Om Globeteam

Office 365 brugeradministration

Flyt administration af Office 365-brugere væk fra IT-afdelingen


Brugeradministration på tværs af Office 365 og traditionelle IT-løsninger er typisk en tidskrævende opgave, der hører IT-afdelingen til – men hvad hvis I kunne uddelegere opgaven til de, der sidder med det personalemæssige ansvar?  

Globeteams værktøj forenkler administrationen af brugere i Office 365 gennem et intuitivt interface, så den kan varetages af fx afdelingsledere eller af HR.

I forbindelse med overgangen til Microsoft 365 og dermed Office 365 kan der opstå udfordringer med oprettelse og nedlæggelse af brugere på tværs af virksomhedens on-premise- og cloudmiljø.

Opgaven er typisk så kompleks, at den håndteres af IT-afdelingen i virksomhedens eksisterende IDM- eller IAM-løsning (Identity (and Access) Management). IT risikerer at ende som flaskehals, når brugere skal oprettes, ændres eller nedlægges – og kan i værste fald komme til at sidde med dobbeltadministration af brugere.

Som oftest vil det tilmed kræve en tilpasning af IDM/IAM-systemet for at understøtte Office 365.

Simpelt værktøj til oprettelse og nedlæggelse af brugere i Office 365

Forskellige skærmbilleder fra Globeteams løsning til Office 365 brugeradministrationGlobeteams Office 365 Brugeradministration er et simpelt værktøj og interface til oprettelse og nedlæggelse af brugere. Med løsningen kan I uddelegere oprettelse og nedlæggelse af brugere i Office 365, til personer uden stor IT-teknisk indsigt. Det kan fx være til den afdeling eller person, som har det personalemæssige ansvar.

Der er mulighed for at arbejde med brugertilpassede templates for den enkelte afdeling, funktion eller lign. En template kan være kontor- og/eller lokationsbestemt og kan endvidere være tids- og kontekstbestemt.

Løsningen har en indbygget orlov-funktion, som gør det muligt administrativt at ”pause” en medarbejder. Det giver samtidig mulighed for at nedjustere licensen og dermed omkostningen i den periode, hvor medarbejderen er borte fra virksomheden. Derudover giver orlov-funktionen mulighed for at informere resten af virksomheden og/eller eksterne parter om, at den pågældende ikke er tilgængelig. Endelig er der mulighed for at mails eksempelvis videresendes til en afløser eller en fælles postkasse.

Brugeradministration uden specialudvikling

Logoer for SharePoint, Microsoft Flow og Microsoft forms, som Globeteams værktøj til Office 365 brugeradministration er baseret påGlobeteams Office 365 Brugeradministration baserer sig på de standardfunktioner, som følger med en Office 365 Enterprise licens. Således anvendes SharePoint som interface samt Forms og Flow til integration mod komplimenterende systemer som Exchange Online – og endelige er der integration til jeres eksisterende AD (Active Directory). Dette betyder, at løsningen ikke kræver specialudvikling, men blot tilpasninger.

Globeteams Office 365 Brugeradministration er relevant for alle virksomheder, som enten har implementeret, er i gang med eller overvejer at implementere Office 365.

Løsningen tilføjes jeres eksisterende Microsoft Active Directory setup som et add-on.

Hør mere om vores Office 365-brugeradministration

Peder Lind Sørensen 
pls@globeteam.com
+45 3074 7474  

Peder Lind Sørensen Globeteam 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?