Om Globeteam

”Kunsten er at få forankret nogle gode processer i organisationen”

Ole Reinau Mortensen er netop startet i Globeteams Cyber- og Informationssikkerheds-enhed. Her fortæller han om, hvad der gør, at Globeteam er et attraktivt valg for ham, og hvad der giver ham blod på tanden i hans virke som sikkerhedsrådgiver.

Hvorfor valgte du at indgå samarbejde med Globeteam?

Jeg har arbejdet i over 25 år indenfor IT Operations både som ansat og som freelancer. Faktisk fra dengang, der ikke var noget, der hed IT-sikkerhed, som vi kender det i dag, men hvor det blot var en naturlig del af at arbejde professionelt med IT Operations.

Mit speciale er eksekvering på og bidrag til Information Security-strategier samt governance af Information Security samt IT Operations.

Jeg brænder for den menneskelige dimension (The Human Factor) af Information Security. Hvor procesarbejde er det helt centrale i at sikre gevinsten ved teknikken. I dag er det mennesker og processer, der kan gøre den helt store forskel, når katastrofen rammer. Så kunsten er at få forankret nogle gode processer i organisationen. Så kan man håndtere de nye trusler og cyber-angreb, der opstår hen ad vejen.

Det var lidt en tilfældighed, at jeg fik øjnene op for Globeteam som leverandør af Cyber Security. Jeg kendte Globeteam af navn, men det var fra et Microsoft Security Day-webinar, jeg deltog i, hvor jeg så Gorm Grosen Christiansen (leder af Globeteams Cyber- og Informationssikkerheds-enhed) tale, at jeg blev opmærksom på Globeteam som et IT-sikkerhedshus.

Det gjorde mig nysgerrig efter at finde ud af mere. Efter at have kontaktet Gorm stod det hurtigt klart, at vi havde samme syn på, hvordan Cyber Security-udfordringerne kan adresseres.

 

Hvorfor er det attraktivt for dig at være en del af Globeteam?

Der er flere grunde til, at Globeteam virkede attraktiv for mig. Men hvis jeg skal fremhæve noget, så er det den særlige kombination, hvor man er fri til selv at styre og tilrettelægge sit arbejde, samtidig med at man har kolleger, man kan sparre med fagligt.

Jeg har tidligere været freelancer og jeg kan godt lide den frihed, man har som freelance-konsulent. Men en af ulemperne er, at man er meget alene. I stedet for sparring har jeg oplevet, at man konkurrerer hårdt på pris, jobs osv.

Med Globeteams model kan jeg i stedet fokusere fuldt ud på opgaven hos kunden, og i stedet for at have konkurrenter er jeg en del at et stærkt fagligt fællesskab. Det er som at have egen butik i butikken med gevinsterne fra begge verdener.

Læs mere om Globeteams særlige forretningsmodel her

 

Hvad driver dig i dit konsulentarbejde?

Jeg brænder for at hjælpe kunderne i Cyber Security-kampen mod the bad guys, hvor antallet af angreb er i kraftig vækst. For mange virksomheder kan det godt være en uoverskuelig opgave at skulle prioritere, hvor og hvordan der skal sættes ind, når fokus er på at sælge varer eller ydelser.

Her brænder jeg for at gøre en forskel med en risikobaseret approach med mennesker, processer og digitale identiteter i centrum. I særdeleshed er det vigtigt at være i kontrol med de privilegerede adgange (PIM/PAM). Dette er et område, som ikke altid får den fornødne opmærksomhed, men som er en afgørende del af Cyber Defence.

 

Hvilke egenskaber kræver det at være sikkerhedsrådgiver i Globeteam?

For mig er integritet altafgørende.

Jeg ønsker at indtage en plads som betroet rådgiver hos kunden, så kunden bliver garderet mod den aktuelle sikkerhedsudfordring uden at skulle vare sig mod at investere i overflødige produkter og ydelser.

Og så er det vigtigt at kunne arbejde og kommunikere i alle lag; at kunne bevæge sig i det strategiske over det taktiske til det operationelle lag (læs mere i artiklen ”Integreret risikostyring I: ”Koblingen mellem det strategiske, taktiske og operationelle niveau i én risikostyringsmodel”).

Det kan fx være en udfordring at få kommunikeret den konkrete sikkerhedsudfordring til det strategiske lag og således give et sandfærdigt billede af de aktuelle risikofaktorer.

I det taktiske lag kan udfordringen være, at dokumentationsopgaven kommer til at fylde mere end reel eksekvering på sikkerheden.

Og sidst men ikke mindst er det altafgørende, at det operationelle lag ikke er afkoblet fra de øvrige lag. Det vil forhindre en succesfuld eksekvering og ikke mindst rapportering af den strategi, der er fastlagt i de øvrige lag med henblik på at minimere sikkerhedsrisici og beskytte kerneforretningen.

Som sikkerhedsrådgiver er det en altafgørende opgave at sikre samspil mellem disse lag.

 

Vil du vide mere om Globeteams sikkerhedsydelser? Dem kan du læse mere om her

Vil du også være en del af Globeteams Cyber- og Infomartionssikkerheds-enhed? Så kan du læse mere på vores karrieresite

Ole Reinau Mortensen, Cyber- og Informationssikkerhed, interview

For mere information om Ole:
Konsulentprofil: Ole Reinau Mortensen
E-mail: omo@globeteam.com
Mobil: +45 2053 3633

Stay safe, start smart, temarække

Globeteam stiller skarpt på cybersikkerhed under temaet “Stay safe, start smart”.

Her kan du gennem fagligt inspirerende webinarer, dybdegående artikler, erfaringsudveksling og indblik i virksomheders daglige arbejde få hjælp og inspiration til at håndtere den komplekse sikkerhedsopgave.

Læs mere om temarækken her

 

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Bliv konsulent
Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?