processer på tværs af forskellige digitale systemer.
Cases

Banedanmark – Bedre information til togpassagerer

Banedanmark – med et nyt automatiseret system til højtalerudkald, udsendes flere udkald med mere præcis information – til gavn for alle togpassagerer.

Globeteam tilbyder ydelser inden for og på tværs af tre hovedområder

Business model

skab sammenhæng mellem it og forretning

Globeteam hjælper dig med at optimere værdien af dine it-løsninger ved at sikre, at de understøtter forretningens

strategi og vision

Optimer og moderniser din
IT-INFRASTRUKTUR 

Globeteam sikrer dig en velfungerende it-infrastruktur, så du opnår en mere stabil drift og øget medarbejdereffektivitet

understøt forretningen med en skræddersyet it-løsning

Globeteam tilbyder assistance til at udvikle eller tilpasse it-løsninger, som møder forretningens specifikke behov


Er du Interesseret i at høre mere?

Få vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og bliv inspireret af spændende kundehistorier

Email

Fornavn

Efternavn

VirksomhedOptimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?