Om Globeteam

Konsulenthus venter dobbelt vækst efter rekordår.

CM650x352cf

Artikel bragt i ITWatch 06.07.2017

Hos it-konsulenthuset Globeteam opererer man udelukkende med freelancekonsulenter. Det skaber et større incitament hos de enkelte konsulenter til at levere og har resulteret i en solid fremgang på alle forretningsområder, lyder det fra ledelsen.
2016 var på alle måder et godt år for it-konsulenthuset Globeteam, lyder det fra den adm. direktør Claus Moldow.

“Udviklingen har været meget tilfredsstillende. Vi vokser i hele forretningen og har et ambitiøst mål for 2017.”

Han kunne i 2016 se omsætningen stige med godt 11 pct. til 142,5 mio. kr. sammenlignet med 127 mio. kr. året før.

Hvad angår det “ambitiøse mål for 2017” så forventer man næsten at fordoble væksten i omsætning fra de nuværende 11 pct., fortæller Claus Moldow og uddyber:

Målet er at runde 170 mio. kr. i omsætning. Vi skal øge med små 20 pct. i forhold til 2016, og de første fem måneder af 2017 ser fornuftige ud,” lyder det.

Virksomhedens fremgang skal ifølge direktøren tilskrives konsulenthusets forretningsmodel.

I modsætning til store dele af den etablerede konsulentbranche, har man hos Globeteam nemlig ikke “fastansatte” konsulenter.

Vores konsulenter er selvstændige, men fast tilknyttet Globeteam. Det betyder, at vores konsulenter er variabelt aflønnet og således med til at løbe en risiko. Og når vi fakturerer kunderne, kan vi sende en lidt højere procentdel tilbage til konsulenterne, end man typisk kan i en traditionel konsulentvirksomhed,” lyder det Claus Moldow.

Globeteams konsulenter beskæftiger sig primært med områderne business consulting, som omfatter alt fra klassiske managementopgaver til forandringsledelse, rådgivning på it-infrastrukturopgaver hos især offentlige kunder og kundespecifikke udviklingsopgaver inden for softwareløsninger.

Claus Moldow vurderer selv, at i omegnen af 70 pct. af virksomhedens opgaver ligger hos de offentlige kunder. På bundlinjen henter selskabet en stigning i resultatet på 1,3 mio. kr. fra 8,1 til 9,4 mio. kr., mens ebitda steg med 1 mio. kr. fra 11,3 til 12,3 mio. kr.

Fasttilknyttede freelancere

Globeteams konstruktion betyder i realiteten, at virksomheden kun har syv fastansatte medarbejdere. De omkring 70 konsulenter er derimod, som direktøren kalder det, “fasttilknyttede freelancere”, hvilket ifølge ham gerne skulle skabe en tilknytning stærkere end den almindelige fastansættelse.

“Vi skaber et incitament til at være ude hos kunderne og yde en stærk kundeindsats, som er mere udpræget, end du ser i en mere traditionel forretning med fastansættelse,” lyder det fra Claus Moldow, som mener, at det ekstra incitament for at levere samtidig øger chancen for fremtidige opgaver:

”Med kundens øjne får man en konsulent, som er stærkt “committet”, og som skal levere på et niveau, hvor det er naturligt for kunden at give dem den næste opgave, ”lyder det.

Claus Moldow forklarer, at der i Globeteam er en klar strategi om netop at lave mere eller mindre faste leveringsforhold til kunderne. Det sker blandt andet gennem tværgående projekter på tværs af konsulenterne i huset.

“Vi laver rigtig mange projekter og løsninger, som går på tværs af vores forretningsområder. Vi bruger for eksempel en managementkonsulent i vores infrastruktur projekter til at løfte værdien af kundernes it-investeringer og sikre, at investeringen understøtter kundernes strategi og vision,” forklarer han og pointerer:

“Vi kan holde vores kunder i et loop i forretningen, hvor de så at sige “ikke behøver andre leverandører”. Selvfølgelig har de behov for andre leverandører, men vi kan tage ansvar for vores egne løsninger, og de områder vi dækker. Det er en væsentlig konkurrenceparameter for os.”

Sikkerhedshuller kan være god forretning

Som mange andre it-selskaber i Danmark har Globeteam mærket en stigning i efterspørgslen på it-sikkerhedsløsninger, og ifølge Claus Moldow har man særligt fokus på området lige nu – både på bagkant af de senere måneders højtprofilerede cyberangreb, men også fremtidige sager fylder.

“Hvis du tager GDPR alene, så er det et område, som vi hjælper vores kunder rigtig meget med. Kunderne skal jo være klar om mindre end et år og har brug for hjælp til at gennemgå organisationens procedurer, politikker og systemer til håndtering af persondata,” fortæller han og understreger vigtigheden af at alle – private såvel som offentlige – er klar til maj, når forordningen træder i kraft.

“Hvis du tager en kunde som Udenrigsministeriet, hvor vi er en integreret del af at sikre “rigets sikkerhed” og hjælper dem med deres it-infrastruktur, så har det jo stor betydning, at systemer og procedurer er klar.”

Hvad angår hackerangreb, så har Globeteam sågar haft konsulenter “udstationeret” i et forsøg på at dæmme op for eftervirkningerne af bruddet hos de ramte virksomheder.

“Vi har også kunder, som er blevet ramt inden for den seneste tid, hvor vi mere eller mindre har boet ude hos dem for at løse de problemer, som er opstået efter de forskellige angreb. Vi har haft rigtig travlt,” fortæller Claus Moldow.

Ifølge ham er der ikke noget som en krise, der kan få virksomheder til at åbne op for brugen af midler.

“Det er jo klart, at når en virksomhed bliver ramt, så køber de ressourcer ind omgående. Det handler jo i sidste ende om at få forretningen op at køre igen hurtigst muligt.”

Et akut behov for hurtigt at genetablere forretningen er dog ikke det eneste incitament, som driver virksomhedernes investeringer i it-sikkerhed. Flere er ifølge Claus Moldow begyndt at investere proaktivt på området.

“I de seneste år er der opstået en erkendelse i branchen om, at man er nødt til at investere mere i sikkerhed, så problemerne tages i opløbet. CEO’s rundt om i verden siger jo alle, at it-sikkerhed er noget af det, som fylder meget i forretningen og rundt om i bestyrelseslokaler,” slutter han.

Få vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret på din virksomheds digitale muligheder med cases og faglige artikler

Tilmeld

Optimer din forretning og dine it-investeringer

Er du interesseret i at vide mere om Globeteams ydelser, og hvordan vi kan hjælpe netop din forretning?