Om Globeteam

Rightsizing af Microsoft 365-licenser

Matcher anvendelsen af Microsoft 365-licenser jeres behov og fremtidige digitaliseringsplaner?

Med Globeteams Rightsizing-analyse får I det nødvendige overblik til at sikre sammenhæng mellem indkøb af Microsoft 365-licenser og organisationens digitaliseringsplaner og behov for sikkerhedsniveau. Analysen er med til at realisere en besparelsesgevinst ved at optimere og skære unødige licenser fra samtidig med at analysen trykprøver den eksisterende sikkerhedsinfrastruktur og kommer med optimeringsforslag, så interne politikker og compliance krav efterleves.

Download analyse beskrivelse

Microsoft 365 byder på uanede muligheder for at understøtte jeres digitalisering, men det betyder også, at du står overfor et omfattende tag-selv-bord af produkter og features, som det kan være udfordrende at navigere i, og hvor licensregler og muligheder ændrer sig hyppigt.

Hvilke Microsoft 365 licenser skal du vælge? Hvad koster de? Hvilke fremtidige investeringer kan du undgå ved at overgå til Microsoft 365? Hvilke tredjeparts-løsninger kan udfases? Og hvad med sikkerheden? Er jeres behov dækket af en licens, I har i forvejen og ikke anvender optimalt? Alt dette og meget mere kan vi hjælpe jer med.

Store rationaliseringsgevinster og øget sikkerhedsniveau

Globeteams Rightsizing-analyse giver et kvalificeret beslutningsgrundlag og mulighed for at ramme præcist det behov for Microsoft 365 licenser, som I har behov for, når I skal realisere jeres digitaliseringsinitiativer.

Vi starter forløbet med en opstartsworkshop, hvor mål, rammer og forventninger afstemmes. Herefter leveres Rigthsizing-analyse i 3 moduler og vi slutter forløbet af med fremlæggelse af resultaterne og præsentation af rapporten.

Rightsizing-analysen fokuserer ikke kun på jeres Microsoft-licenser. Vi sørger også for at optimere i forhold til jeres aftaler med andre leverandører med henblik på at lukke ned for de aftaler og licenser, I ikke udnytter, eller som udfases ved at gå-all-in på Microsoft 365.

Der ligger store rationaliseringsgevinster gemt ved at få ryddet op i dobbelt-licensering på grund af overlappende licenser. Og der er store besparelser at hente ved at konsolidere jeres it-indkøb hos Microsoft og udnytte mulighederne i Microsoft 365 optimalt, i forhold til jeres behov.

Alt det tager vi selvfølgelig højde for i vores anbefalinger. Ligesom vi også kigger på anvendelsen af eksisterende sikkerhedsløsninger og kommer med anvisninger til optimeringsforslag. Eksempelvis, hvor i med fordel kan opprioritere og aktivere uudnyttet teknologi, nye featureopdateringer og services fra Microsoft som måske allerede er licenseret, så I er på forkant med lovgivningen og interne politikker.

Hvad får jeg ud af analysen Rightsizing af Microsoft 365-licenser

 

  • Du får et kvalificeret beslutningsgrundlag for at vurdere, hvilke Microsoft 365 licenser, der matcher jeres behov og fremtidige digitaliseringsplaner – ikke for lidt og ikke for meget.
  • Du sikrer, at I får nok ud af de funktioner og features, I betaler for i jeres nuværende eller kommende Microsoft 365 licenser.
  • Du får input til, hvilke løsninger og licenser, I kan udfase ved overgangen til Microsoft 365.
  • Du får identificeret områder, hvor I med fordel kan opprioritere og aktivere uudnyttet sikkerhedsteknologi og få adgang til nye featureopdateringer og services fra Microsoft.
  • Du får anvisninger på, hvordan I skaber moderne, cloudbaserede arbejdspladser, hvor der er fuldstændig tjek på datasikkerheden.
  • Du opnår besparelser gennem forenkling og oprydning af eksisterende Microsoft-licenser og gennem anvendelse af nye og mere strategiske licenser, der delvist kan erstatte nogle af de gamle.

Læs mere om vores Rightsizing analyse og workshop her

Læs case:  Danske Regioner sparer 650.000 kroner om året og øger sikkerhedsniveauet med Globeteam Rightsizing-analyse

Globeteams Rightsizing-analyse er gennemført hos både offentlige og private virksomheder. Senest hos Danske Regioner, hvor de første leverancer i analysen har vist, at de kan se frem til en årlig besparelse på ca. 500.000 kroner på deres Microsoft 365 E5-licenser og ca. 150.000 kroner på deres Microsoft Azure-licenser. Dels ved at forenkle og optimere anvendelsen af eksisterende Microsoft-licenser og dels ved at styrke deres it-sikkerhedsløsninger for blandt andet at kunne efterleve kravene i GDPR.

“Besparelserne betyder, at investeringen i Rightsizing-analysen har betalt sig selv hjem på få måneder. Så det er en god business case. Derudover ved vi nu, at hvis Microsoft banker på og gennemfører en audit, kan vi dokumentere, at vi svarer enhver sit, så vi undgår økonomiske overraskelser. Vi skal betale det, vi skylder, men heller ikke en krone mere,” siger it-chef i Danske Regioner, Jesper Dystrup Thomsen.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?